16 Μαρτίου 2010

Τόνια Αντωνίου - Ερώτηση για τα έργα στην Στερεά Ελλάδα

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15-3-2010
Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Εσωτερικών σχετικά με την ανάθεση μελετών έτους 2009 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας (2009-2013), κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στην οποία αναφέρει:
«Η κατασπατάληση πόρων και οι αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε ενέργειες που μόνο τους σκοπό είχαν την ανάλωση των χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη, μας έφεραν στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση. Η κακοδιαχείριση και η αναποτελεσματικότητα των διοικούντων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά τη περίοδο που υλοποιήθηκε το Γ΄ ΚΠΣ, μεγάλωσε τη κρίση. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, προχώρησε σε 19 προσκλήσεις ανάθεσης έργων από το Ε.Π. Στερεάς Ελλάδας, με προϋπολογισμό πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ. Αναλυτικά:
Κατόπιν αυτών, ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί: 1. Ανατέθηκαν οι παραπάνω μελέτες; Υπεγράφησαν συμβάσεις και ποιοι οι ανάδοχοι; 2. Σε περίπτωση που δεν έχουν γίνει αναθέσεις θα υπάρξει αναθεώρηση, ώστε να μην προχωρήσουν αυτές οι ενέργειες που είναι αμφιβόλου αποτελέσματος και κόστους; 3. Με ποιο τρόπο προϋπολογίζεται το κόστος των έργων αυτών; Να κατατεθούν στοιχεία κοστολόγησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια: