17 Μαΐου 2011

Λαϊκή Συσπείρωση – Για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Λαμία, 16/5/2011.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιοποιήθηκε η πρόταση του Υπουργού Υγείας κ.Λομβέρδου για τις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων στην Στερεά Ελλάδα, στα πλαίσια των συνεχιζόμενων αντιλαϊκών μέτρων που σαρώνουν την χώρα, για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που, όπως είναι γνωστό, δημιούργησαν τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο.

Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ μιλάνε για την κακή κατάσταση των οικονομικών των νοσοκομείων και για την κακή διαχείριση τους, όταν σε αγαστή σύμπνοια θεσμοθέτησαν και υλοποίησαν οι ίδιοι το πλαίσιο λειτουργίας των νοσοκομείων, εκτρέφοντας ταυτόχρονα και τα[.....]

φαινόμενα συναλλαγής και ρεμούλας που ενδημεί σε όλες τις πτυχές του εκμεταλλευτικού συστήματος που μας επιβάλλουν.
Αυτά τα επιχειρήματα χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν για να προχωρήσουν βαθύτερα την εμπορευματοποίηση της υγείας και τις ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα των υπηρεσιών της, που οδηγούν στην βάρβαρη αντίληψη όποιος έχει χρήματα και μέσα ζει, οι άλλοι πεθαίνουν.
Στην προέκταση αυτής της απαράδεκτης πολιτικής λογικής βρίσκονται και οι λεγόμενες συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, που παίρνουν συγκεκριμένη μορφή με τις δηλώσεις – πρόταση του κ.Υπουργού, που εκφράζει τα σχέδια και την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Στην πρόταση τους, όσον αφορά την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, προτείνεται τα 14 νοσοκομεία να ενταχθούν σε 4 κύκλους.

Στον πρώτο κύκλο, βασικό είναι το Πανεπιστημιακό της Λάρισας και συμπληρωματικά το Γενικό Λάρισας, το 404 Στρατιωτικό Λάρισας και τα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας.
Το νοσοκομείο Βόλου παραμένει αυτόνομο στο δεύτερο κύκλο, ενώ στον τρίτο κύκλο, με κύριο το νοσοκομείο Λαμίας, συμμετέχουν τα νοσοκομεία Άμφισσας και Καρπενησίου.

Βασικό είναι το νοσοκομείο Χαλκίδας στον τέταρτο κύκλο, στον οποίο εντάσσονται ακόμη τα νοσοκομεία Λιβαδειάς, Θηβών, Καρύστου και Κύμης, τα οποία αλλάζουν χρήση.

Σύμφωνα με την πρόταση, στο νοσοκομείο Θήβας θα γίνει τραυματολογικό κέντρο. Στην Κύμη και την Κάρυστο οι υπάρχοντες δομές θα λειτουργούν μόνο ως Κέντρα Υγείας.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε αυτές τις προτάσεις, που αν υλοποιηθούν θα χειροτερέψουν σε πολύ μεγάλο βαθμό ακόμη και την σημερινή άσχημη κατάσταση.
Απευθυνόμαστε στον λαό της περιοχής και τον καλούμε να αντισταθεί πρακτικά και συγκεκριμένα.
Να ευαισθητοποιηθεί, να δραστηριοποιηθεί και με συντονισμένους αγώνες να αποτρέψει την συγχώνευση - υποβάθμιση των νοσοκομείων της περιοχής και όλης της Χώρας.
Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, νέοι άνθρωποι και γυναίκες μαζί με τους υγειονομικούς που δουλεύουν στα νοσοκομεία πρέπει να βρεθούν στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει να συζητήσει το θέμα.


ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ ( ΙΩΑΝΝΑ )

Δεν υπάρχουν σχόλια: