22 Φεβρουαρίου 2010

ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΡΟΙΝΒΕΣΤ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Είναι καιρός να αλλάξουν οι πολιτικές.
Ο Μαλιακός δεν αντέχει άλλες υποχωρήσεις!

Λαμία, 21.2.2010

Η Κίνηση Πολιτών ΜΑΛΙΑΚΟΣ SOS θεωρούμε αυτονόητο ότι η κατάσταση του κόλπου δεν σηκώνει την ίδρυση νέων ή την επέκταση των υφιστάμενων βιομηχανικών μονάδων.

Η εμπειρία δυστυχώς απέδειξε και αποδεικνύει καθημερινά ότι οι εταιρείες δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις τους για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες δεν μπορούν να εφαρμόσουν αξιόπιστους προληπτικούς μηχανισμούς ελέγχου. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Οι δύο αυτοί παράγοντες μαζί οδήγησαν στην σημερινή εικόνα που αντιμετωπίζουμε, όσοι ερχόμαστε σε επαφή με τη θάλασσα. Οδήγησαν σ’ αυτό που όλοι λέμε: “ο Μαλιακός αργοπεθαίνει”!

Είναι καιρός να αλλάξουν οι πολιτικές, να σταματήσουν οι υποχωρήσεις απέναντι στα συμφέροντα και τις πρόχειρες αναπτυξιακές λογικές. Λέξεις όπως αειφορία, βιωσιμότητα, χωροταξία, νομιμότητα, σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να αποκτήσουν την πραγματική τους έννοια. Είμαστε εδώ κυρίως γι’ αυτά.

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη θα είμαστε όλοι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο με την ελπίδα ότι θα επικρατήσει η λογική. Το μήνυμά μας ήταν και είναι: “Ο Μαλιακός θα ζήσει!”

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: