30 Σεπτεμβρίου 2010

Οδηγίες του υπουργείου Εσωτερικών για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με εγκύκλιό του, το υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνει ότι δεν έχει προβλεφθεί εκ νέου παράταση της προθεσμίας που αφορά την προσαρμογή, συγχώνευση κλπ, των υφιστάμενων δημοτικών και κοινοτικών επιχειρήσεων.

Πρόκειται για τις επιχειρήσεις του π.δ. 410/1995 για τις οποίες ισχύει η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί μέχρι τις 31/12/2010.

Το υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι «στις διατάξεις του νόμου για τη «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - πρόγραμμα Καλλικράτης», δεν έχει προβλεφθεί εκ νέου παράταση της εν λόγω προθεσμίας προσαρμογής, δεδομένου ότι με τη θέσπιση διαδοχικών παρατάσεων, από το 2007 έως το τέλος του 2010, έχει διαμορφωθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού, προκειμένου να σχεδιάσουν και να αναμορφώσουν την επιχειρηματική τους δράση».

Τέλος, ζητά από τις Περιφέρειες να ενημερώσουν άμεσα τους ΟΤΑ, επισημαίνοντάς τους ότι οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει, έως το τέλος του 2010, όλες τις προβλεπόμενες από τις διατάξεις του ΚΔΚ διαδικασίες μετατροπής και προσαρμογής των υφιστάμενων επιχειρήσεών τους, καθώς από 1.1.2011 τίθενται σε ισχύ οι σχετικές με τις επιχειρήσεις των δήμων διατάξεις του ν. 3852/2010.
www.ota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: