16 Μαρτίου 2010

Σήμερα ‘ανεβαίνει’ στα Καμένα Βούρλα το θεατρικό – παρωδία «Κλειστό συμβούλιο»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ίσως είναι η πρώτη φορά που συνεδριάζει τα τελευταία τριάντα χρόνια στη
Φθιώτιδα δημοτικό συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών.
Η συνεδρίαση θα γίνει απόψε στα Καμένα Βούρλα και υπάρχουν ήδη ενστάσεις και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Πάντως δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το δημοτικό συμβούλιο έχει λάβει τέτοια απόφαση όπως προβλέπει ο κώδικας ενώ από την άλλη πλευρά ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι απειλούν να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση.

Από τα βασικά επιχειρήματα από την πλευρά του δημάρχου είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι θα κατατεθούν στοιχεία ακόμη και για οφειλές πολιτών της περιοχής με το δικό του μοναδικό τρόπο εντάσσει όλο αυτό το εγχείρημα μέσα στη διαδικασία των προσωπικών δεδομένων χωρίς βεβαίως να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Πρόκειται πάρα πολύ απλά για μια δικαιολογία αφού ουσιαστικά κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και αν βεβαίως ανοίξει ο διάλογος θα αποκαλυφθεί τεράστια μαύρη τρύπα, η οποία κυριαρχεί στα Καμένα Βούρλα αφού πλέον το ταμείο του δήμου δεν έχει καν χρήματα για να πληρώσει οφειλές και αναγκάζεται να επιστρέφει και να ακυρώνει χρηματικά
εντάλματα.

Κάτω από το φόβο αυτό σε συνδυασμό με τα όσα ακόμη θα μπορούσε να αποκαλυφθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναγκάζουν πλέον το δήμαρχο Καμένων Βούρλων να κρατήσει αποστάσεις και να προσπαθήσει να εφεύρει κάποιους τρόπους για να ξεπε ράσει το σκόπελο.

«Πρόκειται για φτηνές δικαιολογίες» σχολίασε χθες στέλεχος του δήμου των Καμένων Βούρλων όλη αυτή την κινητικότητα που κυριαρχεί στην περιοχή.

Το ρεπορτάζ από απόσπασμα της εφημερίδας 'Ημέρα'
Ο τίτλος ... δικός μας

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά τι έγινε χτες το βράδυ στο "γεύμα εργασίας"? Μόνος του τα έφαγε τελικά τα ψάρια και τις μπριζόλες ο Δήμαρχος με τον πρώην?
ΠΡΟΤΑΣΗ: Αφού δε φαίνεται να σας ξανακάθεται η εξουσία,...δε τον παίρνεις ρε Μίμη το δικό σου να πάτε για κανένα ψάρεμα λέω εγώ;;;;

Ανώνυμος είπε...

Έφαγε φόλα εχθές ο Μάκης με τον Μίμη.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι και οι δύο ζουν τον δικό τους κόσμο , ΡΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΑΝΑ ΨΗΦΊΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ακόμα δεν το έχετε καταλάβει; Τι όνειρο βλέπετε πέστε μας και εμάς;

Ανώνυμος είπε...

Τα οικονομικά ενός Δήμου, ακόμη και ενός Κράτους (είδαμε τί συνέβει με τα "ανακριβή" στοιχεία που προσκόμιζαν όλες οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια στην ΕΟΚ) δεν αποτελεί κρυφό μυστικό από τους Δημότες - οικονομικούς αιμοδότες. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος και ηθικά - πολιτικά, αλλά και νομικά, να αναφέρεται προς τους πολίτες και να κινείται μέσα από διαφανείς καταστάσεις. Του αρέσει δεν του αρέσει. Θέλει δε θέλει. Γι΄αυτό και γίνεται κατάθεση απολογισμών και ισολογισμών. Δεν επιτρέπεται σε ΚΑΝΕΝΑΝ να έχει κρυφά έσοδα και έξοδα, πόσο μάλλον σε κάποιον Δήμο. Αυτό μας έλειπε τώρα, να κρατάει κι ο Δήμος διπλά βιβλία. Οι αυθαίρετες αποφάσεις για κεκλεισμένων των θυρών συνεδριάσεις, μόνο κακό μπορούν να κάνουν στο δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους, αφού οι δημότες υποχρεωτικά οδηγούνται σε αρνητικές και άσχημες σκέψεις για τους λόγους που γίνεται κάτι τέτοιο και τις αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι επιχειρείται οικονομική κάλυψη κάποιων συνδημοτών μας ή τελικά κάποιων μεγαλοοφειλετών προς το Δήμο, αλλά και τεχνητή ανικανότητα από πλευράς Δήμου ως προς την συγκέντρωση των οφειλομένων.Και καλά νάναι τίποτα μικρομεσαίοι μισθωτοί, αλλά πραγματικά δεν το νομίζω. Σίγουρα έχει να κάνει με κάποια "δούναι και λαβείν" του Δημάρχου και κάποιων άλλων. Και πραγματικά είναι πολύ άσχημο, όλοι εσείς που μας διοικείτε και διαχειρίζεστε το χρήμα μας, να οδηγείτε τις σκέψεις μας σε τόσο άσχημα μονοπάτια και να απαξιώνετε τόσο εύκολα, απλά και υστερόβουλα, όλους τους θεσμούς για τους οποίους έχουμε παλέψει να φτιάξουμε και συνεχίζουμε να παλεύουμε για να τους αφήσουμε σαν υγειή κληρονομιά στα παιδιά μας.