09 Φεβρουαρίου 2010

Δηλώσεις του Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Αθήνα, 08.02.2010
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Ν.Δ. και Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας σε συνεντεύξεις του, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010 σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ΕΕ καθορίζει τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ενεργοποιεί σύστημα ασφαλούς επιτήρησης για την εφαρμογή τους και παρεμβαίνει άμεσα για τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Είναι ουσιαστικά μέτρα Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χωρίς όμως να έχει δώσει ακόμη λεφτά. Η χώρα είναι συνεπώς υπό κηδεμονία.
Η Κυβέρνηση συνειδητοποιεί τις συνέπειες του ελλείμματος αξιοπιστίας που έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό της χώρας. Τους τρεις πρώτους μήνες έφταιγε η Ν.Δ. για τα μέτρα που συμπεριλήφθησαν στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Τον τελευταίο μήνα φταίνε οι κερδοσκόποι για τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν. Αλήθεια, η Κυβέρνηση δε φταίει πουθενά;
Ας μη ψάχνει όμως για δαίμονες προκειμένου να δικαιολογήσει τη δική της ανεπάρκεια και αβελτηρία.
Αυτή τη στιγμή παρατηρείται μια κρίση κρατικού χρέους στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με αδύναμο κρίκο την Ελλάδα. Η Ευρώπη εμφανίζεται μπροστά στην κρίση ευάλωτη, χωρίς θεσμούς, χωρίς την ύπαρξη ενός δανειστή ύστατης καταφυγής.
Σαφώς και χρειάζεται αντίδραση, απαιτείται συνολική και συντονισμένη Ευρωπαϊκή παρέμβαση.
Xρειάζεται να δημιουργηθεί δίχτυ ασφαλείας για την Ευρωζώνη.»


Δεν υπάρχουν σχόλια: