18 Φεβρουαρίου 2010

Τόνια Αντωνίου - Nα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17-2-2010

Την ανάγκη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να φανεί ποιοι ευθύνονται για την παραποίηση των στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, τόνισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου μιλώντας κατά τη συζήτηση κύρωσης του απολογισμού-ισολογισμού του 2008, ενώ παράλληλα κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών του Δεκεμβρίου του 2008 για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, το οποίο χαρακτήρισε «μνημείο θράσους, εξαπάτησης και λαθροχειρίας αριθμών», αφού σ’ αυτό αναφέρεται ότι το 2008 ήταν η χρονιά που το έλλειμμα μειώθηκε στο 2,5% του ΑΕΠ, ότι η ανεργία μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ότι αυξήθηκε η απασχόληση, ότι ενισχύθηκαν οι επενδύσεις, ότι οι πόροι του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης αξιοποιήθηκαν αποτελεσματικά και ότι οι επιδόσεις της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν οι καλύτερες οικονομικές επιδόσεις οποιασδήποτε κυβέρνησης μετά το 1981.
Η κ. Αντωνίου, που είχε προτείνει τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής στην πρόσφατη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι «δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ζητούμε θυσίες από τον ελληνικό λαό, και αυτοί που έχουν την ευθύνη να κρύβονται ή ακόμα και να χαμογελούν, καθώς μας βλέπουν εδώ μέσα», ενώ πρόσθεσε ότι θα περίμενε την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής να την κάνει ο κ. Σαμαράς, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν πήρε το μήνυμα από τον ελληνικό λαό και από τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την πρόταση αυτή λέγοντας ότι πρέπει να δοθεί «η μάχη για την αξιοπιστία της χώρας όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό και πρέπει να αποδείξει ο πολιτικός κόσμος ότι πλέον γυρίζουμε σελίδα, γιατί η κρίση που βιώνουμε σήμερα είναι πολιτική, θεσμική, κοινωνική και ηθική». «Πρέπει να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως, διότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να χρεώνεται όλος ο πολιτικός κόσμος, όλοι οι Βουλευτές, όταν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους και κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο. Μέχρι εδώ και μη παρέκει, λέει ο ελληνικός λαός. Το μήνυμα μας το έστειλε σ’ αυτές τις εκλογές, πρέπει να το πάρουμε και να το κάνουμε πράξη», κατέληξε η κ. Αντωνίου.
Νωρίτερα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζοντας τα ψευδή στοιχεία που ανακοίνωνε η κυβέρνηση Καραμανλή, κατηγόρησε τον κ. Μπαρόζο λέγοντας ότι αντί να αμφισβητήσει έγκαιρα αυτά τα στοιχεία, παρείχε πολιτική στήριξη στον κ. Καραμανλή για να λάβει και εκείνος τη δική του στήριξη για την νέα θητεία στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι πολιτικές και ιδεολογικές συγγένειες αποδείχθηκαν για τους εταίρους μας ισχυρότερες από τα αντανακλαστικά τους, απέναντι σε αυτό που φαινόταν να κυοφορείται. Δεν έβλεπαν την θρυαλλίδα στα θεμέλια των δημοσίων οικονομικών και της ελληνικής οικονομίας. Δεν έβλεπαν ότι όλοι, ανεξαιρέτως, οι προϋπολογισμοί της Νέας Δημοκρατίας έπεσαν έξω και αναθεωρήθηκαν πάρα πολλές φορές. Δεν έβλεπαν την κατασπατάληση των πόρων του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, την πρωτοφανή αδιαφάνεια και κακοδιαχείριση, τις συστηματικές παραβιάσεις της εθνικής κι ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τα έργα-«μαϊμού» που στέρησαν τη χώρα μας και ιδιαίτερα την ελληνική περιφέρεια από τεράστιους πόρους και σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης. Δεν άκουγαν τις δικές μας ανησυχίες και καταγγελίες. Η συγκάλυψη του τεράστιου σκανδάλου στη διαχείριση του Γ’ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης είχε συνεργούς και οι συνεργοί αυτοί δεν ήταν μόνο στην Ελλάδα. Βρίσκονταν και εκεί απ’ όπου θα έπρεπε να υπάρχει ο έλεγχος. Και όταν ζητούσαμε να κατατεθούν έγγραφα μέσα από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, δεν μας τα έδιναν με διάφορες προφάσεις, προφανώς στο πλαίσιο της πολιτικής συνεννόησης και συναλλαγής. Σήμερα και ο κ. Μπαρόζο και οι ισχυροί εταίροι μας αποφάσισαν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους απέναντι στην Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στην Ελλάδα και μας πιέζουν να πάρουμε σκληρότερα μέτρα για τον εξευμενισμό των διεθνών αγορών. Μέτρα, που δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τα πάρουμε λόγω της κακής κατάστασης της ελληνικής οικονομίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: