02 Μαΐου 2011

Νεκρός ο Οσάμα μπιν Λάντεν

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το θάνατό του ανακοίνωσε ο Ομπάμα - Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες συγκεντρώνονται έξω από το Λευκό Οίκο
Ουάσιγκτον

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός. Την είδηση του θανάτου τού αρχηγού της Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε με τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης των δυνάμεων των ΗΠΑ και δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια είτε από πλευράς των Αμερικανών στρατιωτών είτε από πλευράς αμάχων. Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μαχών με τις αμερικανικές δυνάμεις στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν. Η σορός του «Νο 1 καταζητούμενου τρομοκράτη» στον κόσμο βρίσκεται -σύμφωνα με την Ουάσινγκτον- στα χέρια των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στα 3.000 θύματα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον και, ανακοινώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, τόνισε:[.....]

«Αποδόθηκε δικαιοσύνη».

«Σήμερα το βράδυ είμαι σε θέση να ανακοινώσω στους Αμερικανούς και σε όλο τον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ηγήθηκαν της επιχείρησης που οδήγησε στο θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, επικεφαλής της Αλ Κάιντα, ενός τρομοκράτη που ευθύνεται για τη δολοφονία χιλιάδων αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Ομπάμα στο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο

Εκατοντάδες Αμερικανοί ανεμίζοντας σημαίες και τραγουδώντας συγκεντρώνονται έξω από το Λευκό Οίκο.

Η αμερικανική γερουσία είχε επικηρύξει τον Μπιν Λάντεν για 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος είχε δώσει εντολή να συλληφθεί ή να δολοφονηθεί.

Πακιστάν: Αξιωματούχος της πακιστανικής υπηρεσίας πληροφοριών επιβεβαίωσε το θάνατο του Μπιν Λάντεν


Ενας αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών του Πακιστάν (ISI) επιβεβαίωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια μίας «πολύ ευαίσθητης επιχείρησης», χωρίς όμως να μπορέσει να δώσει αμέσως περισσότερες πληροφορίες.

«Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι σκοτώθηκε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της ISI που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον τόπο ή τον τρόπο που σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα. Οταν ρωτήθηκε για το αν η πακιστανική υπηρεσία πληροφοριών πήρε μέρος στην επιχείρηση δήλωσε: «Ηταν μία επιχείρηση πολύ ευαίσθητης φύσης όσον αφορά τις πληροφορίες».

Πολλοί αμερικανοί αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον σε πρόσφατες δηλώσεις της, είχαν επισημάνει τα τελευταία χρόνια ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν βρίσκεται στην απομονωμένη περιοχή των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

tovima.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σκασίλα μας! Εδω είμαστε άνεργοι ο Λάντεν μας ένοιαζε....