24 Μαΐου 2010

ΚΚΕ - Σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


Για άλλη μια χρονιά το καθεστώς της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο ΤΕΙ Λαμίας οδήγησε τις σπουδαστικές εκλογές να καταντήσουν πανηγύρι εκφυλισμού κάθε δημοκρατικής- μαζικής διαδικασίας.

Η ΔΑΠ έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια τις οδηγίες της ΕΣΣΕ , αλλά και κάθε δημοκρατική λογική για τη διεξαγωγή των εκλογών:
• Η εφορευτική επιτροπή αποτελούνταν από τρεις «ανεξάρτητους» σπουδαστές , μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που φυσικά τους όρισε το ΔΣ της αυτοδύναμης παράταξης.
• Δεν διασφαλίστηκε η μυστικότητα τις ψήφου με τη μη ύπαρξη [.....]

παραβάν (αποτυπώθηκε και στα πλάνα των τοπικών μέσων ενημέρωσης).
• Κατά τη διαδικασία των εκλογών , μέλη της ΔΑΠ , σαν άλλοι σερίφηδες , αστυνόμευαν τους σπουδαστές και παρατηρούσαν-κατέγραφαν τι ψήφιζαν. Ταυτόχρονα υποδείκνυαν και τρομοκρατούσαν σε όφελος τους.
• Δεν διαφυλάκτικε η εγκυρότητα του αποτελέσματος ψηφίζοντας ακόμη και σπουδαστές από άλλες σχολές του ΤΕΙ , αλλά ακόμη και άνθρωποί που δεν έχουν καμία σχέση με το σύλλογο σπουδαστών. Επίσης η ψηφοφορία έγινε χωρίς την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή κάποιας νόμιμης ταυτοπροσωπίας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά , στο τέλος των εκλογών , η εφορευτική επιτροπή της ΣΤΕΦ ανακοίνωσε ότι ψηφίσαν 545 σπουδαστές , ενώ στην καταμέτρηση βρέθηκαν στην κάλπη 660 ψηφοδέλτια.

Η κυβερνητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) , ενώ όλη τη χρονιά είχε καταγγείλει τη ΔΑΠ για ακρότητες και αντιδημοκρατικές ενέργειες , μπροστά στο επικείμενο όφελος, υπέγραψε το αποτέλεσμα των εκλογών , νομιμοποιώντας το. Ενώ νωρίτερα και στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου είχε εκφράσει τις διαφωνίες τις για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών.

Όλα αυτά προκαλούν την αγανάκτηση και την οργή των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας , που καταγράφτηκε και μέσα από την αποχή αλλά και από τη γενικότερη στάση τους απέναντι στο Δ.Σ του συλλόγου.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών , κάλεσε τους σπουδαστές σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές , για να σταλεί μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής- ΝΔ – ΕΕ, και μέσα από την κάλπη στηρίζοντας και ψηφίζοντας ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. Αλλά ταυτόχρονα καλεί σε συνεχόμενο και κλιμακούμενο αγώνα όλα τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: