16 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι ιδιοκτήτες φορτηγών

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποφάσισαν το απόγευμα οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Η κυβέρνηση, πάντως, υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τον εφοδιασμό της αγοράς.

Νωρίτερα ο κλάδος είχε παρουσιάσει τις θέσεις του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου φάνηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις μεταξύ των φορέων.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών με πρώτο τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών, Γιώργο Τζωρτζάτο, έκαναν λόγο για ν/σ που μηδενίζει την προσωπική τους περιουσία και καταστρέφει το μέλλον των οικογενειών τους.

Παράλληλα, ζήτησαν την ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων τους, έστω και την ύστατη στιγμή.

Αντίθετα, ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Βασίλης Δημητρόπουλος, τάχθηκε υπέρ του[.....]

ν/σ, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα βασικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, την κατάργηση του αθέμιτου ανταγωνισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επισήμανε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση χρόνιων αιτημάτων των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων και θα δημιουργήσει για αυτούς καλύτερες και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Ο κ. Τζωρτζάτος κατηγόρησε την κυβέρνηση για φαρισαϊσμό, τονίζοντας ότι οι δεσμεύσεις των αρμόδιων υφυπουργών στην Επιτροπή της Βουλής, ήταν αόριστες σε ό,τι αφορά τα αιτήματα τους για τα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά, φορολογικά και τα αναπτυξιακά κίνητρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι επισημάνσεις τόσο του προέδρου της Ομοσπονδίας επαγγελματικών μικρών φορτηγών ΔΧ, Σπύρου Καπετάνιου, όσο και του προέδρου της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών, Απόστολου Κενανίδη.

Και οι δύο επέμειναν στα τρία επίμαχα αιτήματα τους για παράταση της μεταβατικής περιόδου, για τη διατήρηση του 35% της αξίας της άδειας αλλά και των αναπτυξιακών κινήτρων.

* Η επεξεργασία του ν/σ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα ολοκληρωθεί αύριο με την συζήτηση του επί των άρθρων.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: