25 Μαΐου 2011

Δραματική έκκληση Δαμανάκη

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το σενάριο για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ είναι στο τραπέζι
Η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυρία Μαρία Δαμανάκη απευθύνει δραματική έκκληση προς το εσωτερικό της χώρας να συμφωνήσουν όλοι με τους δανειστές σε ένα σκληρό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα διαφορετικά θα δοθεί χώρος υλοποίησης των σεναρίων για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, η οποία όπως τονίζει ήδη μεθοδεύεται.

Η κυρία Δαμανάκη εκφράζει με τον τρόπο αυτό τη σφοδρή ανησυχία της για τις διαφαινόμενες εξελίξεις καθώς η πιθανότητα εξόδου της χώρας από ευρώ τίθεται πλέον σε όλες τις συνεδριάσεις των δανειστριών χωρών ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν υπήρχε ως θέμα.

Ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι το κλίμα για τη χώρα μας έχει επιδεινωθεί δραματικά και ότι[.....]

μοιάζει με εκείνο που υπήρχε πριν από την υπογραφή του μνημονίου τον περασμένο Μάιο.

Η δήλωση της ελληνίδας επιτρόπου έχει ξεχωριστή σημασία καθότι συμμετέχει στα ευρωπαϊκά όργανα και έχει ιδία αντίληψη των συζητήσεων και των σεναρίων που κυκλοφορούν μεταξύ των εταίρων.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ. Κουβέλης μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετέφερε αντίστοιχες ανησυχίες του κ. Γ. Παπανδρέου ότι οι ορισμένοι από τους εταίρους μας συζητούν το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από τη ευρωζώνη.

Η έκκληση της κυρίας Δαμανάκη είναι η εξής:

«Η μεγαλύτερη κατάκτηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο.

Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του.

Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά.

Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή.

Όλα τα υπόλοιπα είναι δευτερεύοντα στις σημερινές συνθήκες».

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα οικονομικά ζητήματα Αμαντέου Αλταφάζ ανέφερε ότι ατο Συμβούλιο των υπουργών της ζώνης του ευρώ, όπου συζητούνται όλα τα θέματα που απτονται του ενιαίου νομίσματος, κανένα κράτος μέλος δεν έχει θέσει ως σήμερα θέμα εξόδου της Ελλάδας, η οποιασδήποτε άλλης χώρας, από την ευρωζώνη.

tovima.gr

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτη είναι που κάποτε φώναζε ψωμί,παιδεία,ελευθερία? Α ρε λαμόγια.....

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝΕ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΙ ΕΣΤΙ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΟΡΗ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΙΛΑΕΙ ΑΠΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΙΚΗ
ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕς ΑΥΤΑ ?????
Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΜΟΛΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ; Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ. ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΣΟ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΣΠΑΤΑΛΕΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ; ΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. ΜΕ ΔΕΚΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΚΑΣΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ; ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ; ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ. ΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ. ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΥΞΑΑΑΝΟΝΤΑΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ. ΟΡΙΣΤΕ;; ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ; ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΠΕΙ¨ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ; Η' ΜΗΠΩΣ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ¨ΝΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ, Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΛΟΙΜΟΝΟ. ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΚΟ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΟ (ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΕΣ) ΕΙΝΑΙ ΖΗΜΙΟΓΟΝΕΣ; ΥΠΟΠΑΡΑΓΩΓΗΚΟΤΗΤΑ, ΣΠΑΤΑΛΗ, ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΔΕΚΟ. ΛΑΜΠΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΟΣΕ. ΑΣ ΜΗΝ ΜΠΩ ΣΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ. ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ. ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ. ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΕΧΕΙ ΑΥΞΗΘΕΙ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η' ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΡΗΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΠΑΤΗΣΟΥΝ; ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΦΤΑΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ. Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΟΤΙ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΦΗ ΕΙΧΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ. ΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΑΝΟΧΗ; ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΑΝΑΡΧΙΑ. ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ; ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΚΤΛ. ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ. ΕΛΠΙΖΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠ' ΤΟ ΛΗΘΑΡΓΟ ΜΑΣ.

"Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ
και μυρσίνη συ δοξαστική

μη παρακαλώ σας μη
λησμονάτε τη χώρα μου!

Αετόμορφα έχει τα ψηλά βουνά
στα ηφαίστεια κλήματα σειρά

και τα σπίτια πιο λευκά
στου γλαυκού το γειτόνεμα!

Τα πικρά μου χέρια με τον κεραυνό
τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό

τους παλιούς μου φίλους καλώ
με φοβέρες και μ' αίματα"

Α.Δ.

Ανώνυμος είπε...

Κ@ργιόλα Δαμανακη ΨΟΦΑ!!! Να καρκινιάσεις ολόκληρη πατόκορφα... Στον αγύριστο!!! Πουτ@ν@

Ανώνυμος είπε...

από το ποντίκι 25.11.2010, χωρίς σχόλια...
Η ιστορία έχει ως εξής: το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά, αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique. Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο του Διεθνούς δικαίου, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις. Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας! Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση έλεγε:"Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο" (Yearbook of the International Law Commission, 1980,v.l.,sel.25). Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα: Ενίοτε μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση "η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους. Οι πόροι της χώρας είναι ανεπαρκείς για να εκπληρώσουν και τις δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Είναι αδύνατον να πληρώσει μια Κυβέρνηση το χρέος και την ίδια στιγμή να παρασχεθεί στον λαό η κατάλληλη διοίκηση και οι εγγυημένες συνθήκες για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στα δύο. Και φυσικά, το καθήκον του Κράτους να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ έναντι της πληρωμής των χρεών της. Από κανένα κράτος δεν απαιτείται να εκπληρώσει, μερικά ή ολικά, τις χρηματικές του υποχρεώσεις, αν αυτό ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών του κι έχει σαν αποτέλεσμα την αποδιοργάνωση της διοίκησης της χώρας (σας θυμίζει κάτι;). Στην περίπτωση που η αποπληρωμή των χρεών θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ζωή και τη διοίκηση, η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διακόψει ή και να μειώσει την εξυπηρέτηση του χρέους! Με αυτά τα επιχειρήματα λοιπόν, το Διεθνές δικαστήριο δικαίωσε την Ελλάδα, δημιουργώντας νομικό προηγούμενο, στο οποίο μάλιστα το 2003 στηρίχθηκε η Αργεντινή και ο αείμνηστος πρόεδρος της, Νέστωρ Κίχνερ, ο οποίος επέλεξε να διαγράψει μονομερώς το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους της χώρα του, αντί να την υποδουλώσει στο ΔΝΤ! Χωρίς λόγια...

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΙΣΤΑ...!
ΠΡΟΤΑΣΗ Νο 1:ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.ΕΣΤΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ Κ.Λ.Π. ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΛΑΘΟΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ Νο 2:ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΩΣ,ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...
ΠΡΟΤΑΣΗ Νο 3:ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΥ "ΑΥΤΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ".
ΠΡΟΤΑΣΗ Νο 4:ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΟΩΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 90%!!!ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ (ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ),ΟΠΟΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΝΟΣ ΤΡΕΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ;Ε;ΠΟΙΟΣ;...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

1.24 αυτά τα λόγια δεν λέγονται με τίποτα και για κανέναν. Η υγεία είναι πολύτιμη και δεν ΄΄ευχόμαστε΄΄ σε κανέναν να αρρωστήσει,άνθρωποι είμαστε!

Ανώνυμος είπε...

10.10...μην απαντας σε εναν ανθρωπο που ειναι το λιγοτερο βλακας και γελοιος..

Ανώνυμος είπε...

Μερικοί ζουν στον μικρόκοσμο τους, έχουν περιορισμένη αντίληψη τι σημαίνει πτωχεύουμε, και εμμένουν στο ‘δεν πληρώνω’ – ‘δεν σκέπτομαι’ , χωρίς όμως να προτείνουν μια λύση βιώσιμη και όχι και μπούρδες.

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική λύση φίλε 10.51 είναι ναφύγουν όλοι οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα που φταινε να κυβερνήσουν νέοι και άφθαρτοι άνθρωποι να αρνηθούμε να πληρώσουμε το παράνομο εξωτερικό χρέος και να επιστρέψουμε το συντομότερο στην ανάπτυξη! Αυτη η λύση υπάρχει μόνο όλα τα άλλλα είναι μπόυρδες!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ?ΘΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ??ΟΚ....ΜΟΝΟ ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΥΡΟ..ΕΙΣΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

Ενω με την πολιτική του Τζέφρυ πιστέυεις ότι θα επιστρέψουμε στην ανάπτυξη? Βρε μήπως είσαι κανένας καρεκλοκένταυρος βολεμένος του
(Μ)ΠΑ(Τ)ΣΟΚ σε καμια ΔΕΚΟ και σου δίνουν 3000 το μήνα για να κάθεσε και φοβάσε μην χάσεις την κουτάλα? Αχ κουφαλίτσες έφτασε η ώρα σας! ΑΠΟΨΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ....

Ανώνυμος είπε...

να ναι υγιής η κυρία δαμανάκη αλλά με τις παπαριές που εκστομίζει αποδεικνύει οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Μία είναι η λύση για την κρίση χρέους της χώρας μας. Αναπροσαρμόζουμε μονομερώς τα ποσά των δανειακών μας συμβάσεων κατά 40% λιγότερο, μειώνουμε την φορολογία, δημιουργούμε πρωτογενή παραγωγή (αγροτική - τουριστική),προσελκύουμε επενδύσεις, δίνουμε αισιοδοξία στην κατανάλωση. Όμως για όλα αυτά χρειαζόμαστε πολιτικούς ηγέτες που δυστυχώς δεν έχουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝ ΑΦΘΑΡΤΟ ΝΑ ΣΕ ΚYΒΕΡΝΗΣΕΙ...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 10.01!

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ξύπνησες ή ακόμα σε αφήνουν και κοιμάσαι ? τι είναι αυτό το μονομερώς δεν το καταλαβαίνω. Για σκέψου, σε δανείζει κάποιος και αποφασίζεις μονομερώς να μειώσεις το δάνειο κατά 40%. στα σπάει τα παΐδια η δεν στα σπάει?

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο φίλε, θα μας τα ''σπάσουν τα παίδια'', γιατί μια ζωή ήμασταν οσφιοκάμτες. Δεν είχαμε πολιτικούς με αρ...... με αποτέλεσμα να υποτασσόμασταν στις προσταγές των διεθνών τοκογλύφων. Ε λέω να ξυπνήσουμε. Τωρα αν εσυ φοβάσαι μήπως στα σπάσουν τα παίδια, κάτσε στον καναπέ σου και απόλαυσε τον καφέ απο ρεβύθι που πρόκειται να σου σερβίρουν.

Ανώνυμος είπε...

ας μην το έπαιρνες το δάνειο. δεν στο δώσανε υποχρεωτικά. τώρα σκάσε και κολύμπα.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑ ΜΙΑ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΙΟ (6.54 ΚΑΙ 6.57)...ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΥΕΙ ΑΥΤΟ;...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

ΨΩΜΙ ΣΑΣ,ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΑΣ.
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

Το άν στο έδωσαν υποχρεωτικά άστο καλύτερα. Πώς αλλιώς θα αγοράζαμε υποχρεωτικά τα υποβρύχιά τους, τις φρεγάτες τους,τα αεροπλάνα τους; Υποχρεωτικά μας έδωσαν ότι μας έδωσαν για να πουλήσουν κι αυτοί και να κονομήσουν και τα ντόπια λαμόγια.Αυτή τη στιγμή παίρνουμε τα δανεικά του ΔΝΤ για να ξεπληρώσουμε τα χρεωλύσια των Αμερικάνων των Γερμανών των Άγγλων των Γάλλων κτλ και όχι να πέσουν στην πραγματική οικονομία. Κατάλαβες;

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ "ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΣΤΕ ΧΡΩΣΤΑΤΕ".ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ "ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ".ΜΕΘΑΥΡΙΟ "ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ,ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ,ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΙΩΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΑΤΙΔΙΑ".ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ".Η ΜΟΙΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ;(ΒΛΕΠΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΙΡΑ,ΑΥΣΤΡΑΛΕΖΙΚΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ,ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ...).ΕΝΑΝΤΙ ΠΟΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΟ ΑΡΑΓΕ;
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ΑΠ'ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΟΥΣ!...
DUCK ROGERS