27 Μαΐου 2011

Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία θα είναι τα αντικείμενο της αυριανής σύσκεψης (Παρασκευή 12:30) των πολιτικών αρχηγών που συγκαλεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από αίτημα του πρωθυπουργού. Όπως αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για τις συζητήσεις ενόψει των αποφάσεων στην ΕΕ και την πορεία της χώρας».

Στη σύσκεψη, εκτός του πρωθυπουργού, θα μετάσχουν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, η Γενική Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Από νωρίς το μεσημέρι[.....]

της Πέμπτης έχει σημάνει συναγερμός στα κομματικά επιτελεία. Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου πραγματοποιεί έκτακτη συνάντηση στη Βουλή με τους υπουργού Οικονομικών, Εσωτερικών, Μεταφορών, Πολιτισμού, τον πρόεδρο της Βουλής και τους στενούς του συνεργάτες κα Βάρτζελη και κ. Αθανασάκη.

«Η ΝΔ δεν εκβιάζεται και κανείς δε θα δέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο άρμα του δικού του αδιεξόδου», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και έκανε λόγο για δηλώσεις πανικού και καλλιέργεια φόβου από την κυβέρνηση προκειμένου να ενδώσει η χώρα σε πιέσεις.

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε πως θα προσέλθει στη σύσκεψη, «με ξεκάθαρες τις θέσεις του ενάντια στους εκβιασμούς για συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα που επιδιώκουν κυβέρνηση, ΕΕ, μηχανισμοί του συστήματος». «Μας χωρίζει χάος από τη γραμμή που έχει χαράξει κυβέρνηση - πλουτοκρατία και λίγο πολύ στηρίζουν τα άλλα κόμματα. Επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν το λαό, για να συναινέσει στην καταστροφή και την πτώχευσή του. Για το ΚΚΕ κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας» προσθέτει. Παράλληλα, καλεί το λαό «να μη δώσει καμία συναίνεση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαντήσει στα τρομοκρατικά διλήμματα με λαϊκή οργάνωση, αντεπίθεση και συμπόρευση με το ΚΚΕ».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε να προστατευτεί ο θεσμός του προέδρου της Δημοκρατίας από τους επικοινωνιακούς χειρισμούς της κυβέρνησης. Σε λίγη ώρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα αποφασιστεί η στάση του κόμματος στην αυριανή σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι ημέρες που διανύουμε, οι ώρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και ίσως, αν περισσέψει λογική και χρήσιμες.... Σε 20 ώρες θα γνωρίζουμε αν η Ελλάδα έχει αποφασίσει να δώσει τη μάχη της επιβίωσης ή η Ελλάδα θα αυτοκτονήσει».

skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: