31 Μαΐου 2011

Τι θα γίνει φέτος με το λιμάνι στα Καμένα Βούρλα?

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, ο Δήμος εξέδιδε ανακοίνωση – κάλεσμα στους δημότες που είναι ιδιοκτήτες βάρκας – σκάφους κλπ, για να καταθέσουν αίτηση (όποιος ήθελε) για να πάρουν θέση και να παρκάρουν την βάρκα τους στο λιμάνι, έναντι αντιστοίχου αντιτίμου.

Επίσης όλοι μας γνωρίζουμε ότι αυτό ως πρακτική, βρισκόταν στα όρια της νομιμότητας (έγερνε προς το παράνομο μάλιστα), για πολλούς λόγους, που δεν αφορούν το παρόν άρθρο ούτε την παρούσα τοπική διοίκηση, και θα αναλυθεί στο μέλλον(σας το υπόσχομαι αυτό).

Ωστόσο δίνονταν θέσεις, και αφού ήξεραν όλοι, ότι ο τάδε πάρκαρε στην θέση χ, υπήρχε ας πούμε μια ‘τάξη’ …

Υπάρχουν αρκετές απόψεις για το θέμα λιμάνι, μάλιστα πρόσφατα είχα γράψει άρθρο με τις απόψεις δημοτικού συμβούλου για το λιμάνι, αλλά τι να κάνουμε, άποψη έχει από μια ο καθένας μας, το σημαντικό είναι ποια είναι η πιο σωστή με άξονα τους δημότες (κατ εμέ)

Πάω παρακάτω, και για να θυμίσω τι γινόταν στο παρελθόν[.....]

(σε όσους δεν θυμούνται), πριν υπάρξει η πρακτική με τις μισθωμένες θέσεις στο λιμάνι, καταγράφω και επισημαίνω ότι γινόταν ο κακός χαμός.
Μπουνιές και τσακωμοί σε καθημερινή βάση, γιατί μόλις έφευγε ένας με την βάρκα του από εκεί που είχε παρκάρει έμπαινε ο άλλος, οπότε όταν επέστρεφε ο πρώτος γινόταν φασαρία.

Φέτος λοιπόν (το ανησυχητικό είναι) ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση (ακόμα τουλάχιστον) και το ψάξαμε λίγο το θέμα και μάθαμε ότι γίνονται σοβαρές προσπάθειες (για πρώτη φορά) νομιμοποίησης του λιμανιού από τους τοπικούς άρχοντες (μπράβο σας) όπου και η εκμετάλλευση θα είναι νόμιμη με στανταρ τιμολόγιο κλπ.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα κύριοι.
Θα προλάβετε να κάνετε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εισπράττετε νόμιμα, ή το καλοκαίρι θα γίνουμε όλοι μας μάρτυρες απείρου κάλλους με μπουνίδια και τσακωμούς στο λιμάνι (όπως παλιά)?

Μήπως το πολιτικό κόστος του να υπάρξει συμβιβαστική ημιπαράνομη λύση, από το ΜΗ λύση είναι μικρότερο?

Αναγνωρίζω την αγωνία σας και την προσπάθεια σας (και πάλι μπράβο σας) στο να νομιμοποιήσετε το λιμάνι, αλλά δείτε και λίγο τα πιθανά καλοκαιρινά σενάρια που θα διαδραματιστούν μεταξύ των πολιτών που έχουν μια βάρκα και θα διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχει κανένας κανονισμός (έστω και ημιπαράνομος) στο λιμάνι.

Δικό σας …

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά και με τις βάρκες που είναιαραγμένες μπροστά στο ΠΟΣΕΙΔΩΝ τι θα γίνει; Οι σημαδούρες είναι ακόμα εκεί. Το λιμενικό θα κάνει κάτι η πάλι θα κάνπουμε μπάνιο ανάμεσα στις βάρκες με κίνδυνο να μας σφάξουν;
Έτσι θα αναβαθμιστούν τα ΚΒ;\
Γ Αλάτις