13 Μαΐου 2010

ΕΛΜΕ Φθιώτιδας- ΟΧΙ στην Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger



Αυτοαξιολόγηση Σχολικών Μονάδων

Μέσα στον κυκεώνα των αντεργατικών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης σε εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, οικονομικών και φορολογικών μέτρων κτλ και πριν ακόμα ψηφιστεί το λεγόμενο Πολυνομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας έστειλε μια εγκύκλιο για την «Αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων». Τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης που θέτει η εγκύκλιος συνδέονται με την υλικοτεχνική υποδομή και την εξεύρεση πόρων από το ίδιο το σχολείο, την απώλεια διδακτικών ωρών, τις επιδόσεις των μαθητών κ.α. επιχειρώντας να μετατεθούν όλες οι ευθύνες της εκπαιδευτικής πολιτικής και της υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης στη σχολική μονάδα και τους εκπαιδευτικούς. Η ΟΛΜΕ έχει πάρει αρνητική θέση και μέσα από τα Συνέδριά της αλλά η κυβέρνηση περί άλλων τυρβάζει, στοχοποιώντας[.....]

ακόμα περισσότερο τον εκπαιδευτικό και το έργο του αλλά και κατηγοριοποιώντας σχολεία και μαθητές.
Στην πρόσφατη ΓΣ των Προέδρων ΕΛΜΕ υπερψηφίστηκαν (65 ΕΛΜΕ υπέρ, 2 κατά, 3 λευκά) τα παρακάτω:
«Το συνδικαλιστικό κίνημα θα πάρει όλα τα μέτρα για να ακυρώσει στην πράξη επιπτώσεις του «πολυνομοσχεδίου» για την παιδεία:
1. Αρνούμαστε την εφαρμογή της εγκυκλίου «Αυτοαξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας».
2. Δεν παίρνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.
3. Εφαρμόζουμε στην πράξη από Σεπτέμβρη την απόφαση του κλάδου για δημιουργία τμημάτων με ανώτερο αριθμό τους 25 μαθητές, τους 20 στις κατευθύνσεις και στην Τεχνική Εκπαίδευση και τους 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
4. Κανείς εκπαιδευτικός δεν αναλαμβάνει το ρόλο του μέντορα – αξιολογητή για τους νέους συναδέλφους μας.
Για την υλοποίηση των παραπάνω αποφάσεων το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα στείλει σε όλους τους συλλόγους διδασκόντων της χώρας σχέδιο αποφάσεων προκειμένου να αποφασίσουν υπογράφοντας αντίστοιχα πρακτικά».

 Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων και όλους τους συναδέλφους να εφαρμόσουν τις παραπάνω αποφάσεις αρνούμενοι – σε πρώτη φάση – να δεχτούν να εφαρμοστεί στο σχολείο τους η αυτοαξιολόγηση.
 Καλούμε τους Σχολικούς Συμβούλους που, το τελευταίο χρονικό διάστημα, προσπαθούν να «πιάσουν» το πλάνο των 2 σχολείων, να μην συμπράξουν στην προώθηση και εφαρμογή αυτών των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών.


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

8 σχόλια:

Ζαγγανάς Νίκος είπε...

Μαζί σάς καί εγώ.Συμφωνώ απόλυτα.
Αλλά θά ήθελα νά συμφωνήσετε καί εσείς στήν Σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών.
Φιλικά
Ζαγγανάς Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Αμα υπάρχει έλεγχος και αξιολόγηση, πως θα πίνουνε τσίπουρα οι καθηγητές στα καφενεία, την ώρα που θα πρεπε να ναι στο σχολείο;
Του έλληνα ο τράχηλος έλεγχο δεν υπομένει

Ανώνυμος είπε...

Τι τσίπουτρα και πράσινα άλογα????Μην τα ισοπεδώνουμε όλα ,όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια σχολεία!Καλό θα ήταν όσοι δεν ασχολούνται με την εκπαίδευση να μην ανοίγουν το στοματάκι τους και να μην πετάνε κοτσάνες.

Ζαγγανάς Νίκος είπε...

Πρός τόν ανώνυμο φίλο 2372 καί σχετικά μέ τηήν εκπαίδευση πού παίρνει θέση νά πω τούτο:Θά πρέπει νά ξέρεις ότι η φράση πράσινα άλογα προέρχεται απότήν Αρχαία Ελληνική "πράττειν άλογα ". Κάι εσύ φίλε πού προφανώς έχεις κάποια σχέση μέ τήν εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητής,δάσκαλος,μέλος κάποιου συλλόγου),η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ,θά πρέπει νά ξέρεις ότι "πράτεις άλογα" ΔΙΣ.Πρώτον γιατί γράφεις ανώνυμα καί δεύτερόν θά ήταν Προσβολή γιά τούς ΟΙΚΟΥΣ ΑΝΟΧΗΣ ,αν λέγαμε ότι ετσι έχουν καταντήσει τά σχολειά μας.Οποια ιδιότητα καί άν έχεις ξέρεις πολύ καλά ότι έτσι είναι καί μάλιστα ΕΧΕΙΣ και ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΜΗΣ.
Υ.Γ. Εχεις τό δικαίωμα νά μήν μιλήσεις....Γιατί ότι πείς θά χρησιμοποιηθει είς βάρος σου(Αμερικάνικος Νόμος)

Ζαγγανάς Νίκος

Ανώνυμος είπε...

Προς τον αγαπητό κ.Ζαγγανά που πήρε πολύ προσωπικά το θέμα να πω πως πρώτον απάντησα στον ανώνυμο των 9;37 που θεωρεί πως τα σχολεία έχουν κατακλυστεί από καθηγητές που πίνουν τσίπουρα,πράγμα που δεν ισχύει καθώς πέρα από τη σαβούρα υπάρχουν ευσυνείδητοι και πρόθυμοι καθηγητές.Δεύτερον υποδείξεις σχετικά με την ανωνυμία νομίζω πως δε χρειάζεται να κάνει καθώς οι περισσότεροι έχουν το δικαίωμα να γράφουν ανώνυμα σε ένα blog.Τώρα όσον αφορά το δικό μου πόστο στην δημόσια εκπαίδευση και το μερίδιο ευθύνης που εγώ προσωπικά έχω, να πω στον κ.Ζαγγανά που με τόσο μένος στράφηκε ενάντια στο μην.μου πως δουλεύω σε Τμήμα ένταξης σε δημόσιο Γυμνάσιο-αν έχει υπόψιν του τι εστί τμήμα ένταξης και τι δουλειά πατάνε οι καθηγητές που είναι εκεί-και το αν βοηθάω τους μαθητές μου αυτό ειναι σε θέση να το κρίνουν οι ίδιοι και οι γονείς τους.Αυτά από μένα ,φιλικά

Δημήτρης Δημητράκος Του Δ. είπε...

Ανώνυμοι, επώνυμοι και πράσινα άλογα !
Εάν ανοίξω ένα gmail,blogger account και γράψω ένα οποιοδήποτε ονοματεπώνυμο , πχ Διονύσης Διόνυσος του Διονύση... είμαι ΕΠΩΝΥΜΟΣ???????
θα γράφω επώνυμα?
Να μου απαντήσουν ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ αναγνώστες του BLOG.

Ανώνυμος είπε...

Εξαρτάται. Είναι σχετικό με το τι αναφέρεσαι. Αμα αναφέρεσαι σε γενικότητες (π.χ. οικονομία, κυβέρνηση) το πραγματικό όνομα δεν ποστεύω ότι εκφράζει κάτι σπουδαίο.
Άμα όμως αναφέρεσαι σε τοπικά θέματα(π.χ. βρίζεις ή έστω κα΄νεις κριτική επί προσωπικού στον δήμαρχο ή κάποιον άλλο ντόπιο, πόσο σωστό είναι να κρύβεσαι στην ανωνυμία σου?) Ερωτώ
ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Ζαγγανάς Νίκος είπε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ-ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Θά ήθελα νά πώ στόν Ανώνυμο αλλά Αξιόλογο Εκπαιδευτικό (κατά δήλωση του),οτι δέν είμαι Μηδενιστής,δέν ισοπεδώνω τά πάντα,είμαι γονέας μαθητού Β Λυκείου (Καμένα Βούρλα).Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν ΔΑΣΚΑΛΟΙ(φαντάζομαι νά καταλαβαίνετε τήν βαρύτητα του ΔΑΣΚΑΛΟΣ),Οπως άλλωστε αξιόλογοι υπάλληλοι υπάρχουν σέ όλους τούς χώρους.Δέν είναι αυτοσκοπός νά αντιπαρατεθώ μαζί σας,Αλλά στήν προκειμένη περίπτωση λειτουργείτε Συντεχνιακά ! ! Θά περίμενα νά καταδικάσετε τά φαινόμενα σήψης πού επικρατούν στά Σχολεία μας,Οπως καί Εγώ καταγγέλω εγγράφως πρός κάθε κατεύθυνση:Υφυπουργεία,Υπουργεία,Αντιπρόεδρο καί Πρόεδρο τής Κυβέρνησης(Μπορώ κάλλιστα νά σάς στείλω αντίγραφα),κάθε παρατυπία που συμβαίνει στόν Εργασιακό μου χώρο. Τό ότι εργάζεστε σκληρά είναι καθήκον σας καί υποχρέωση και δέν χρειάζεται νά τό αναδεικνύουμε γιά λήψη ευσήμων και εντυπωσιασμό.Επιλογή σας καί επιλογή μου νά βρεθούμε στόν Δημ.Τομέα καί αυτονόητο λοιπόν νά κάνουμε στό έπακρον όσο καλυτερα μπορούμε αυτό γιά τό οποίο έχουμε επιλεχθεί.
ΦΙΛΙΚΑ
Ζαγγανάς Νίκος