15 Μαΐου 2010

Δήμος Μώλου – Άγιου Κωνσταντίνου, αλλά … με έδρα τα Καμένα Βούρλα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Και για όσους δεν κατάλαβαν η δεν έμαθαν, ο νέος δήμος, σύμφωνα πάντα με το υπουργείο εσωτερικών είναι: Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου με έδρα τα Καμένα Βούρλα.

Σκεφτήκαμε να προσεγγίσουμε το θέμα (αυτή την δυσάρεστη θα λέγαμε εξέλιξη) απλά δημοσιογραφικά, αναπαράγοντας την είδηση.

Στις συζητήσεις όμως, που παρευρεθήκαμε την Παρασκευή το βράδυ με αρκετούς δημότες αλλά και αιρετούς, ήταν τόσο βαρύ το κλίμα, που μας έκανε να αλλάξουμε (αναγκαστικά) γνώμη και να σχολιάσουμε την κατάσταση, να αναλύσουμε λίγο τα δεδομένα και να καταγράψουμε τελικά τις απόψεις του κόσμου και τις πρώτες αντιδράσεις.

Καταρχήν ως βασικό ένοχο της δυσάρεστης αυτής εξέλιξης ο κόσμος θεωρεί τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Μάκη Αντωνίου που δεν έκανε αυτά που έπρεπε ως προς την ονομασία του νέου συνενωμένου δήμου.
Μάλιστα οι κακές γλώσσες λένε ότι σχεδόν επεδίωξε αυτή την ονομασία, γιατί ο κόσμος εδώ ’τον ξέρει’ και δεν επρόκειτο να πάρει ψήφους στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οπότε βγήκε στην πιάτσα να μαζέψει ψήφους από τα ’γειτονικά χωριά’.
Άκουσα αυτοδιοικητικό να λέει, ότι ο Μάκης τους έλεγε ’…μην ασχολείστε με την ονομασία το έχω κανονίσει εγώ …’

Ηθική αυτουργία ωστόσο, προσάπτεται και στους Τσώνη – Τόνια Αντωνίου ως προς την τοποθέτηση τους στον Ραγκούση για το θέμα.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι ήταν θέμα καθαρά ψηφοθηρικό, μιας και οι σταυροί που εισέπραξαν και πρόκειται να ξαναπάρουν ήταν περισσότεροι στους παλαιούς δήμους Μώλου και Αγίου Κωνσταντίνου παρά στα Καμένα Βούρλα.
Μετά από αυτό, πολλοί εδώ στα Καμένα Βούρλα έχουν αρκετά ράμματα για τις γούνες και των δυο πολιτευτών.

Άκουσα πολύ βαριές κουβέντες εχτές Παρασκευή που δεν τολμώ να τις γράψω.
Το κλίμα είναι αρκετά βαρύ και προδιαγράφεται μια σαφέστατη διαμάχη μεταξύ των καταργημένων δήμων (που είναι και το ποιο ανησυχητικό θέμα)

Μεταξύ των άλλων που άκουσα (δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις) , είναι λέει θέμα χρόνου το λύκειο να μετακομίσει στον Μώλο αφού εμείς εδώ δεν έχουμε αίθουσες, όπως και επίσης είναι θέμα χρόνου να μετακομίσει και η έδρα στον Μώλο γιατί εδώ δεν έχουμε διοικητήριο κλπ κλπ.

Τα παραπάνω αλλά και πολλά άλλα λέχθηκαν από ’επίσημα’ πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα σχόλια των δημοτών δεν τα γράφω γιατί είναι αρκετά σκληρά.

Και φτάνουμε στο δια ταύτα … ΠΟΙΟΣ φταίει ???? εεεε ??
Κύριε Δήμαρχε Μάκη Αντωνίου νιώθεις κάπως άβολα?
Μήπως έχεις το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης ???

Κύριοι Δήμαρχοι των παρελθόντων ετών .. εσείς ?? έχετε κάποια αίσθηση ενοχής για αυτές τις εξελίξεις ??

Και μη χειρότερα.

Αναμένω την άποψη σας αγαπητοί αναγνώστες και αγαπητοί δημότες του νέου διευρυμένου δήμου

Click στον χάρτη για μεγέθυνση

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΡΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΕΤΟΙΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΔΟΘΗΚΑΝ. ΕΡΩΤΩ ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οπως είπε και ενας φίλος μου από την Αμφίκλεια, αυτές οι κινήσεις είναι καραγκιοζιλίκια!!!! Ούτε μικρά παιδιά δεν μπορουν να σκεφτουν κάτι τέτοιο!!! Μου φαίνεται εκεί μεσα στο ΥΠ.ΕΣ. βαράνε ομαδική μακακία!!!!
Μου αρέσει που θέλουν να το παίξουν και διπλωμάτες, γιατί μόνο έτσι μπορείς να το εξηγήσεις!!! Σκέφτηκαν, δίνουμε έδρα Καμένα Βούρλα και διπλή ονομασία Μώλος - Αγ. Κων/νος οπότε έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο! Και καλα εμάς δεν μας άρεσε το όνομα Μαλιακός (και καλά κάναμε και δεν μας άρεσε...), η ονομασία Ανατολικού Παρνασσού πως κρίθηκε οτι ήταν χειρότερη από τη διπλή ονομασια???
Όσον αφορα το Δήμο μας, χάθηκε να όνομαστει Δήμος Θρονίου ή Δήμος Κνημίδος ή στην τελική, μιας και νομίζω το ονομα είναι βαρύνουσας σημασίας, Δήμος Καμένων Βούρλων?
Για ακόμη όμως μια φορά φαίνεται πόσο ανίκανη είναι η κυβένηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τις κινήσεις αλλά και τις λάθος αποφάσεις που παίρνει!
Ελπίζω να μην μείνει έτσι το θέμα γιατι και το παρδαλό κατσίκι θα λιώσει στο γέλιο με τις μακακιες τους!!! Αντε από Νοέμβριο θα λέω: Είμαι δημότης του Δήμου Μώλου παύλα Αγιού Κωνσταντινου, δηλαδή είμαι Μωλοαγιοκωνσταντινιώτης και κατοικώ στα Καμένα Βούρλα!!!! Ω ρε φίλε... Τζαμαϊκα...

ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Η τελικη αποφαση ειναι για γελια φιλοι μου..Πρωτον τα Καμενα βουρλα ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ το νεο Καλλικρατικο Δημο..Δεν εχουν κτηριο ουτε για το σημερινο δημο..Δευτερον η διπλη ονομασια πρασβαλλει τους κατοικους και των τριων σημερινων δημων..Μας αντιμετωπιζει ως μικρα παιδακια που πρεπει να μας δωσει κατι για να σταματησουμε να γκρινιαζουμε..Επισης θελω να ρωτησω το φιλο που προτεινει ονομασια Καμενα Βουρλα...Εχει μεγαλυτερο βαρος το ονομα Καμενα Βουρλα,απο το ονομα Δημος Θερμοπυλων??Με ποια κριτηρια η εδρα στα Καμενα κυριε Ραγκουση??Επειδη θελει MITSIS?Ωχ σορυ παιδια εχει χωρο για δημαρχειο...Το Μυθο και το Προβα...Ελεος!!!!!!

kamena voyrla blogger είπε...

Καταρχήν έχεις δίκιο 10:52., και σε άλλους δήμους έκανε τον νονό ο Ραγκούσης, (με άκομψο τρόπο), και κατά δεύτερον τι σε κάνει να πιστεύεις ότι και άλλοι δήμοι (δήμαρχοι) δεν απέτυχαν στους χειρισμούς τους ως προς την ονομασία???

Να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση και να είμαστε ξεκάθαροι.
Όλοι οι ’παλαιοί δήμοι’ θα ήθελαν το όνομα τους ως νέα ονομασία, δεκτό, έτσι και εμείς από τα Καμένα Βούρλα θέλουμε το όνομα Καμένα Βούρλα, τι το κακό έχει αυτό??? Απλά κάποιοι δήμοι το μεθοδεύσανε και το πέτυχαν και κάποιο άλλοι σαν τον δικό μας ατόνησαν (για να το πω ποιο sic) και δεν το πέτυχαν.

Δυστυχώς , διαφωνώ δηλαδή αλλά έτσι είναι, θα υπάρχει μια αντιπαλότητα που θα κρατήσει κάμποσο ανάμεσα στους παλαιούς δήμους, αρκετό καιρό με άξονα το όνομα του νέου δήμου καταρχήν, και στην συνέχεια θα υπάρξει κόντρα και για άλλα πράγματα (διοικητήριο, σχολείο κλπ κλπ).

Δεν ενστερνίζομαι ακραίες απόψεις, (άκουσα σήμερα στο καφενείο ότι θα χτυπήσουν οι καμπάνες) αλλά δεν μπορώ να κρύψω ότι θα ήθελα η ονομασία να είναι Δήμος Καμένων Βούρλων.

Σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μείνουμε όλοι ψύχρεμοι, να αποφύγουμε ακραίες σκέψεις και ενέργειες, και τέλος να πρυτανέυσει η λογική των ψυχρεμοτέρων και θα βρεθεί και η λύση αλλά και το όνομα.

Μην ξεχνάμε ότι φτάνει ένα δημοτικό συμβούλιο από τον νέο δήμο με αυξημένη πλειοψηφία και αλλάζει το όνομα στο πι και φι …

Ανώνυμος είπε...

Αδερφε 4:04 επειδη δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα πλέον,
για να γίνω πιο ξεκάθαρος και επειδή σε προηγουμενο σχόλιο μου σε παλαιότερη ανάρτηση είχα πει οτι αυτό που είναι μειζονος σημασίας αυτή τη στιγμή είναι να ξεπεράσουμε τον τοπικιστικό εγωϊσμό μας!!! Από εκεί και πέρα ο μόνος και και σημαντικότερος λόγος που πρέπει τα Καμένα να απο τελουν έδρα είναι οτι είναι στο κέντρο του νέου Δήμου!!! Αυτό και μόνο αρκει... Δεν με ενδιαφέρει τι εγκαταστασεις εχεί ο Μώλος και τι ο Αγιος, δεν με ενδιαφερει ποιους επιοχειρηματιες εχει και οτιδήποτε άλλο...

Από εκεί και πέρα στάθηκες στην ονομασια που πρότεινα και μάλιστα στο Δήμος Καμένων Βούρλων (που εντέχνως το έβαλα τελευταίο!). Συμφωνώ οτι οι Θερμοπύλες έχουν πιο βαρύ όνομα, κανεις δεν το αμφισβητεί, αλλά το δ.δ. Θερμοπυλών δεν βρίσκεται στα όρια του νέου Δήμου μας... οπότε άκυρο... Πρότεινα άλλες δύο ονομασίες Δήμος Θρονίου που έχει τεθεί και σαν πρόταση και Δήμος Κνημιδος (που τουλαχιστον εγώ μέχρι σήμερα δεν την έχω ακούσει). Ομολογώ οτι δεν μου άρεσε η ονομασία Δήμος Μαλιακού γιατι αυτομάτως μας χαντακωνε (βλ. πέταλο μαλιακου, νεκρα ψαρια κλπ.). Πρότεινα λοιπόν τελευταία το Δήμος Καμένων Βούρλων όχι γιατί είμαι τοπικιστης και θέλω αυτό το ονομα ντε και καλά αλλά επειδη πιστεύω οτι έχει και μια ιστορία και μια αναγνωρισιμότητα στην Ελλάδα! Από εκεί και πέρα, όλοι πρέπει να καταλάβουμε και να προσπαθήσουμε, πρώτα η νέα διοίκηση και μετα εμείς σαν πολίτες ότι το μέλλον αυτού του τόπου είναι η τουριστική ανάπτυξη! Ιαματικος τουρισμός πρώτα και έπειτα όλα τα άλλα, θάλασσα - ήλιος, αγροτουρισμος, camping κλπ.
Από τα μέσα Νοεμβρίου που θα εκλεγει η νέα διοίκηση, έςστω και μία μέρα να χαθεί... χάσαμε το παιχνίδι!!! Θυμίσου αυτό που σου λέω και εδώ θα είμαστε να κλαίμε τη μοίρα μας!

Πάντα Φιλικά,
ΕΓΩ

Ανώνυμος είπε...

Eδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν. Την ίδια ώρα πού η χώρα καταρρέει και την παραδίδουμε αμαχητή δια χειρός γιωργάκη στον Ερντογάν εσείς κάθεστε και ασχολείστε με τα ονόματα των νέων δήμων και τρίχες κατσαρές . Τον άνεργο και τον χαμηλοσυνταξιούχο που δεν του φτάνουν ούτε για την λαϊκή λίγο τον νοίαζει για τις Καλλικράτειες βλακείες της κυβέρνησης. Βαρκούλες - Καρυώτες ξυπνάτε πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.Κλείνοντάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία για την Ελλάδα που μας παραδίδετε.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ! ΤΟ -ΔΗΜΟΣ ΘΡΟΝΙΟΥ-ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΑΤΕ,ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ:ΔΗΜΟΣ ΜΜΩΩΩΛΛΛΟΟΟΥΥΥΥ ΑΑΑΓΓΓΙΙΙΟΟΟΟΥΥΥΥ ΚΚΚΚΚΩΩΩΩΝΝΝΝΣΣΣΤΤΤΤΑΑΑΑΝΝΝΤΤΤΙΙΙΙΝΝΝΟΟΟΥΥΥΥ.....ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνω με την διπλή ονομασία!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ.
ΧΤΕΣ ΤΡΕΧΑΝΕ ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ..................

Ανώνυμος είπε...

i dipli onomasia einai lathos.protimo to kamena vourla.oxi oti exo kati me ton molo eite me ton agio konstantino alla ta kamena vourla einai gnosta kai sto euritero koino kai ta kseroun mexri kai oi petres...alla me to dimarxo pou exoume sto telos tha to vgaloume kai dimo karias. (kalitera akoma)