16 Μαρτίου 2010

«Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τετάρτη, 17 Μαρτίου, ώρα 18.30-21.30
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο (GREENS/EFA) σας προσκαλούν στην εκδήλωση με θέμα «Οικονομική κρίση, μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, πράσινες λύσεις» την Τετάρτη 17/3 Μαρτίου, ώρα 18.30, στο Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16.
Η σημερινή οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι συνέπεια των λανθασμένων επιλογών διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και κομμάτι ενός οικονομικού παιχνιδιού που ξεπερνά τα όρια των εθνικών κρατών, της ευρωζώνης, ακόμα κι αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όπως και το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα που ανήκουν, βλέπουν αυτή τη δομική κρίση ως ευκαιρία αναδιάταξης των οικονομικών προτεραιοτήτων της Ελλάδας σε μια «πράσινη προοπτική», αλλά και σαν αφετηρία ρύθμισης της ευρωζώνης και της διεθνούς οικονομίας σε πιο δίκαιη, διαφανή και βιώσιμη κατεύθυνση.

Όμως, τι συνιστά σήμερα μια πράσινη στροφή στην οικονομία; Με ποιες πολιτικές θα μπορούσαμε να αναζωογονήσουμε την ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία, ξεπερνώντας την «ανάπτυξη μέσω της αύξησης της κατανάλωσης»; Πώς μπορούν να συνδυαστούν η κοινωνική μέριμνα και η οικολογική πολιτική με την οικονομική κρίση και την περιστολή δαπανών του κρατικού τομέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: