23 Φεβρουαρίου 2010

Μην πληρώνετε !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Στο χθεσινό έκτακτο δημοτικό συμβούλιο συζητήθηκε το σοβαρό θέμα που έχει προκύψειμε την διέλευση από τα διόδια.

Υπήρξε ομόφωνη απόφαση να μην πληρώνει το αντίτιμο κανείς δημότης και ο Δήμος να στραφεί νομικά εναντίον των αρμόδιων υπηρεσίων .

Τη δημοτική συνέλευση παρακολούθησαν πλήθος συμπολιτών μας στους οποίους δόθηκε και ο λόγος.Συμπολίτες ,ας επικαλεστούμε τη σχετική κοινοτική οδηγία 1999/62/EC.

Η οδηγία αυτή ορίζει ότι: “Διόδια και τέλη χρήσης επιβάλλονται μόνο στους χρήστες αυτοκινητοδρόμων ή άλλων οδών με περισσότερες από μία λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, όταν οι οδοί αυτές έχουν χαρακτηριστικά ανάλογα προς τα χαρακτηριστικά των αυτοκινητοδρόμων, καθώς και στους χρήστες γεφυρών, σηράγγων και ορεινών διαβάσεων”.

Όπως επίσης αναφέρεται στην κοινοτική οδηγία, “ως αυτοκινητόδρομος ορίζεται κάθε οδός που διαθέτει για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας διακεκριμένα οδοστρώματα, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστική νησίδα, που δεν προορίζεται για την κυκλοφορία, είτε, κατ’ εξαίρεση, με άλλα μέσα”. Επίσης, “δεν διασταυρώνεται στο ίδιο επίπεδο με άλλη οδό, με σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή ή με λωρίδα για πεζούς”. Επειδή από τον κόμβο Ραχών μέχρι σχεδόν στη Λαμία δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί δυο λωρίδες κυκλοφορίας δεν υπάρχει νησίδα και φωτισμός το βράδυ ,μπορούμε να αρνηθούμε τη καταβολή του σχετικού αντιτίμου.
Η ευρωπαϊκή οδηγία σε PDF http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/...42:0050:EN:PDF

pelasgia.blogspot.com

1 σχόλιο:

Yannis Zabetakis είπε...

καιρός ήταν!

μπράβο παιδιά!

keep the flag up!