25 Μαρτίου 2010

Όμιλος Φίλων του Δάσους - «Ώρα της Γης»,

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 26-03-2010

ΠΡΟΣ ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ό Όμιλος Φίλων του Δάσους συμμετέχει στη συλλογική πρωτοβουλία «Ώρα της Γης», στις 27-03-10, με τη συμβολική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από 20.30-21.30. Το 2007 η Ώρα της Γης ενέπνευσε εκατομμύρια ανθρώπους στο Σίδνεϋ να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης κατά 10,2% για μία ώρα και η μείωσε της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 24,86 τόνους διοξειδίου του άνθρακα (CO2).
Ωστόσο αυτό δεν αρκεί. Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να μετατραπούν σε παγκόσμια καθημερινή κινητοποίηση, τουλάχιστον για τους πολίτες των αναπτυγμένων χωρών,
ώστε να συμβάλουν στη μείωση του ταχύτατου ρυθμού υπερθέρμανσης του πλανήτη. Θα μπορούσαμε να μειώσουμε κατά εκατομμύρια τόνους το διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν οι δραστηριότητές μας στην ατμόσφαιρα, καθημερινά, με πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι, με ενεργειακά αποδοτικότερα κτίρια, με χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, με λιγότερη χρήση του ΙΧ, με μικρότερη κατανάλωση, με συμμετοχή στην ανακύκλωση, με προστασία των θαλασσών, λιμνών και ποταμών από τη ρύπανση, γιατί ως γνωστόν, ένα σημαντικό ποσοστό απορρόφησης του διοξειδίου του άνθρακα γίνεται από τους φωτοσυνθετικούς οργανισμούς των επιφανειακών νερών. Κυρίως όμως απαιτείται από όλους μας αλλαγή των κριτηρίων αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και της πορείας μας στον πλανήτη.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: