21 Μαΐου 2011

Αν δεν βάλουμε μυαλό όλοι, προκοπή στον τόπο μας δεν πρόκειται να δούμε

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας η διαχείριση των απορριμμάτων και πρωτίστως η ανακύκλωση, διαφορετικά μην περιμένετε προκοπή.

Θα μα πνίξουν τα σκουπίδια το καλοκαίρι και να μου το θυμηθείτε.

Πρόσφατα, με ανακοίνωση που έβγαλε ο Δήμος μας, σχετικά με την διαχείριση των σκουπιδιών, αναφέρει ρητά ότι το σαββατοκύριακο δεν θα γίνεται συγκομιδή σκουπιδιών, ενώ συγκομιδή για ανακύκλωση θα γίνεται Δευτέρα – Πέμπτη – Σάββατο.

Σε βόλτα που έκανα στην παραλιακή, στην δυτική πλευρά των Καμένων Βούρλων, στο παλιό X-Ray, είδα 3 κάδους ανακύκλωσης άδειους, και δυο κάδους σκουπιδιών γεμάτους να ξεχειλίζουν, ΑΛΛΑ με ανακυκλώσιμα υλικά.!!!
Γιατί ρε παιδιά πετάτε ανακυκλώσιμα υλικά στους κάδους των σκουπιδιών? Δεν έχετε ακούσει τίποτα για ανακύκλωση εσείς? Δεν έτυχε να ενημερωθείτε από κανέναν?
Μα καλά, πλάκα μου κάνετε?

Δεν ξέρω τι να πω…, ίσως πρέπει να αρχίσει από τον Δήμο και να ακολουθήσουν όλοι, διαρκής εκστρατεία ενημέρωσης για την ανακύκλωση (σχολεία, ΜΜΕ, Blogs, sites, φυλλάδια πόρτα πόρτα κλπ). Ειδική μέριμνα δε, πρέπει να υπάρξει στους αλλοδαπούς που εργάζονται στα καταστήματα (που και συλλέγουν και πάνε τα σκουπίδια στους κάδους).

Πάρτε το χαμπάρι!!!, πρέπει να έχουμε δυο σακούλες στα σπίτια και στα μαγαζιά.
Μια για την ανακύκλωση και μια για τα σκουπίδια.

Επίσης κάναμε αυτοψία στον παλιά ΧΑΔΑ, και διαπιστώσαμε ότι όντως δεν λειτουργεί (να έχουμε και τον νου μας κάπου κάπου), click στο διαβάστε περισσότερα για να δείτε και εσείς σχετικές φωτογραφίες από τον παλιό ΧΑΔΑ.[.....]



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...ίσως να μπερδεύει το χρώμα που είναι επίσης μπλέ!