16 Σεπτεμβρίου 2010

Έδρα του Πανελληνίου το «Χαλκιοπούλειο» φέτος και με τη «βούλα» του Δ.Σ. Λαμίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δωρεάν παραχωρείται προς χρήση στην ΚΑΕ Πανελλήνιος Γ.Σ. το «Χαλκιοπούλειο» για ένα χρόνο προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα για τους εντός έδρας αγώνες του την προσεχή αγωνιστική περίοδο, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Λαμίας την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Πανελλήνιος θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την τέλεση των αγώνων και την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης ή ζημιάς, ενώ με τη λήξη της φετινής αγωνιστικής σεζόν ο Αθλητικός Οργανισμός του δήμου Λαμιέων και ο Πανελλήνιος θα συζητήσουν εκ νέου την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας τους.

Αυτούς τους όρους προβλέπει μεταξύ άλλων η σύμβαση παραχώρησης του κλειστού. Μια σύμβαση η οποία πυροδότησε αλυσιδωτές αντιδράσεις, ακόμη και εντός της συμπολίτευσης, κατά τη συζήτησή της στο δημοτικό συμβούλιο. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, βλέποντας αρχικά τι[.....]

προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης των εγκαταστάσεων.

Ο Α.Ο.Δ.Λ. παραχωρεί δωρεάν τη χρήση το γήπεδο, τους βοηθητικούς χώρους, αποδυτήρια και πάρκινγκ, καθώς και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή του «Χαλκιοπούλειου» για να χρησιμοποιηθεί από τον Πανελλήνιο ως έδρα κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011.

Όροι και συμφωνίες

1. Ο Α.Ο.Δ.Λ. παραχωρεί για τις ανάγκες της άνω αγωνιστικής περιόδου το προσωπικό που απασχολείται στο «Χαλκιοπούλειο».

2. Ρητώς ορίζεται ότι δεν συμφωνείται αποκλειστική χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά την ίδια ή παρεμφερή θα έχουν και έτερα σωματεία. Υλικοτεχνική υποδομή που θα εγκαταστήσει ο Πανελλήνιος θα του αποδοθεί με το πέρας της περιόδου και τη λύση της συμφωνίας.

3. Ο Πανελλήνιος έχει την αποκλειστική ευθύνη της ομαλής τέλεσης όλων των αγώνων, ως ο μόνος υπεύθυνος ποινικά και αστικά, για την αποκατάσταση οιασδήποτε βλάβης ή ζημίας προκληθεί. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από μηχανικό του δήμου, τον υπεύθυνο του σταδίου και εκπρόσωπο του Πανελληνίου, η οποία θα καταγράφει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου τυχόν ζημιές ή βλάβες και την αξία αυτών. Για την αποκατάσταση αυτών μόνος υπόχρεος είναι ο Πανελλήνιος και με δικές του δαπάνες άμεσα, ώστε να μην παρακωλύεται η ομαλή διεξαγωγή άλλων αγώνων και λοιπών εκδηλώσεων με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

4. Σε περίπτωση διαπίστωσης ζημιών θα αποκαθίστανται την επόμενη εργάσιμη μέρα. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί, θα προβαίνει ο Α.Ο.Δ.Λ. στην αποκατάστασή τους και η αξία τους θα καταβάλλεται εντός τριών ημερών από τον Πανελλήνιο στον Αθλητικό Οργανισμό του δήμου. Σε περίπτωση που ο ορισμένος εκπρόσωπος της αθηναϊκής ομάδας δεν προσέλθει στην καταγραφή ή στην σύνταξη των ανωτέρω πρωτοκόλλων, αυτά θα διενεργούνται από τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και θα δεσμεύουν και τον Πανελλήνιο.

5. Ο Πανελλήνιος είναι υπόχρεος στο τέλος της περιόδου να παραδώσει τις εγκαταστάσεις και του εξοπλισμού αυτών στην ίδια άριστη κατάσταση με εκείνη που τα τις παρέλαβε. Ήδη το «Χαλκιοπούλειο» έχει εξεταστεί από όργανα του Πανελληνίου και κρίθηκε κατάλληλο για τη χρήση που το προορίζουν.

6. Μετά τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2010-2011, Α.Ο.Δ.Λ. και Πανελλήνιος θα συζητήσουν εκ νέου την προοπτική συνέχισης της συνεργασίας τους.

7. Κάθε τυχόν τροποποίηση των όρων της σύμβασης θα καταρτίζεται και θα αποδεικνύεται μόνο εγγράφως.

8. Για κάθε διένεξη σε σχέση με τη σύμβαση οι συμβαλλόμενοι καθιστούν αρμόδια τα δικαστήρια της Λαμίας.

9. Όλα τα συμβαλλόμενα μέρη αποδέχθησαν τις εκατέρωθεν ως άνω δηλώσεις και όλα τα προεκτεθέντα, παραιτούνται δε ανεπιφυλάκτως από κάθε ένσταση κατά της σύμβασης και παντός δικαιώματος προσβολής της για οιονδήποτε λόγο και αιτία.

10. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του Νόμου.

Ενστάσεις και εκρήξεις στο δημοτικό συμβούλιο

Σχεδόν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης στάθηκαν στο ότι πήραν στα χέρια τους τη σύμβαση την ίδια μέρα και δεν υπήρχε χρόνος για ενημέρωση, εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τις προθέσεις του Πανελληνίου, για τον οποίο ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης κ. Δημήτρης Δρακάκης υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ότι η ΚΑΕ όφειλε να στείλει εκπρόσωπό της στο Δ.Σ. ώστε να εξηγήσει τις προθέσεις και τους σκοπούς της. Και βέβαια πολλοί ήταν αυτοί που άφησαν να αιωρείται η απορία «τι κρύβεται από πίσω», όπως επίσης και το ότι θα έπρεπε να παραχωρηθεί με μίσθωση και όχι δωρεάν.

Αναλυτικότερα και με τη σειρά που τοποθετήθηκαν, οι δημοτικοί σύμβουλοι τόνισαν μεταξύ άλλων:

Πρώτος το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Λαμίας και πρόεδρος του Α.Ο.Δ.Λ. κ. Ηλίας Παλιαλέξης ο οποίος ανέφερε αρχικά ότι ο Αθλητικός Οργανισμός επιθυμεί να ενισχύσει το φίλαθλο πνεύμα και να αναβαθμίσει την αθλητική φυσιογνωμία της Λαμίας, συνδέοντάς τη με αθλητικά γεγονότα διεθνούς ακτινοβολίας. Έπειτα ανέφερε τις διατάξεις της σύμβασης την οποία εισηγήθηκε στο Σώμα να την υπερψηφίσει.

Φώτης Σερέτης: «Βρισκόμαστε πάλι μετά από ενάμιση χρόνο στο ίδιο έργο, αλλά τώρα πρόκειται για μια φάρσα. Τότε συζητούσαμε για την ανάληψη της ΠΑΕ Λαμία από τον Κούγια και είδαμε ότι ζημιώθηκε η ομάδα του ΑΣ Λαμία. Ξέρουμε όλοι μας σε τι κατάσταση βρίσκεται το ποδόσφαιρό μας. Ερχόμαστε λοιπόν πάλι με προχειρότητα, ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και έλλειψη ευθύνης να φέρετε μια ομάδα να αγωνιστεί στην πόλη της Λαμίας με το ατυχέστατο επιχείρημα να βλέπουμε υψηλού επιπέδου αγώνες μπάσκετ. Όποιος ενδιαφέρεται για το μπάσκετ ξέρει ότι ο Πανελλήνιος είναι μια υπερχρεωμένη ΚΑΕ. Φαίνεται ότι είναι ιδιοκτήτης ο Κυριακού και λόγω χρεών δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την φυσική του έδρα. Έρχεται ο Πανελλήνιος, φεύγει ο προπονητής και μένει ο Παπαμακάριος μόνο. Είναι μια μικρομεσαία ομάδα. Δεν παίζει στην Ευρωλίγκα αλλά στο Eurocup. Έρχεται γιατί αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα και προσβλέπει σε μια συνένωση για να γίνει Δούρειος Ίππος να έχουμε μια ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Υπάρχουν γραπτά αιτήματα από τον Πανελλήνιο; Η ουσία είναι να βοηθηθούν τα σωματεία της περιοχής. Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τα προστατεύσει. Με την ίδια προχειρότητα αντιμετωπίσατε και το θέμα με τον Κούγια και το φάιναλ φορ του χάντμπολ. Όχι κατηγορηματικά είναι η ψήφος μου. Ναι στην ανάπτυξη μέσω της υποδομής και την έμπρακτη ενίσχυση των σωματείων».

Γιάννης Ρούλιας: «Ο κ. Τσιάκαλος σε δημοτικό συμβούλιο του 2007 έλεγε ότι οι φίλαθλοι δεν είναι λουλούδια. Προσκλήθηκα χτες (σ.σ. Τρίτη) στο ΔΣ του ΑΟΔΛ και παράλληλα μαθαίνω ότι σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) έχει ΔΣ. Άρα ήταν έτοιμο το αποτέλεσμα. Την Πέμπτη έχετε και συνέντευξη Τύπου με τον Κυριακού απ’ ό,τι έμαθα. Όλα έτοιμα τα έχετε. Πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο της ομάδας βόλεϊ της πόλης μας τον κ. Καρβούνη και δεν ήξερε τίποτα. Μου ζήτησε μάλιστα να πράξουμε τα δέοντα ως αντιπολίτευση. Στο συμβούλιο του Α.Ο.Δ.Λ. απογοητεύτηκα από το παρασκήνιο. Ζήτησα το αίτημα του Πανελληνίου και δεν υπάρχει. Μου έστειλαν μια απαράδεκτη σύμβαση. Μόλις τη διάβασα δεν κατάλαβα γιατί παραχωρούμε τους υπαλλήλους σε μια ανώνυμη εταιρεία. Τι είναι αυτό ρε παιδιά; Έχουμε ανταποδοτικά; Ψήφισα λευκό. Δράτε πάλι στο σκοτάδι και στο παρασκήνιο κε δήμαρχε. Δεν έγινε καμία μελέτη για τα άλλα τμήματα του μαζικού αθλητισμού και για το αν θα προκύψει πρόβλημα. Αγνοήσατε και τον Γυμναστικό. Δεν έχετε το δικαίωμα να κατασπαλάτε το χρήμα των δημοτών σε ανώνυμες εταιρείες και τους υπαλλήλους, πληρώνοντας όλα τα έξοδα. Πόσο κοστίζει η προβολή του δημάρχου τελικά απ’ τον ΑΝΤ1; Είναι μια πολιτική φιέστα ενόψει των εκλογών. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης του αθλητισμού αλλά είμαστε και υπέρ της διαφάνειας».

Δημήτρης Δρακάκης: «Θα περίμενα σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) να παρίσταται εδώ άνθρωπος του Πανελληνίου. Αυτό είχε κάνει ο κ. Κούγιας. Αγάπησε ξαφνικά τη Λαμία ο Πανελλήνιος; Γιατί δεν είναι εδώ κανένας τους να μας εξηγήσει τους σκοπούς και τις προθέσεις τους; Άνευ οικονομικού οφέλους από πλευράς Πανελληνίου θα γίνει αυτή η προβολή; Γιατί σύμβαση δωρεάν παραχώρησης των εγκαταστάσεων και όχι εκμίσθωση εγκαταστάσεων; Με ποιους όρους και προϋποθέσεις διατίθεται το προσωπικό; Δεν αναφέρεται τίποτα στη σύμβαση επί των εισιτηρίων, επί των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο άρθρο 10. Το επιπλέον δεν έβλαψε ποτέ. Θεωρώ μεγίστη προσβολή ως δημοτικός σύμβουλος να μην βρίσκεται εδώ άνθρωπος του Πανελληνίου. Σας το δηλώνω ευθέως κε δήμαρχε ότι η σύμβαση πάσχει και δεν θα τη ψηφίσω».

Γιάννης Στρωματιάς: «Σε ορθή βάση μίλησαν οι συνάδελφοι. Ατυχήσατε κε δήμαρχε γιατί δεν πήρατε τα μηνύματα προηγούμενων ατυχών επιλογών σας. Δεν συνεννοείστε με τους συνεργάτες σας, μόνος σας παίρνετε τις αποφάσεις. Έχετε πολιτικές ευθύνες. Θέλετε να ενισχύστε το πολιτικό σας προφίλ αλλά πολιτικά είστε έκθετος. Δεν είναι νόμιμη η σύμβαση. Το όχι που λέω είναι και στη νομική διάσταση. Θα πρέπει να είμαστε φειδωλοί και προσεκτικοί και να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον».

Θύμιος Καραΐσκος: «Προάγονται τοπικά συμφέροντα με τη δωρεάν παραχώρηση. Με ρητή διάταξη ο Α.Ο.Δ.Λ. διαχειρίζεται την περιουσία του όπως κρίνει. Είναι πλήρως νόμιμη η σύμβαση. Στο θέμα του ανταλλάγματος, τα δικαιώματα του Α.Ο.Δ.Λ. στα εισιτήρια και τις διαφημίσεις καθορίζονται απ’ το Νόμο».

Κώστας Μπασδέκης: «Θα μιλήσω χωρίς να έχω ακούσει την εισήγηση του αντιδημάρχου. Βλέπω να κοιτάμε πλέον τι κρύβει από πίσω αυτή η κίνηση. Δεν είναι αθώα τα πράγματα. Θα θυμάστε τι έγινε με την ποδοσφαιρική Λαμία. Δημιουργείται μια αίσθηση ότι μια Ανώνυμη Εταιρεία θα προάγει τα συμφέροντα της πόλης. Δεν είναι έτσι, δεν μπορεί να είναι έτσι. Κάτι έχει κατά νου. Στα τοπικά συμφέροντα τι μπορούμε να βάλουμε; Το οτιδήποτε. Το μπάσκετ πάντως δεν θα προαχθεί με την έλευση του Πανελληνίου. Δεν έχει στόχο την πρόοδο του αθλήματος. Δεν ξέρω όμως τι προσδοκά. Πιθανόν να προσπαθεί να βρει πελάτες – φιλάθλους. Η δημοτική αρχή που παραχωρεί δωρεάν όλα αυτά τι όφελος έχει; Κάτι κρύβεται πίσω απ’ αυτή την ιστορία. Για το καλό της πόλης ακούγαμε και για τον Κούγια. Να η κοινή συνισταμένη. Όχι μόνο δεν θα το ψηφίσω αλλά θα το καταγγείλω κιόλας».

Δημήτρης Συλεούνης: «Πείτε μας ποια είναι η σωστή διαδικασία με την οποία θα συμφωνούσατε. Όλες οι ομάδες κάπου παίζουν. δεν έχουν δικά τους γήπεδα. Ποια η διαδικασία που ακολουθείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Δεν θέλουμε μεγάλες ομάδες εδώ; Οι φίλαθλοι που θα έρθουν θα δώσουν και λίγο ζωή στην πόλη μας. Πείτε μου τι θέλετε ως διασφάλιση».

Ηλίας Παλιαλέξης: «Έχετε δει πουθενά δημόσια υπηρεσία να μην παραχωρεί προσωπικό; Θα δώσουμε τα κλειδιά και θα τους πούμε λειτουργείστε το; Το στάδιο λειτουργεί συνεχώς μέχρι τις 22:00 το βράδυ. Από πού θα προκύψουν επιπλέον δαπάνες; Στην εκμίσθωση προβλέπεται αποκλειστική χρήση, δηλ. τις άλλες ομάδες θα τις πετάγαμε στο δρόμο. Έχετε την εντύπωση ότι ο δήμος είναι προπονητής του Πανελληνίου. Για ποια οικονομικά προβλήματα της ΚΑΕ μιλάτε; Δεν θα είμαστε διοίκηση παρά μόνο «Χαλκιοπούλειο». Επεκτείνουμε συνεχώς και δημιουργούμε νέες εγκαταστάσεις. Αυτός είναι ο ρόλος της αυτοδιοίκησης. Θα τα γκρεμίσουμε δηλαδή; Δεν θα κάνουμε το πρόβλημα της κάθε ομάδας, πρόβλημα της πόλης. Δεν θέλετε να έχει όμως την ευκαιρία η Λαμία να δει τον Ομπράντοβιτς και τον Διαμαντίδη;»

Γιώργος Κοτρωνιάς: «Φτιάξαμε το κλειστό για να αναπτυχθούν τα αθλήματα σάλας. Δεν θέλουμε όμως κανένας μας νομίζω να λειτουργεί μόνο ο μαζικός αθλητισμός. Όλες οι δημοτικές αρχές πρώτο πρώτο στα προγράμματά τους λέγανε να γίνει η Λαμία κέντρο ώστε να αναπτύσσονται υψηλού επιπέδου αθλητικές δραστηριότητες. Ο Πανελλήνιος μαζί με τον Γυμναστικό δίνει αυτή την ώθηση στη Λαμία. Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι τα οφέλη και οι προοπτικές για την τοπική μας οικονομία και τον αθλητισμό είναι πάρα πολλά. Υπάρχουν βεβαίως κάποιοι φόβοι. Τους έχω καταγράψει. Ο μέγιστος φόρτος του κλειστού ήταν όταν είχαμε όλα τα σωματεία εκεί, αλλά καταφέρναμε να λειτουργούμε. Σήμερα φτιάξαμε και δεύτερο κλειστό. Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τον ίδιο φόρτο; Στο συμφωνητικό γράφει ότι δεν συμφωνείται αποκλειστική χρήση των εγκαταστάσεων, αλλά την ίδια ή παρεμφερή θα έχουν και έτερα σωματεία. Υπάρχει ακόμη ο φόβος μήπως έχουμε γεγονότα. Αλλοίμονο αν πούμε ότι δεν δεχόμαστε διοργανώσεις. Οι ζημιές απ’ το χάντμπολ επισκευάστηκαν χωρίς να βάλουμε δραχμή. Η ενημέρωση που μου έγινε είναι ότι με το που ξεκινήσει ο Πανελλήνιος θα μας φέρει τους πίνακες. Δεύτερον, εισιτήρια και διαφημίσεις είναι έσοδα που δεν μπορεί να αναιρεθούν. Τα αναφέρει ρητά ο Νόμος. Ο δήμος μας κάθε χρόνο συντηρεί τις εγκαταστάσεις του. Θα τις κάνουμε είτε είναι ο Πανελλήνιος εδώ είτε όχι. Δεσμεύομαι κατηγορηματικά ότι ο Λαμιώτης δεν θα επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ. Μόνο οφέλη θα έχει η πόλη μας».

Η εισήγηση ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία με 11 ναι, 5 όχι και 1 λευκό από τον κ. Δρακάκη, ενώ ερωτήσεις περί της σύμβασης κατέθεσε στο Σώμα και ο δημότης κ. Πάνος Κραββαρίτης

http://www.paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: