29 Μαΐου 2010

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ 3η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 28 Μαΐου , 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πάνω από 100 επενδύσεις , συνολικού ύψους 80 εκ ευρώ, έχει εντάξει στον αναπτυξιακό νομό η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από τις αρχές του 2010 έως σήμερα , ενώ όσον αφορά στο ΕΣΠΑ έχει εκδώσει 37 προσκλήσεις συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 377,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ταυτόχρονα διπλάσιο μέσο όρο απορρόφησης κονδυλίων στον τομέα αυτό - 12,2% έναντι 6% του εθνικού μέσου όρου.
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε στην 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου 2007-2013 που έγινε χθες Πέμπτη 27 Μαΐου στη Λάρισα η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου. Η κ. Διαμαντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη σημασία στις[.....]

ιδιωτικές επενδύσεις οι οποίες , όπως είπε, έχουν σήμερα ιδιαίτερο βάρος καθώς λόγω του δημοσιονομικού προβλήματος τα περιθώρια για τις δημόσιες επενδύσεις είναι στενότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Ολόκληρη η ομιλία της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνας Διαμαντοπούλου είναι η ακόλουθη:
«Η σημερινή 3η συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης του επιχειρησιακού προγράμματος Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας Ηπείρου 2007-2013 γίνεται σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός ΓΑΠ έδωσε μια σκληρή μάχη προκειμένου να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία. Ήμασταν αναγκασμένοι να σώσουμε την Ελλάδα για να έχουμε χρόνο να αλλάξουμε την Ελλάδα.
Θα ήθελα γι' αυτό να μείνω σε δύο σημεία: πρώτον, στο γεγονός ότι, σήμερα, μιλάμε σε διαφορετική βάση, από εκείνη που ξεκινήσαμε. Έκλεισε ο κύκλος μιας μεγάλης μάχης, αυτής που δώσαμε, προκειμένου η Ελλάδα να μην βρεθεί μόνη απέναντι στο πρόβλημά της, στα πελώρια χρέη της, αλλά και απέναντι σε κερδοσκόπους.
Και άνοιξε ο νέος κύκλος μιας μεγάλης μάχης που έχουμε μπροστά μας, για να κάνουμε την οικονομία μας, τη χώρα μας, βιώσιμη και ανταγωνιστική.
Σήμερα, η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον γεγονός. Αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Το πετύχαμε, το πετύχαμε όλοι μαζί ως κοινωνία. Με τις προσπάθειες της Κυβέρνησης, αλλά και με όπλο τις θυσίες και την αποφασιστικότητα των ίδιων των Ελλήνων πολιτών.
Έτσι κερδίσαμε τη χαμένη αξιοπιστία της χώρας μας. Δεν θα υπήρχε σήμερα μηχανισμός στήριξης, δεν θα είχε ενεργοποιηθεί, αν ο Ελληνικός λαός δεν ήταν αποφασισμένος να κάνει δύσκολες θυσίες. Όμως, ακόμα και αν δεν υπήρχε ο μηχανισμός, αυτές οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν, εφόσον όλοι διαπιστώναμε ότι το κράτος μας είναι δυσλειτουργικό και δύσκαμπτο, ότι μας έπνιγε η διαφθορά, ότι η οικονομία μας βάδιζε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στα γραφεία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:
Η Ελλάδα έχει τεράστιες, απεριόριστες δυνατότητες, αρκεί να τις αντιληφθεί και να τις μετατρέψει σε ικανότητες. Και δεδομένης της δημοσιονομικής κατάστασης στη χώρα μας σήμερα, μεγάλο βάρος θα δοθεί στις ιδιωτικές επενδύσεις.
Γιατί ναι μεν συνεχίζουμε και με το ΕΣΠΑ και με τα Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων, όμως τα περιθώρια είναι στενότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Κατά συνέπεια, δουλειά μας, αναπτυξιακή προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, ένα βιώσιμο και ελκυστικό περιβάλλον, υποδομές, φορολογική ασφάλεια, σταθερότητα, ευνομία, ώστε να δώσουμε κίνητρα για ουσιαστικές επενδύσεις ιδιωτικών κεφαλαίων στη χώρα από κεφάλαια που επιδιώκουμε να προσελκύσουμε από το εξωτερικό. Σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται και η ένταξη στον Αναπτυξιακό Νόμο από τις αρχές του 2010 101 επενδύσεων ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και η πρόσφατη επίσκεψη μας στις Βρυξέλλες όπου παρουσιάσαμε στον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής το πρόγραμμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 8Ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων 2010 που αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία προβολής των Επενδυτικών δυνατοτήτων που υπάρχουν στην περιφέρεια. Πρόκειται για το 8th World Investment Conference 2010 στο οποίο η μόνη Ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – μιας από τις 8 Περιφέρειες από όλο τον κόσμο που επιλέχτηκαν με αυστηρά επενδυτικά και οικονομικά κριτήρια ανάπτυξης.
Το παγκόσμιο Συνέδριο Επενδύσεων που θα γίνει 2-4 Ιουνίου στο La Baulle στη Γαλλία είναι ένας υψηλού κύρους θεσμός που ειδικά όσον αφορά στην Ευρώπη είναι επικεντρωμένο στην τεχνολογία, στην επιχειρηματικότητα, στις επενδύσεις και γενικά στις δράσεις για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Η επιλογή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έγινε μετά από αξιολόγηση της υποψηφιότητας της που συνοδεύτηκε από ολοκληρωμένες προτάσεις προσέλκυσης επενδύσεων.
Η συμμετοχή μας επιτεύχθηκε μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής και προώθησης της Περιφέρειας – και μέσω αυτής της χώρας – σε ένα ειδικό κοινό από ηγέτες παγκόσμιου επιπέδου στους τομείς οικονομίας, υψηλής τεχνολογίας και πολιτικής με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στους Νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Εύβοιας Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Τις δυνατότητες και το επενδυτικό – αναπτυξιακό θεσμικό πλαίσιο όσον αφορά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα παρουσιάσει 12μελής αντιπροσωπεία, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό του Συνεδρίου.
Παράλληλα με όλα αυτά ιδιαίτερα θα πρέπει να σταθούμε στην πράσινη ανάπτυξη. Μιλώντας για Έξυπνη Πράσινη Ανάπτυξη αναφερόμαστε σε μια κοινωνία και μια οικονομία που στηρίζεται στη βιώσιμη και αειφόρο διαχείριση των φυσικών πλουτοπαραγωγικών πόρων, που εξασφαλίζει τη λιγότερη δυνατή εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, που χρησιμοποιεί δημιουργικά τη νέα γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες στην παραγωγή νέου πλούτου και που, τέλος, διαμορφώνει εθνικές και διεθνικές συνθήκες για ελαχιστοποίηση των κοινωνικών ανισοτήτων, των περιφερειακών ανισορροπιών και της παγκόσμιας φτώχιας.
Πρακτικά, αυτά σημαίνουν, εκτός των άλλων, δράσεις έξυπνες, καινοτόμες και ανατρεπτικές, στηριγμένες στις νέες τεχνολογίες. Η ευρυζωνικότητα των δικτύων επικοινωνιών, η βιοτεχνολογία, η συνολική ανάπτυξη του γνωστού τριγώνου της γνώσης (εκπαίδευση-έρευνα- καινοτομία) αποτελούν στοιχειώδεις παράλληλες προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει και να ενισχυθεί η Πράσινη Ανάπτυξη.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στο ΕΣΠΑ
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκδώσει συνολικά 37 προσκλήσεις Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 377,9 εκατ. €.
 Έχουν ενταχθεί 122 έργα Συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 177,4 εκατ. € και Συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης 166 εκατ. €.
 Έχουν αναληφθεί συμβάσεις 58,4 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 36,2% επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης.
 Έχουν δηλωθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και είναι προς καταχώρηση δαπάνες 20 εκατ. €, ήτοι ποσοστό 12,4 % επί της συγχρηματοδοτούμενης Δημόσιας Δαπάνης.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνέχεια των κατευθύνσεων του ΥΠΟΙΑΝ αναμόρφωσε το Πρόγραμμα ως εξής :
- Σε συνεργασία με τους Φορείς της Περιφέρειας διερεύνησε την ωριμότητα και επιλεξιμότητα έργων που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Και για να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας-αυτή χρειάζεται η χώρα μας και η πολιτική πια- Η ωριμότητα είναι ένα μεγάλο ζήτημα στο οποίο εμπλέκονται πολλοί φορείς. Ο Καλλικράτης θα βοηθήσει στην κατεύθυνση δήμων ικανών να προετοιμάσουν ωριμότητες. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε εντατικά.
- Συνεργάστηκε σε διμερείς συναντήσεις με τα Υπουργεία που εκφράζουν την Τομεακή Πολιτική και οριστικοποιήθηκαν από κοινού οι κατηγορίες δράσεων που δύνανται να χρηματοδοτηθούν μέσω του Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας
- Απέστειλε στο ΥΠΟΙΑΝ Πίνακα δράσεων που έχουν ενταχθεί και υλοποιούνται η που έχουν την ωριμότητα να υλοποιηθούν άμεσα. διαμορφώνοντας το τελικό Πρόγραμμα της αναμόρφωσης του ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας, που οδήγησε στην εκχώρηση μεγαλύτερου ποσού προς διαχείριση του ΥΠΟΙΑΝ προς τη Περιφέρεια.
Είμαστε ευχαριστημένοι από τις διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο, όπου εισακούστηκαν τα αιτήματά μας και μας εκχωρήθηκαν επιπλέον 42 εκατ. ευρώ στη Στερεά Ελλάδα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία του Υπουργείου για τη στήριξή του στις προσπάθειές μας, εγώ και οι συνεργάτες μου, οι άνθρωποι της Περιφέρειας έχουμε βάλει ένα εντατικό πρόγραμμα επιτάχυνσης. Ο εθνικός μέσος όρος απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ σήμερα κινείται στο 6%, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όμως έχει καταφέρει να βρίσκεται στο 12,2% που αντιστοιχεί σε 20 εκ. € (πληρωμές-δαπάνες) και προχωράμε δυναμικά, για να δίνουμε συνεχώς κονδύλια σε αναπτυξιακούς στόχους(μεγάλα οδικά δίκτυα, λιμάνια, περιβαλλοντικά έργα, σχολεία, ΧΥΤΑ, έργα τουρισμού και πολιτισμού).»
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
- Επίσης κατάρτισε Πρόγραμμα Επιτάχυνσης για τη διμηνιαία παρακολούθηση του συνόλου των ενταγμένων έργων και του συνόλου των τελικών Δικαιούχων.
- Μερίμνησε για τον εντοπισμό έργων εθνικών πόρων τα οποία δυνητικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη του στόχου του Ν+3 αν χρειασθεί.

Σε συνέχεια της Αναμόρφωσης του Προγράμματος υπογράφτηκε η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης (ΕΣΥ) μεταξύ της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης εκχωρήθηκε στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η υλοποίηση δράσεων ποσού 254 εκατ. ευρώ, στις Αναπτυξιακές Ενότητες :
Μεταφορών , Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Τουρισμού, Εκπαίδευσης και δια βίου Μάθησης, Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας, Αγροτικής και Αστικής Αναγέννησης.
Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε με σκοπό την αποτελεσματική εφαρμογή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου».
Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διασφαλίζει την ομαλή χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, των πράξεων που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα στη βάση της παρούσας Επιχειρησιακής Συμφωνίας Υλοποίησης και σύμφωνα με την πρόοδο υλοποίησής τους.

Λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι δαπάνες των έργων που χρηματοδοτούνται από τη Συλλογική Απόφαση της Περιφέρειας πραγματοποιούνται από τους υπολόγους ή τις οικονομικές υπηρεσίες, με τις πλέον επείγουσες διαδικασίες. Επίσης μεριμνούμε ώστε αντίστοιχα μέτρα να ληφθούν και από τους φορείς των έργων που συγχρηματοδοτεί το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αλλά χρηματοδοτούνται από άλλες Συλλογικές Αποφάσεις.

Λαμβάνουμε επίσης όλα τα αναγκαία μέτρα και διασφαλίζουμε ότι οι δαπάνες που διαβιβάζονται από τους δικαιούχους στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή καταχωρούνται άμεσα – και όχι αργότερα από πέντε ημέρες από τη διαβίβασή τους σ’ αυτήν- στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα.

Η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης ή/και τα προσαρτήματα αυτής, τροποποιούνται με κοινή συμφωνία των συμβαλλομένων μερών.

Η Επιχειρησιακή Συμφωνία Υλοποίησης τίθεται σε ισχύ με την υπογραφή της από τα μέρη και διαρκεί έως την ημερομηνία υποβολής της Τελικής Έκθεσης Υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Κανονισμού 1083/2006.
Τέλος πιστεύω βαθιά ότι μπορούμε. Μπορούμε να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας την Ελλάδα της υπανάπτυξης και της οικονομικής αστάθειας. Να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης, της προοπτικής, μια Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι. Και τελικά, το ελληνικό πρόβλημα να το μεταμορφώσουμε - και θα το μεταμορφώσουμε μαζί - ώστε να γίνει το ελληνικό θαύμα.»
Κατά τη δευτερολογία της η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε στις αιτιάσεις ορισμένων αυτοδιοικητικών και υπογράμμισε:
«Να ευχαριστήσω όλους τους παριστάμενους στην αίθουσα και όσους μιλήσανε και να υπενθυμίσω μια βασική αρχή του δημοκρατικού διαλόγου που λέει πως, όταν θέλεις να ακουστείς θα πρέπει να παραμένεις να ακούσεις και τους υπόλοιπους.
Σας ευχαριστώ, λοιπόν, όσους έχετε μείνει για να ολοκληρώσουμε αυτή την διαδικασία, να μιλήσουμε αλλά και να ακούσουμε ταυτόχρονα. Είναι η πρώτη Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ στην οποία μετέχω και, ερχόμενη εδώ, είχα την αίσθηση ότι σ’ αυτές τις κρίσιμες ώρες για την χώρα μας θα είχαμε την ωριμότητα, σαν παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, να μιλήσουμε επί της ουσίας με προτάσεις βελτίωσης, με αυτοκριτική, με διάθεση συνεργασίας για να πετύχουμε εθνικούς στόχους. Γιατί αυτό που συζητάμε στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ένας εθνικός στόχος που είναι επιτακτικός και είναι χρέος μας, χρέος μας απέναντι στην πατρίδα, να τον πετύχουμε. Αυτό θα γίνει όμως με ευρύτερες συνεργασίες.
Αντί αυτού θεωρώ ότι γίναμε θεατές ενός show με παραταξιακή χροιά. Ενός show το οποίο εκφράζει μια λογική την οποία θεωρώ ξοφλημένη. Αυτή η χρεοκοπημένη πολιτική βλέπει την δημόσια ζωή σαν ένα μόνιμο show που κρύβει την φτώχεια προτάσεων και πρωτοβουλιών.
Αντιστεκόμαστε σε αυτήν την χρεοκοπημένη πολιτική γιατί είναι καιρός να προτιμάμε τα δύσκολα από τα εύκολα. Το χρωστάμε στην πατρίδα.
Σε όσους έκαναν ουσιαστικές προτάσεις τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Εγώ και οι συνεργάτες μου τις καταγράψαμε και θα απαντήσουμε στον καθένα σας ξεχωριστά με συγκεκριμένες δράσεις .
Ευχαριστώ ακόμα τους ανθρώπους από άλλους νομούς που μας έκαναν ορισμένες επισημάνσεις για την Περιφέρειά μας και για να απαντήσω συγκεκριμένα.
Σε όσα ακούστηκαν για παράδειγμα για την Ευρυτανία:
Ενημέρωση υπήρχε και εντατικότατη. Τα ΣΧΟΑΠ (ΣΧΕΔΙΑ ΧΩΡΙΚΗΣ ΟΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ) για τα οποία ρωτήθηκα σας ενημερώνω πως έχουν προαξιολογηθεί και την επόμενη εβδομάδα θα σταλούν από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή οι αξιολογήσεις.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ το γνωρίζουνε όλοι ότι δεν είναι θέμα της Περιφέρειας αλλά το διαχειρίζονται κεντρικά το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σε ότι αφορά στην επαναδιαπραγμάτευση για τους πόρους του στόχου 2 της Περιφέρειας μετά το 2013 βρισκόμαστε ήδη σε μια συζήτηση με άλλες Ευρωπαϊκές Περιφέρειες που είναι και αυτές στο στόχο 2 για να συνδιαμορφώσουμε ένα κοινό αίτημα προς την Ε.Ε. και το Ευρ. Κοινοβούλιο για τους πόρους μας μετά το 2013.
Εξίσου σημαντική ήταν και η τοποθέτηση που ακούσθηκε σχετικά με την ωριμότητα μελετών. Γι αυτό να υπενθυμίσουμε ότι δημιουργήθηκε πρόσφατα μια ΣΑΜΠ (Συλλογική Απόφαση Μελετών Περιφέρειας) όπου θα επιλέξουμε ορισμένες μελέτες ώστε να ωριμάσουν γρήγορα και να δημοπρατηθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα έργα και να μπουν στην τρέχουσα περίοδο.
Σε ότι αφορά στους μεγάλους οδικούς άξονες αυτοί δεν είναι θέμα της Περιφέρειας. Είναι θέμα κεντρικά του Υπουργείου. Με το Υπουργείο Υποδομών βρισκόμαστε συνεχώς σε συζήτηση για τον άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία Έχουμε συνεχή συνεργασία- μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης βρέθηκε πρόσφατα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας του ξαναθέσαμε το θέμα των μεγάλων οδικών αξόνων και μας διαβεβαίωσε ότι ετοιμάζεται ένα ειδικό αναπτυξιακό για δράσεις υποδομών που δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε. και να τονίσουμε, ακόμα, ότι έγινε και διμερής συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών γι αυτούς τους άξονες.
Τέλος για αυτό που ακούστηκε για τα προγράμματα θα ήθελα απλά να πω ότι υπάρχουν ανοικτές προσκλήσεις όπου οι Νομαρχίες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Υπάρχουν Νομαρχίες που, μετά λύπης μου, είδα ότι δεν έχουν καταθέσει ούτε μια πρόταση στις ανοικτές προσκλήσεις.
Οτιδήποτε θέλουν το συζητάμε ανοικτά στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το πώς μπορούμε να επιταχύνουμε και να διευκολύνουμε τις διαδικασίες.

Γρήγορους στόχους θέλουμε να πετύχουμε !!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: