15 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς - υποψήφια περιφερειάρχης η Δέσποινα Σπανούδη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δελτίο τύπου

Υποψήφια περιφερειάρχης με το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”
η Δέσποινα Σπανούδη

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς” επέλεξε να εκπροσωπηθεί, στις εκλογές του Νοεμβρίου και από τη θέση της υποψήφιας περιφερειάρχη, με τη Δέσποινα Σπανούδη. Η επιλογή της έγινε μέσα από τις εργασίες της ανοιχτής συνέλευσης του “Αυτοδιοικητικού κινήματος”, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/9, στη Λιβαδειά.

Η Δέσποινα Σπανούδη είναι χημικός μηχανικός με μακρά επαγγελματική εμπειρία σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ζει και εργάζεται στη Bοιωτία. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη και συντονίστρια της Συμπαράταξης Βοιωτών για το περιβάλλον. Έχει έντονη συμμετοχή σε πολλές τοπικές κοινωνικές πρωτοβουλίες για ζητήματα περιβάλλοντος, βιομηχανικής ρύπανσης, ενεργειακών δραστηριοτήτων και υπεράσπισης των κοινωνικών δικαιωμάτων στην περιοχή της Στερεάς και όχι μόνο. Με την παρουσία της έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του Κορινθιακού, Ευβοϊκού και Μαλιακού κόλπου, της προστασίας των ορεινών όγκων της Γκιώνας, της Οίτης και του Ελικώνα.

Στο πρόσωπο της Δέσποινας Σπανούδη και, κυρίως, στην παρουσία του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς” αντανακλάται η ελπίδα για μια [.....]

δυναμική παρέμβαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Στερεάς των ενεργών πολιτών της περιοχής μας, που το δημιούργησαν, χωρίς εξαρτήσεις και διαμεσολαβήσεις. Αυτών που, μέσα από τη δραστηριότητα πλήθους φορέων και κινήσεων πολιτών, δίνουν καθημερινά τη μάχη για μια άλλη προοπτική στην περιφέρεια Στερεάς, στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών. Αυτών που δεν διστάζουν να συγκρουστούν με οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και κατεστημένες εξουσίες. Αυτών που, ταυτόχρονα, αντιμάχονται στην πράξη τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας. Ιδιαίτερα, σήμερα, σε συνθήκες σκληρής επιτήρησης από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και επιβολής αντιλαϊκών και αντικοινωνικών μέτρων.

Το “Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”, μακριά από λογικές απονομής κομματικών χρισμάτων και με διαδικασίες ανοιχτές και διαφανείς, μπαίνει στην προεκλογική μάχη με αισιοδοξία και με την ελπίδα να ταράξει τα τελματωμένα νερά της αυτοδιοίκησης στην περιφέρεια της Στερεάς. Επιχειρώντας να ανατρέψουμε τις συνέπειες του “Καλλικράτη”, που εκτός των άλλων, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη περιθωριοποίηση τις τοπικές κοινωνίες .

Στη συνέλευση του “Αυτοδιοικητικού κινήματος περιφέρειας Στερεάς”, επίσης:
• οριστικοποιήθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του σχήματος
• εγκρίθηκε το επικαιροποιημένο κείμενο της διακήρυξης, και
• δρομολογήθηκαν όλα τα απαραίτητα οργανωτικά μέτρα για την αποτελεσματική διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής μάχης

14/9/2010
“Αυτοδιοικητικό κίνημα περιφέρειας Στερεάς”
http://periferiastereas.blogspot.com

Επικοινωνία:
protovoulia.stereas.evias@gmail.com
τηλ. 6942984299 (Τάσος Κεφαλάς)

Δεν υπάρχουν σχόλια: