30 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσκεψη Κλ. Περγαντά στη Λαμία, 2η ημέρα - Πρόγραμμα για Εύβοια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κλέαρχος Περγαντάς
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
29-09-2010

Γραφείο Τύπου
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της περιοδείας του στη Λαμία συναντήθηκε διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Απόστολο Καραναστάση και τη Διοικούσα του Τμήματος, με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Χρήστο Κόρκο και το Δ.Σ. καθώς επίσης με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας κ. Παρασκευή Σκιαδοπούλου, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.

Με τους φορείς και τους εκπροσώπους τους ο κ. Περγαντάς συζήτησε θέματα αιχμής που αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και την διαμόρφωση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ειδικότερα στο ΤΕΕ αναδείχθηκαν μεταξύ άλλων τα θέματα του Κεντρικού Οδικού Δικτύου και τέθηκε σειρά προτεραιοτήτων όπως:

Η άμεση έναρξη του ΕΣΠΑ και του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ και η κατασκευή του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο
Η ολοκλήρωση των μελετών του ΥΠΕΧΩΔΕ για το δρόμο Θερμοπύλες – Άμφισσα – Αντίριο και η άμεση κατασκευή του τμήματος Δελφοί – Ιτέα – Γαλαξίδι.
Επίσης συζητήθηκε η ανάγκη απλούστευσης των διαδικασιών για την αδειοδότηση και την λειτουργία των επιχειρήσεων, η δημιουργία ΒΙΟΠΑ για την ορθή χωροθέτηση των δραστηριοτήτων καθώς και η αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με επίκεντρο το ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου ώστε να υπάρξει διασύνδεση με τον παραγωγικό ιστό.

Ακολούθως στο Εργατικό Κέντρο τέθηκε το θέμα της αναβάθμισης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Επίσης το Ε.Κ. έθεσε ως άμεση προτεραιότητα την εφαρμογή του ΕΣΠΑ, της δημιουργίας νέας ΒΙΠΕ που θα συμβάλει τόσο στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάπτυξη του λιμανιού της Στυλίδας.

Τέλος εποικοδομητική ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Κλέαρχου Περγαντά με την υποδιοικήτρια της 5ης ΔΥΠΕ κ. Παρασκευής Σκιαδοπούλου, την Διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας και το προσωπικό.

Η ατζέντα περιελάβανε τα ζητήματα που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των δομών Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λειτουργία τους με στόχο την αναβάθμιση της παροχή υπηρεσιών στους πολίτες καθώς και η κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου της Λαμίας.

Πρόγραμμα επίσκεψης του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά στην Εύβοια
Ο κ. Κλέαρχος Περγαντάς θα επισκεφθεί αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου τη Χαλκίδα.
Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στις 12 το μεσημέρι στο Τεχνικό Επιμελητήριο θα συναντηθεί με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.
Στη 1 μετά το μεσημέρι θα συναντηθεί στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δε τους χρειαζόμαστε τους δρόμους γιατί μετά θα πληρώσουμε το κούκο αηδόνι για τα διόδια!!

Ανώνυμος είπε...

Όπως θα κάνουν σε λίγο καιρό οι δημότες του Μώλου, και όπως θα κάνουν οι Καμενοβουρλίωτες αν δεν συστρατευθουν με τον Αντωνίου!!!

Ο νοών νοείτω

Ανώνυμος είπε...

για τη θρασύτητα της εταιρείας που θέλει να βάλει διόδια πλευρικά και στα καμένα βούρλα θα μιλήσει κανένας από τους υποψήφιους;