14 Σεπτεμβρίου 2010

Υποχρεωτική η ψήφος στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας ανακοινώθηκε πως η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. Συνεπώς όλοι οι εκλογείς υποχρεούνται την 7η Νοεμβρίου 2010 να προσέλθουν στις κάλπες και να ψηφίσουν. Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010. Η αδικαιολόγητη παράλειψη της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο. Ωστόσο, θα υπάρξουν περιπτώσεις κατά τις οποίες δικαιολογημένα ορισμένοι εκλογείς δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμά χωρίς να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Πρόκειται:

- για τους κατοίκους εξωτερικού

- για όσους έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους και

- για όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χιλιομέτρων από το εκλογικό τμήμα στο οποίο υποχρεούνται να ψηφίσουν. Οι εκλογείς που θα απέχουν 200 χιλιόμετρα από τον τόπο διαμονής τους, πρέπει να εφοδιαστούν με σχετική βεβαίωση.

Επίσης οι εκλογείς που θα βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό οφείλουν να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά (εισιτήρια κλπ.) από τα οποία να προκύπτει ότι κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρισκόντουσαν στο εξωτερικό. Επίσης απαλλάσσονται του νόμου οι εκλογείς που δε μπορούν να μεταβούν στο τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.

paratiritisfthiotidas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: