18 Μαρτίου 2010

Πλησιάζει η Ώρα της Γης

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Tο Σάββατο 27 Mαρτίου, στις 20:30, ολόκληρη η Eλλάδα θα συμμετάσχει στην Ώρα της Γης, σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, και δίνοντας έτσι το δικό της στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.

Παράλληλα, εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο, σε εκατοντάδες πόλεις και χωριά, αναμένεται να σβήσουν τα φώτα των σπιτιών τους για μια ώρα συμμετέχοντας στο συμβολικό κάλεσμα του WWF για την Ώρας της Γης.

Περισσότεροι από 100 δήμοι στη χώρα έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην Ώρα της Γης, δίνοντας το σύνθημα για μια ακόμη πρωτοπορία της χώρας μας. Πέρυσι, εκτιμάται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά σε ολόκληρη την Ελλάδα κατέβασαν τον γενικό διακόπτη στέλνοντας το μήνυμα…



H "Ώρα της Γης" γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ για να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Το WWF είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων, επιστημόνων, εθελοντών και πολιτών, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες.

enimerwsi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: