01 Φεβρουαρίου 2010

Παραμένουν τα μπλόκα - νέα αιτήματα από τους αγρότες

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Για τρίτη εβδομάδα παραμένουν αποκλεισμένοι οδικοί κόμβοι και μεθοριακοί σταθμοί στη Βόρεια Ελλάδα τη Θεσσαλία και τη Στερεά

Για τρίτη εβδομάδα παραμένουν αποκλεισμένοι οδικοί κόμβοι και μεθοριακοί σταθμοί στη Βόρεια Ελλάδα τη Θεσσαλία και τη Στερεά.

Οι αγρότες αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, οι συμμετέχοντες στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο θα συναντηθούν στη Βέροια για να λάβουν αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Παραγωγοί του Προμαχώνα, της Νίκαιας και 14 ακόμη μπλόκων, έχουν καταλήξει σε εννέα κοινά αιτήματα και την Τρίτη θα συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες διεκδικούν:

-Μη διαχωρισμό των αγροτών σε κατά κύριο επάγγελμα και μη.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.

-Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα

-Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των "νόμιμων" και "παράνομων" παρακρατήσεων

-Μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ σε εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων κ.α.

-Πάγωμα των αγροτικών χρεών για τρία χρόνια και παραγραφή όλων των πανωτοκίων

-Πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κίνδυνους, με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του

-Μη φορολόγηση των χωραφιών

-Μείωση του χρόνου σύνταξης στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και τη μεταφορά δικαιώματος της σύνταξης από τον αποθανόντα αγρότη σύζυγο στη σύζυγο και διπλασιασμό της ελάχιστης αγροτικής σύνταξης.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: