25 Μαΐου 2011

«Ελεύθερο βήμα» στους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης – Συνέντευξη με τον Γιώργο Τσαπάρα.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, οδήγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου 27 συνολικά δημοτικούς σύμβουλους, 16 από το συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ» που πλειοψήφισε και 11 από τη μειοψηφία (7 από την «ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, 3 από τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» και 1 από τη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)

Από σήμερα ξεκινάμε ένα μικρό κύκλο συνεντεύξεων με τους ανθρώπους επιλέχτηκαν να αποφασίζουν για μας, ξεκινώντας πρώτα από τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» τον κ. Γιώργο Τσαπάρα.

Η συνάντηση έγινε[.....]

πρωί, σε παραλιακό καφέ στα Καμένα Βούρλα. Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό ότι δεν μασάει τα λόγια του. Σίγουρος γι αυτά που »κουβαλάει» πάνω, δεν δείχνει τη διάθεση να κρύψει ή να ωραιοποιήσει κάτι.
«Όπως τονίσαμε και προεκλογικά είμαστε στρατευμένοι με την πολιτική που υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες» λέει και προσδιορίζει σαφέστατα το πολιτικό του στίγμα συνεχίζοντας:
«Από την πρώτη στιγμή η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε ανοικτά το λαό και τους συμπολίτες μας να συμπαραταχθούν μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τις ταξικές αγωνιστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος, ΠΑΜΕ (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) , ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση) , ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ) , ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) , ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), που είναι η μόνη ικανή δύναμη να ανατρέψει τη λαίλαπα (μείωση μισθών, συντάξεων, κατακρεούργηση δικαιωμάτων, αύξηση φορολογίας, τοπικά και κεντρικά, υγεία, παιδία κτλ.) που δεχόμαστε από την πλουτοκρατία και τους υποστηρικτές της στην Τοπική και στη Κεντρική Εξουσία.
Η πορεία των πραγμάτων καθημερινά αναδεικνύει αυτή την αναγκαιότητα και η προσπάθεια η δική μου, ως εκλεγμένου συμβούλου είναι ακριβώς να υπερασπίζομαι μέσα κι έξω απ το δημοτικό συμβούλιο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Γι αυτό λοιπόν δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει υπέρβαση του πολιτικού μου φορέα, γιατί αυτό θα σήμαινε αθέτηση των ιδανικών που υπηρετώ και της εντολής που μου έδωσαν οι ψηφοφόροι που με τίμησαν ως επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης«.
Όταν απαντάει στις ερωτήσεις, εκπέμπει μια αίσθηση σίγουριάς που χαρακτηρίζει κάποιον με κατασταλαγμένες απόψεις. Λες και βγάζει την απάντηση από κάποιο ράφι που την είχε τακτοποιημένη από καιρό!

ΕΡΩΤΗΣΗ: Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες από την ημέρα που μπήκε ο «Καλλικράτης» στο χώρο της αυτοδιοίκησης και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του. Εξακολουθούν να εκδίδονται Υπουργικές αποφάσεις, διευκρινιστικές εγκύκλιοι κ.λ.π. με αποτέλεσμα διοικητικές δυσλειτουργίες. Υπάρχουν αρκετοί πόροι και το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπισή τους;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εμείς αποκαλύψαμε από την αρχή την αλήθεια για τον Καλλικράτη. Δηλαδή ότι πρόκειται για μια αντιδραστική αναδιάρθρωση. Πρωτίστως ο «Καλλικράτης» είναι συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής και του μνημονίου γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση έσπευσε να τον εφαρμόσει άμεσα. Άρα ότι στοχεύει το μνημόνιο περνάει και μέσα απ τον «Καλλικράτη». Το γεγονός ότι οι βασικές αρμοδιότητες όπως της Παιδείας , Υγείας- Πρόνοιας και άλλες περάνε στην Τοπική Διοίκηση, σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση και αντιμετώπιση αυτών των κοινωνικών υπηρεσιών ως εμπορεύματα που θα τα ακριβοπληρώσει ο λαός. Παράδειγμα , οι συγχωνεύσεις των σχολείων , οι απλήρωτες μετακινήσεις των μαθητών, τα ανύπαρκτα κονδύλια για τα σχολεία είναι δείγμα για το τι θα ακολουθήσει.
Είναι επίσης βέβαιο ότι η τοπική φορολογία θα αυξηθεί επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο τα λαϊκά στρώματα. Η πρόσφατη αύξηση των τελών είναι μόνο η αρχή στη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθείται.
Αυτά είναι ορισμένα απ τα στοιχεία που συνθέτουν τον «Καλλικράτη» και που σε καμιά περίπτωση δεν συμβάλλουν στην καλυτέρευση των συνθηκών για το λαό. Άρα δεν πρόκειται για πρόβλημα επάρκειας πόρων που εσείς ρωτάτε, αλλά για μεθόδευση υπέρμετρης επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων μέσω του Δήμου.
Όσον αφορά το προσωπικό το πρόβλημα δεν εντοπίζεται στην καταλληλότητα του μίας και το μόνιμο προσωπικό είναι λίγο για να καλύψει τις ήδη υπάρχουσες ανάγκες , που διευρύνονται λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων στους δήμους και παράλληλα καταργούνται οι θέσεις των συμβασιούχων που όπως είναι γνωστό κάλυπταν ουσιαστικές ανάγκες στις υπηρεσίες που προσφέρει ο δήμος.
Άρα το μέλλον μας επιφυλάσσει όξυνση των προβλημάτων που αναφέρατε στην ερώτηση σας και καθιστά απαραίτητη την λύση που εμείς προτείνουμε που στο κέντρο της βρίσκεται η διεκδίκηση όλων των σύγχρονων δικαιωμάτων με ευθύνη του κράτους χωρίς νέα επιβάρυνση των δημοτών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μέσα από τον «Καλλικράτη» δημιουργήθηκαν μεγάλες αυτοδιοικητικές ενότητες, όπου πέρα από τις προσωπικές θέσεις ή ικανότητες του δημάρχου, προαπαιτούμενη φαντάζει η αποδοτικότητα βασικών συνεργατών. Ένας καλός μαέστρος δεν αρκεί, χρειάζονται και οι σολίστες. Πιστεύετε ότι αυτό που παίζει η ορχήστρα, ακούγεται καλά, ή υπάρχουν παραφωνίες;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Στο δήμο μας και ο μαέστρος και οι σολίστες είναι ικανότατοι. Η ορχήστρα παίζει πολύ καλά αυτό πουανέλαβε. Δεν υπάρχει καμία παραφωνία τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Καμία διαφοροποίηση δεν υπήρξε σε κανένα από τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό. Και τα ανταποδοτικά τέλη – την πλέον αντιλαϊκή έμμεση φορολογία – και τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του 2011 και τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις προωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης όσα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραγγέλνει και επιβάλει μέσα από τον Καλλικράτη τα αποδέχονται και τα εφαρμόζουν δίχως καμία αντίρρηση. Τα ψηφίζουν συντεταγμένα χωρίς καμία παραφωνία. Οι άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης το ίδιο μοτίβο ακολουθούν. Δεν διαφωνούν στην ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται, στο δήμο και αν ψελλίσουν κάποιες διαφωνίες είναι για επιμέρους ζητήματα για την καλύτερη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Η τρέχουσα οικονομική συγκυρία, επιβάλλει να κρατάμε «μικρό καλάθι» σε ότι αφορά σοβαρά αναπτυξιακά έργα. Ποια έργα νομίζετε ότι μπορούν να γίνουν με μικρή δαπάνη και το μεγαλύτερο δυνατό όφελος;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Με όσα ανέφερα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι δεν μπορούν να γίνουν έργα που να υπηρετούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αν γίνουν κάποια θα υπηρετούν τους γενικότερους σκοπούς της πολιτικής που εφαρμόζεται και θα υπηρετούν τα κέρδη του κεφαλαίου, εμπορευματοποίηση υπηρεσιών , συμπράξεις με του επιχειρηματίες μέσω των ΣΔΙΤ κτλ.
Όποιες μικροβελτιώσεις γίνουν δεν θα αλλάξουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα. Για να γίνουν πραγματικά έργα που να υπηρετούν τους δημότες και τα λαϊκά συμφέροντα γενικότερα πρέπει να αλλάξει ο πυρήνας της πολιτικής που ακολουθείται να υπάρξει κεντρικός σχεδιασμός στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, που θα προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες και προτεραιότητες στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου. Να ασκείται λαϊκός έλεγχος στη διάθεση των πόρων. Τελικά επιβάλλεται να υπάρξει λαϊκή εξουσία στη διακυβέρνηση της χώρας που θα οργανώσει την οικονομία και την διοίκηση της χώρας σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες και θα δρομολογήσει αυτές τις κατευθύνσεις.
Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο αγώνας των δημοτών να επιβληθούν φιλολαϊκές λύσεις είναι χωρίς αντίκρισμα, το αντίθετο συμβαίνει.
Ο λαός έχει τη δύναμη, αρκεί να το αποφασίσει.
Η προπαγάνδα ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα και να δεχθούμε τις αντιλαϊκές επιλογές της δημοτικής αρχής ως αναγκαίο κακό θέλει να κρύψει απ τους εργαζόμενους τη δυνατότητα που αντικειμενικά υπάρχει και κατακτήσεις να αποσπάσουμε και συνολικά να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική αρκεί να έχουμε το σωστό προσανατολισμό στους αγώνες ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου που επιβάλλει η κυβέρνηση , η Ε.Ε και τα άλλα κόμματα που τη στηρίζουν.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θέμα μετ(ονομασίας) – και όχι μόνο – του Δήμου δείχνει να μπαίνει με πίεση κάποιων «φορέων», που ήδη έσπευσαν να πυροδοτήσουν το κλίμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός ο κίνδυνος δημιουργίας διάφορων «μπλοκ». Όμως μένει σε εκκρεμότητα η επιλογή της διαδικασίας με την οποία θα καταλήξουμε στις όποιες τελικές επιλογές, διαφορετικά … «άνθρακες ο θησαυρός»! Το έργο το έχουμε ξαναδεί (Λύκειο – Κέντρο Υγείας) και είναι σίγουρο, ότι αν δεν συμφωνήσουμε στον «οδικό χάρτη», θα καταλήξουμε πάλι σε τοπικιστικές κορώνες και σε απευκταίες μικρές ή μεγάλες (έστω λεκτικές) συγκρούσεις. Πως αντιμετωπίζετε το συγκεκριμένο θέμα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το θέμα της ονομασίας είναι παραπλανητικό, καμία σημασία δεν έχει για την ουσία του ζητήματος που είναι, τι τοπική διοίκηση χρειαζόμαστε. Θέλουμε διοίκηση που θα παλεύει πρωτοπόρα μαζί με το λαό για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων ή διοίκηση που θα εφαρμόζει τις καταστροφικές για το λαό κατευθύνσεις του Καλλικράτη και θα καλύπτει πίσω από γενικόλογες κορόνες περί αποκέντρωσης την πολιτική που θρέφει τα κέρδη της πλουτοκρατίας ;
Η απάντηση βγαίνει αβίαστα από μόνη της και κάθε άλλη τοποθέτηση φανερώνει τον υποκριτικό ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις που καλλιεργούν τέτοια διλήμματα για να παραπλανήσουν το λαό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε μια τουριστική περιοχή αποτελούν πρόβλημα τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, τα ακάθαρτα οικόπεδα και τα αδέσποτα ζώα. Τι λύση πιστεύετε ότι πρέπει να δρομολογηθεί ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Η απουσία του κεντρικού σχεδιασμού για το πώς θα οργανωθούν οι δραστηριότητες που αφορούν τη συλλογή και την ανακύκλωση των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων, τον καθαρισμό ελεύθερων χώρων στις πόλεις και τα χωριά του Δήμου οδηγεί την εξέλιξη των πραγμάτων στη σημερινή απαράδεκτη εικόνα και δημιουργεί έτσι την πεποίθηση σε πολλούς συμπολίτες ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας που θα δώσει την απαραίτητη λύση. Είναι συνειδητή εγκατάλειψη αυτών τομέων για να περάσει η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που παρέχουν οι δήμοι.
Όσον αφορά τα ζώα πιστεύουμε ότι μια φιλοζωϊκή πολιτική θα έπρεπε να συμβαδίζει με μια πολιτική που θα είχε σαν επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Μέσα από αυτή την οπτική και εφόσον στοιχείο της ανθρώπινης ισορροπίας είναι η αρμονική συνύπαρξη του με τα ζώα θα πρέπει να υπάρχει πρόνοια για την βελτίωση της ποιότητας αυτής της συνύπαρξης. Μέτρα που θα βοηθούσαν σε αυτό το σκοπό είναι ενταγμένα στην προσπάθεια διαμόρφωσης ενός τύπου ανθρώπου που θα σέβεται πρώτα την ανθρώπινη ύπαρξη ώστε να κατακτήσει το σεβασμό και στα ζώα. Και αυτό θα προκύψει από τη διαπαιδαγώγηση σε όλες τις μορφές της κοινωνικής ζωής και όχι με αστυνομικά μέτρα. Μια τέτοια πολιτική δεν έχει εφαρμοστεί και θα πρέπει να εκτιμήσουμε την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής σχετικά με το θέμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μεταναστευτικό – εγκληματικότητα: Συνδέονται μεταξύ τους; Ποιες ενέργειες πρέπει κατά τη γνώμη σας να γίνουν για να επιτευχθεί ομαλή ένταξη των νόμιμων μεταναστών;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως γνωρίζετε, είναι εκρηκτική η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική απέναντι σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας.
Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, προερχόμενοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία από χώρες που έχουν δεχθεί στρατιωτικές επεμβάσεις, βρίσκονται υπό κατοχή, σπαράσσονται από εμφύλιους πολέμους και τυραννικά καθεστώτα ή από χώρες όπου διώκονται για τις απόψεις τους, παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα – αν και έχουν τελικό προορισμό άλλα κράτη της ΕΕ – εξαιτίας του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ της ΕΕ, χωρίς δικαιώματα, κάτω από απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες. Οι συνθήκες ζωής τους στην Πάτρα, στην Ηγουμενίτσα, στο κέντρο και σε συνοικίες της Αθήνας αλλά και το τραγικό ναυάγιο στην Κέρκυρα αποτελούν αδιάψευστους μάρτυρες αυτής της σύγχρονης βαρβαρότητας.
Δεκάδες χιλιάδες ακόμη πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν, εργάζονται και θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας βρίσκονται στο καθεστώς εκκρεμότητας και ομηρίας της ροζ κάρτας, ανησυχούν για το μέλλον τους, φοβούμενοι – δικαίως – ότι και με το νέο σύστημα ασύλου θα δουν τα αιτήματά τους για άσυλο να απορρίπτονται σε ποσοστά ίδια ή παραπλήσια με το ισχύον μέχρι σήμερα ποσοστό ντροπής του 99%. Εκατοντάδες χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες, οι περισσότεροι με οικογένεια και με παιδιά, δεν μπορούν να ανανεώσουν την πανάκριβη – εξ αιτίας των παραβόλων, προστίμων κλπ. – άδεια παραμονής τους, κινδυνεύουν ακόμη και με απέλαση με βάση το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, γιατί οι δυσβάσταχτες προϋποθέσεις της μεταναστευτικής νομοθεσίας τους υποχρεώνουν να προσκομίσουν 150 – 200 ένσημα και σύμβαση με εργοδότη, πετούν στην «παρανομία» έναν όλο και αυξανόμενο αριθμό άνεργων μεταναστών.
Σε άλλους πάλι, παρότι βρίσκονται και εργάζονται στη χώρα μας για πολλά χρόνια, δεν δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να νομιμοποιηθούν ή να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου ή δεν πρόλαβαν τις ασφυκτικές προθεσμίες υποβολής των αιτήσεών τους.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οργιάζει σε βάρος των μεταναστών η «μαύρη» εργασία, οι εξευτελιστικές αμοιβές κυριολεκτικά για ένα κομμάτι ψωμί, η ομηρία από εργοδότες, η έκθεσή τους σε αντιμεταναστευτικούς μηχανισμούς και διάφορα εγκληματικά κυκλώματα.
Το βασικότερο είναι ότι μεγαλώνει η απελπισία και η δίκαιη αγανάκτηση των ίδιων των μεταναστών, όπως αποδεικνύεται τραγικά και από τις απεργίες πείνας που αυξάνονται, από την απεργία των μεταναστών που ήρθαν από την Κρήτη.
Η κατάσταση αυτή επιδρά καταλυτικά στη ζωή όλων των εργαζομένων – Ελλήνων και μεταναστών, που δε θέλουν να βλέπουν να γκετοποιούνται οι ήδη υποβαθμισμένες γειτονιές τους, λίγο πριν παραδοθούν στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ανησυχούν και προβληματίζονται για τη στοχοποίηση των μεταναστών, τη δράση ρατσιστικών ομάδων εναντίον μεταναστών αλλά και ελλήνων που τους συμπαραστέκονται, που αντιδρούν στο να γίνουν οι γειτονιές ή οι ακριτικές πόλεις τους «εργαστήρια» εφαρμογής νέων κατασταλτικών μεθόδων και μηχανισμών.
Μπροστά στην απαράδεκτη και ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο για τους ίδιους τους μετανάστες όσο και για όλους τους εργαζόμενους κατοίκους της χώρας μας, έχοντας επίγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος προτείνουμε συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης, που η υιοθέτησή τους αποκτά επείγοντα και επιτακτικό χαρακτήρα. Αυτά είναι :
 Η παύση της συμμόρφωσης με τον ευρωενωσιακό μηχανισμό του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ, που κρατάει ομήρους στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες που έχουν ως προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ και η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε αυτούς, προκειμένου να μεταβούν νόμιμα και με ασφάλεια στις χώρες προορισμού τους,
 Η άμεση παροχή ασύλου ή άλλης μορφής διεθνούς προστασίας στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων (πχ αυτών που προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Παλαιστίνη, τη Σομαλία),
 Η αποσύνδεση της ανανέωσης της άδειας διαμονής από ένσημα και σύμβαση εργασίας, η χορήγησή της και στους ανέργους, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διευκόλυνση των διαδικασιών οικογενειακής επανένωσης,
 Η άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν οικογένεια ή έχουν δημιουργήσει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς με τη χώρα μας και επιθυμούν φυσικά να παραμείνουν.
Τα μέτρα αυτά θεωρούμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα τόσο των Ελλήνων όσο και των μεταναστών εργαζομένων και προσφύγων, ικανοποιούν δίκαια αιτήματα, είναι ρεαλιστικά και ώριμα να ληφθούν. Συμβάλλουν σε μια, έστω προσωρινή, διέξοδο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος στη χώρα μας, το οποίο η κυβέρνηση – όπως και άλλες πολιτικές δυνάμεις – αναγνωρίζει και επικαλείται συχνά. Στο βαθμό που η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί τον κατασταλτικό μονόδρομο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, θα φέρει και την ευθύνη για την παραπέρα όξυνσή του στην πορεία.
Εδώ είπαμε να τελειώσουμε την συζήτηση – συνέντευξη, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για όποια στιγμή έχουμε κάτι καινούριο να πούμε.
- Κε Γιώργο, ευχαριστούμε πολύ!
- Εγώ ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

Η συνέντευξη έγινε από τον Παντελή Γερασίμου για λογαριασμό του thronio.gr
Την δημοσιεύουμε μετά από αποστολή του ιδίου του κυρίου Τσαπάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: