17 Φεβρουαρίου 2010

«Επίθεση» αφρικανικής σκόνης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Καιρικές συνθήκες που ευνοούν την «επίθεση» σκόνης από την Αφρική αναμένει για τις επόμενες μέρες η ΕΜΥ.

Συγκεκριμένα, το επόμενο τριήμερο η θερμοκρασία θα κυμαννθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει ακόμα και τους 21 βαθμούς.

Αναλυτικά, για αύριο προβλέπονται άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα βορειοδυτικά και πιθανώς στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για Πέμπτη
Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Aιγαίου προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο πρόσκαιρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδο.

Πρόγνωση για Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ παραμένει και η πρόβλεψη για μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νότιων διευθύνσεων 4 με 6 ενισχυμένοι στα πελάγη στα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία, σε άνοδο από τα δυτικά, όπου θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

tanea.gr


Επιστροφή στην αρχική σελίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια: