12 Μαρτίου 2010

Εκπτώσεις έως 50% λόγω κρίσης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Μπαράζ προσφορών από 20% έως 50% ετοιμάζουν οι λιανέμποροι τις επόμενες ημέρες εν όψει του Πάσχα, προκειμένου να συγκρατήσουν την πτώση στον πασχαλινό τζίρο που εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 20%.

Παράλληλα, οι έμποροι εμφανίζονται διατεθειμένοι να απορροφήσουν την επιπλέον επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ στις τιμές των προϊόντων, προκειμένου να συγκρατήσουν τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα.

Η αγορά, όπως δηλώνουν, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Μετά την πτώση του τζίρου στις εκπτώσεις που έφτασε μέχρι και 30%, οι έμποροι βλέπουν την κίνηση στα μαγαζιά να έχει πέσει στο ναδίρ τις δύο εβδομάδες του Μαρτίου.

Λόγω του ψαλιδίσματος κατά 30% στο δώρο του Πάσχα των υπαλλήλων στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, αλλά και της φημολογούμενης μείωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα, οι λιανέμποροι- μικροί και μεγάλοι- ανησυχούν ότι οι καταναλωτές δύσκολα να πεισθούν να κάνουν αγορές καθώς αναγκάζονται εκ των πραγμάτων να μειώσουν το πασχαλινό μπάτζετ. «Μετά την ανακοίνωση των μέτρων, η αγορά πάγωσε», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης αλυσίδας γυναικείων ενδυμάτων κ. Αλέξης Τσαντίλης, περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στην αγορά. Έτσι, προκειμένου να αποφύγουν τα χειρότερα, οι έμποροι από όλους τους κλάδους- ένδυση, υπόδηση, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά, έπιπλα και είδη σπιτιού, ακόμα και παιχνίδια- προχωρούν από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας σε προσφορές που φτάνουν μέχρι και 50%, ενώ όπως δηλώνουν απορροφούν την επιπλέον επιβάρυνση από την αύξηση του ΦΠΑ.
Ορισμένες επιχειρήσεις μάλιστα, όπως η αλυσίδα Glou και οι έμποροι της Πάτρας, σκοπεύουν να θέσουν σε εφαρμογή ειδικά προγράμματα προσφορών και εκπτώσεων, απευθυνόμενες σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως είναι οι άνεργοι. «Πλέον το πρόβλημα είναι πρακτικό. Μια μεγάλη μερίδα των καταναλωτών έχει λιγότερα χρήματα για να ξοδέψει το Πάσχα», παρατηρεί ο κ. Γιώργος Γλου, επικεφαλής της ομώνυμης αλυσίδας ανδρικής ένδυσης. Με τις χαμηλότερες τιμές, σκοπός όλων είναι να συγκρατήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις απώλειες σε τζίρο.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: