29 Μαΐου 2010

Αναβλήθηκε το final-4 του Χάντμπολ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τα άγρια επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο οδήγησαν στην απόφαση
Την επ' αόριστον αναβολή του φάιναλ φορ του Κυπέλλου ανδρών αποφάσισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, λόγω των θλιβερών επεισοδίων που σημειώθηκαν μέσα στη Λαμία, ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ και τα οποία συνεχίστηκαν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση μέσα στο κλειστό γήπεδο της πόλης.

Η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει: «Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή, κατόπιν εισήγησης της ΕΛ.ΑΣ. και της σύμφωνης γνώμης του Προέδρου της ΔΕΑΒ, αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω των θλιβερών εκτρόπων, ο αγώνας ΠΑΟΚ- ΑΕΚ, για το κύπελλο του Χάντμπολ, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα στη Λαμία. Για τους ίδιους λόγους θα αναβληθεί το σύνολο[.....]

των αγώνων της τελικής φάσης του κυπέλλου του Χάντμπολ.

Ο κ. Μπιτσαξής κάλεσε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ στο γραφείο του τη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι για τη συζήτηση του θέματος και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν και η Ομοσπονδία αποδέχθηκε την πρόσκληση.»
Την επ' αόριστον αναβολή του final-4 του Χάντμπολ ανακοίνωσε το Σάββατο ο γγ. αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής μετά τα σοβαρά επεισόδια στη Λαμία, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Σίμος Λαζαρίδης δήλωσε πως το final-4 δεν θα διεξαχθεί.

“Είχαμε προειδοποιήσει για τα επεισόδια” δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γγ. της ΟΧΕ Xαράλαμπος Πιλαφάς. “Υπήρχε μόνο μια διμοιρία των ΜΑΤ για τη διαφύλαξη της τάξης στο Χαλκιοπούλειο στάδιο” κατήγγειλε.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων, έφθαναν από τα ξημερώματα στη Λαμία, αφού το απόγευμα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα βρίσκονταν αντιμέτωποι στον ημιτελικό του φάιναλ φορ του χάντμπολ.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, περίπου 100 οπαδοί του ΠΑΟΚ έφτασαν στη Λαμία γύρω στις 6 τα ξημερώματα και στη συνέχεια προχώρησαν μέσα στο κέντρο της πόλης μέχρι τα γραφεία του συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ. Εκεί προκάλεσαν σωματικές βλάβες με μαχαίρι σε δύο φιλάθλους της ΑΕΚ, που βρίσκονταν στα γραφεία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Στη συνέχεια έριξαν μολότοφ και τα γραφεία της αθηναϊκής ομάδας τυλίχθηκαν στις φλόγες. Με την επέμβαση αστυνομικών, οι οποίοι έριξαν δακρυγόνα και καπνογόνα, οι οπαδοί άρχισαν να υποχωρούν. Αυτή την ώρα βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται και από την άλλη πλευρά 200 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, οι οποίοι περιμένουν ενισχύσεις.

Από τους βανδαλισμούς των οπαδών, κάηκαν τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, έχουν σπάσει βιτρίνες καταστημάτων, ενώ οι φωτιές στους κάδους και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων στην οποία κατέφυγε η αστυνομία έκαναν την ατμόσφαιρα ασφυκτική.

Στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου τα επεισόδια γενικεύτηκαν στο κέντρο της πόλης (πλατεία Λαού) Περίπου 250 οπαδοί της ΑΕΚ που άρχισαν να συγκεντρώνονται βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισάριθμους οπαδούς του ΠΑΟΚ και ακολούθησαν μάχες με την αστυνομία να προσπαθεί να χωρίσει τους συγκεντρωμένους.

Στις 11.00 το πρωί, οι οπαδοί της ΑΕΚ παρέμεναν συγκεντρωμένοι γύρω από τα γραφεία του συνδέσμου τους, ενώ εκείνοι του ΠΑΟΚ είχαν μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στο κλειστό γυμναστήριο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί ο αγώνας που κατα τα φαινόμενα οδεύει προς αναβολή.

Αργότερα κατέφθασαν από την Αθήνα ισχυρές αστυνομικές ενισχύσεις αφού έως το απόγευμα αναμενόταν να συρρεύσει στην πόλη και μεγάλος αριθμός οπαδών της ΑΕΚ.

Ο Δήμαρχος της πόλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ζήτησαν την αναβολή του ημιτελικού, ωστόσο, το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό, καθώς ο αστυνομικός διευθυντής Φθοιώτιδας ανακοίνωνε ότι η διοργάνωση θα γίνει κανονικά.

Η κατάσταση έδειχνε ελεγχόμενη, καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ, περίπου 80 στον αριθμό βρίσκονταν κοντά στο γήπεδο, παρουσία αστυνομίας, ενώ αυτοί της ΑΕΚ βρίσκονταν πέριξ του κέντρου της πόλης.

Από τα εκτεταμένα επεισόδια προέκυψαν και αρκετοί τραυματίες, ενώ δεν γλίτωσε και ο... άμαχος πληθυσμός. Συγκεκριμένα, μέχρι το μεσημέρι είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Λαμίας επτά τραυματίες. Πέντε εξ αυτών έχουν θλαστικά τραύματα και δυο έχουν υποστεί εγκαύματα!

Δεν ήταν λίγοι και οι πολίτες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα από την εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων από τα ΜΑΤ. Τρεις από τους τραυματίες παραμένουν κλινήρεις.

Η ένταση τελικά δεν αποφεύχθηκε και μεταφέρθηκε μέσα στο κλειστό του "Χαλκιοπουλείου". Ο απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ξηλωμένα καθίσματα, διαλυμένα τα αποδυτήρια του γηπέδου, ακόμα και το παρκέ, το οποίο όπως φαίνεται έχει καεί από τις μολότωφ.

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: