20 Φεβρουαρίου 2010

ΣΥΡΙΖΑ - Υπενθυμίζουμε ότι η Angroinvest είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ν ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία 21.02.2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας εκφράζει τη συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων του Δήμου Εχιναίων για την αποτροπή της επέκτασης των εγκαταστάσεων της Angroinvest.

Υπογραμμίζουμε τα προβλήματα της έντονης δυσοσμίας που έκαναν τη διαβίωση αφόρητη στην ευρύτερη περιοχή του ΔΔ Αχλαδίου, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι η Angroinvest είναι από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του ήδη επιβαρυμένου περιβαλλοντικά Μαλιακού κόλπου.
Υπενθυμίζουμε την έκθεση-καταπέλτης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος για περιβαλλοντικές παραβάσεις της εταιρείας και το πρόστιμο 400.000ευρώ με υπογραφή Σουφλιά.

Ζητάμε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο που θα συζητήσει το θέμα στη συνεδρίαση της Δευτέρας 22/2/10, να ευθυγραμμισθεί με την ομόφωνη απόφαση του ΔΔ Αχλαδίου και με την κατά πλειοψηφία απόφαση του Δήμου Εχιναίων και να απορρίψει την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για επέκταση του εργοστασίου της Angroinvest (παραγωγή βιοκαυσίμων, ιχθυοτροφών, σποροελαιουργείο κλπ) γιατί κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για το περιβάλλον και το ευαίσθητο οικοσύστημα του Μαλιακού και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην οικονομική ζωή και την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Εμείς θα είμαστε εκεί για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους της περιοχής και όλου του Νομού Φθιώτιδας για να απαιτήσουμε μέτρα προστασίας και όχι παραπέρα υποβάθμισης του Μαλιακού, της θάλασσας μας.

Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: