19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (Α.Π.ΠΟ.)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δελτίο τύπου για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημέρα»
την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010.
.
Η καθαρή και έντιμη δημοσιογραφία, την οποία τιμούμε και αναγνωρίζουμε το ρόλο της, οφείλει να πληροφορεί διασταυρώνοντας και τεκμηριώνοντας και να υπηρετεί τον πολίτη αναδεικνύοντας την ουσία και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα τον βοηθήσουν να σχηματίσει άποψη και να λάβει τις αποφάσεις του.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της εφημερίδας «ΗΜΕΡΑ» και του συγγραφέα του δημοσιεύματος να βλάψει την Α.Π.ΠΟ. Τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα χαρακτηρίζονται [.....]

επιεικώς ως αναληθή. Θα περιμέναμε να αναφερθεί σωστά τουλάχιστο το όνομά μας. Αυθόρμητα εγείρονται κάποια ερωτήματα για το ποιος και τι επιδιώκει διασπείροντας ψεύτικες πληροφορίες. Από τα ΜΜΕ αναμένουμε την έγκυρη πληροφόρηση και τον έλεγχο του ‘’συστήματος΄΄ και όχι εκούσια ή ακούσια να γίνονται μία από τις συνιστώσες του.
Η Αδέσμευτη Παρέμβαση Πολιτών (Α.Π.ΠΟ.) αποτελεί μια κίνηση πολιτών με διατυπωμένο πλαίσιο αρχών, θέσεων και στόχων, έχει επιλέξει ως επικεφαλής τον κ. Τσιτούρα Γιάννη, οικονομολόγο, αποφάσισε την κάθοδό της στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, στον νέο δήμο Μακρακώμης με έδρα τη Σπερχειάδα και εργάζεται για αυτό ώστε να επιτευχθεί το όραμά της για τη Δυτική Φθιώτιδα. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε γνωρίσει την εκτίμηση του κόσμου και δεν έχουν αμφισβητηθεί από κανέναν οι προθέσεις μας, οι αξίες μας, η ποιότητά μας και η ικανότητά μας να πετύχουμε τα όσα πρεσβεύουμε.
Η Αδέσμευτη Παρέμβαση Πολιτών (Α.Π.ΠΟ.) από δημιουργίας της είναι ανοιχτή στο διάλογο και στη συνεργασία στη βάση των διατυπωμένων αρχών της. Το να κάνει διάλογο ή όχι δεν θα της υπαγορευθεί από κανέναν και με κανέναν τρόπο. Η οποιαδήποτε θέση της, στάση της και απόφασή της είναι συλλογική και ανακοινώνεται από την ίδια.
Το σχέδιο Καλλικράτης ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα για μια πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση. Η χρησιμοποίησή του ως εργαλείου κατηγοριοποίησης, ελέγχου και εξάρτησης των πολιτών δεν μας βρίσκει σύμφωνους, όπως και η χρήση του για να φορτωθούν στις τοπικές κοινωνίες τα αμαρτήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Σε αυτή την περίπτωση από συνώνυμο της αρχιτεκτονικής θα γίνει συνώνυμο της κατάρρευσης και της καταστροφής. Για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ήδη καταρρέουσας ελληνικής υπαίθρου ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.
Αδέσμευτη Παρέμβαση Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: