30 Ιανουαρίου 2010

Προσλήψεις γιοκ στη Φθιώτιδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μπορεί ο δήμαρχος των Καμένων Βούρλων να υπογραμμίζει την ετοιμότητα του δήμου για τη λειτουργία του βιολογικού
καθαρισμού ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι αυτό αντιμετωπίζεται σ' αυτή τη φάση με «εθελοντική εργασία»,όπως υπογραμμίζει ο ίδιος.

Συγχρόνως σε δηλώσεις του στον FM1 προσπάθησε να δημιουργήσει μια εικόνα ότι περίπου τα πάντα έχουν προβλεφθεί, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει πρόβλεψη για συμβάσεις έργου τόσο στο Δήμο όσο και στην επιχείρηση.
Θα πρέπει βεβαίως να υπογραμμιστεί ότι μέχρι τώρα όχι μόνο δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ και πλέον είναι αβέβαιη κάθε εξέλιξη πολύ δε περισσότερο ούτε καν έχει
πάρει απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλωστε πριν από λίγες μέρες ο ίδιος έκανε λόγο για δίμηνες συμβάσεις που τώρα ανακαλεί, αφού εντόπισε πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόσληψη του ίδιου του προσωπικού και για δεύτερο δίμηνο και ούτε βεβαίως μπορεί να υπάρξει επέκτασή τους.

Την ίδια στιγμή έχουν δοθεί υποσχέσεις στους εργαζόμενους, οι οποίες όμως όπως δείχνουν τα πράγματα είναι άνευ αντικειμένου. Το δεύτερο που θεωρεί ότι είναι άσος στο μανίκι του, είναι η δημοτική του επιχείρηση. Ωστόσο όμως για σύμβαση έργου και για τη δημοτική επιχείρηση ισχύουν ότι ισχύει για το Δήμο. Είναι υποχρεωμένος να περάσει μέσα από το ΑΣΕΠ για να πάρει την σχετική βεβαίωση ενώ συγχρόνως θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δοθούν βεβαιώσεις και να προωθηθεί η διαδικασία αφού προκρίνονται οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Επομένως η οποιαδήποτε σιγουριά από την πλευρά του δημάρχου προσκρούει καταρχήν στο ζήτημα ότι δεν έχει καταθέσει σχετικό αίτημα μέχρι τότε που ορίζει ως προθεσμία ο νέος νόμος. Το δεύτερο σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα εγκριθούν οι συμβάσεις έργου από το ΑΣΕΠ πλέον και είναι αυτονόητο ότι είναι αμφίβολο αν θα καταρτιστούν.

Κάτω απ' αυτό το πρίσμα, μοναδική διέξοδος για το Δήμο των Καμένων Βούρλων είναι να αντιμετωπίσει με περισσότερη σοβαρότητα ένα υφιστάμενο θέμα, το οποίο ουσιαστικά τον οδηγεί σε αδιέξοδο με τις λαθεμένες επιλογές, τους αυτοσχεδιασμούς και τις οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις του.
Κάτω από αυτό το πρίσμα είναι αναμφίβολο αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι «εθελοντές» στο ίδιο μήκος κύματος, αφού πλέον είναι αβέβαιο σαν γεγονός ότι θα μπορούσαν να καταρτίσουν συμβάσεις έργου.
Από την άλλη πλευρά μέσα από τη διαδικασία της επιλογής είτε για εποχικό είτε για μόνιμο προσωπικό είτε αυτό έχει σχέση με το Δήμο, είτε αυτό έχει σχέση με τη δημοτική επιχείρηση, είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα είναι εκείνος που θα συγκεντρώσει τα μόρια για να καταλάβει τις θέσεις. Επομένως οι οποιεσδήποτε δεσμεύσεις του δημάρχου απέναντι στους «εθελοντές» μπορεί μεν να εκφράζουν την διάθεσή του προς αυτή την κατεύθυνση, όμως αντικειμενικά δεν έχει καμία πλέον δυνατότητα καθορισμού αφού είχε χάσει τις προθεσμίες, δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα ενώ είναι αμφίβολο ακόμη και στην περίπτωση που το υποβάλλει αν θα πάρει τη βεβαίωση από το ΑΣΕΠ για τέτοιου είδους λειτουργίες.






Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: