17 Μαρτίου 2010

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας, την Κυριακή 21 Μαρτίου, ο Δήμος Αταλάντης, το Δασαρχείο Αταλάντης, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αταλάντης και το Τοπικό Συμβούλιο Νέων σε συνεργασία με σχολεία της Αταλάντης συνδιοργανώνουν δεντροφύτευση στο βουνό Ρόδα.

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Οι δεντροφυτεύσεις θα γίνουν την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 από μαθητές του Λυκείου Αταλάντης και την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 από μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.

Με την υποστήριξη του Δήμου, του Δασαρχείου και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης οι μαθητές των σχολείων θα έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και θα ενημερωθούν για τη σημασία του δάσους στη ζωή μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Θανάσης Ζεκεντές
Ο ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ Γιάννης Πατούλης
Ο Δ/ΤΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ Επιπυραγός Γ. Σηφάκης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αντώνης Παπαγόρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: