24 Μαΐου 2011

ΟΙ 140 ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Δελτίο τύπου παραλάβαμε από τον Δήμο μας, για τις 140 πρώτες ημέρες, και το ανεβάζουμε για να ενημερωθείτε και εσείς.

Από ότι βλέπω ο Δήμος δεν χωλαίνει στο να κάνει πράγματα, αλλά στο να επικοινωνεί το τι κάνει ώστε να το μαθαίνουμε όλοι εμείς οι υπόλοιπο, που δεν είμαστε στα πράγματα

Όπως και να έχει μπράβο σας κύριε Δήμαρχε

Α.- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ (είναι και θα είναι το πρώτο μέλημά μας)
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς που βιώνουμε όλοι, η καθημερινότητα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση. Η καθαριότητα, ή ύδρευση και η άρδευση , η εξυπηρέτηση του πολίτη, η συντήρηση των αγροτικών δρόμων και η αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν είναι σημαντική υπόθεση αν αναλογιστούμε ότι οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος έχουν περιοριστεί πολύ, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει και τα προβλήματα που «κληρονόμησαν» οι «Καποδιστριακοί» Δήμοι στον νέο Καλλικράτειο Δήμο, δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Καθαριότητα:
Η συλλογή των απορριμμάτων έχει γίνει[.....]

μια δύσκολη και δαπανηρή υπόθεση λόγω της μεγάλης απόστασης που διανύουν τα οχήματα προς τον ΧΥΤΑ Λαμίας. Ειδικότερα για τους πρώην Δήμους Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου που ως τώρα χρησιμοποιούσαν τις χωματερές, το ωράριο συλλογής μικραίνει αναγκαστικά κατά δύο (2) περίπου ώρες (χρόνος για να αδειάσει ένα απορριμματοφόρο).
Τα έξοδα για καύσιμα είναι πλέον πολλαπλάσια ενώ οι βλάβες είναι πολύ συχνές. Ειδικά τα οχήματα των Καμένων Βούρλων βρίσκονται στα συνεργεία με ότι συνεπάγεται αυτό σε κόστος συντήρησης. Παρόλα αυτά φτιάξαμε ένα τρίτο απορριμματοφόρο που δεν λειτουργούσε εδώ και πολλούς μήνες και έγινε γενική επισκευή των (4) απορριμματοφόρων Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου. Ο ΧΥΤΑ είναι κλειστός τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές μετά τις 12.30 μ.μ. με αποτέλεσμα η συλλογή τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες να καθίσταται αδύνατη. Είναι προφανές ότι η προστασία του περιβάλλοντος έχει και το κόστος της.

Συντήρηση:
Προσπαθούμε καθημερινά με τις υπηρεσίες μας να εξυπηρετήσουμε τον δημότη στην επισκευή βλαβών ύδρευσης, άρδευσης, φωτισμού και ελπίζουμε στο μέλλον να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί. Αγοράσαμε 7 τόνους άσφαλτο για συντήρηση των δρόμων και σύντομα θα προχωρήσουμε σε καλύτερη συντήρησή τους.
Κάναμε επισκευή και συντήρηση στα περισσότερα οχήματα του Δήμου όπως γκρέϊντερ, JCB, φορτωτής. Ξαναθέσαμε σε λειτουργία δύο παροπλισμένα οχήματα της Δημοτικής Ενότητας Καμένων Βούρλων, ένα απορριμματοφόρο και ένα φορτηγό (αλλαγή μηχανής).
Παράλληλα έγιναν επεμβάσεις στο χώρο της Παλιόβρυσης με αποκατάσταση έλους και του χώρου γύρω από τα Παλαιά Λουτρά.


Προσωπικό:
Το εποχιακό προσωπικό θα είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με το 2010 (40% κάτω) με στόχο τον εξορθολογισμό των εξόδων. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι θα προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στον δημότη από τα προηγούμενα χρόνια, με οργάνωση, βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και την συνεχή παρακολούθηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Άρχισε ο καθαρισμός του πάρκου και ελπίζουμε το καλοκαίρι να είναι επισκέψιμο.


Β.- ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1. Από τις πρώτες ημέρες έκλεισαν οι Χ.Α.Δ.Α. του Αγίου Κων/νου και των Καμένων Βούρλων και τα σκουπίδια μεταφέρονται πλέον στον Χ.Υ.Τ.Α. Λαμίας. Θεωρούμε ότι είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, των υδάτων και της υγείας των κατοίκων. Οι δύο Χ.Α.Δ.Α. έχουν ήδη σε κάποιο βαθμό αποκατασταθεί.
2. Αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό μια τεράστια παράνομη χωματερή ανάμεσα στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων και του Τοπικού Διαμερίσματος Καινούργιου πολλών δεκάδων στρεμμάτων με αρκετά σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου, της Περιφέρειας αλλά και εθελοντών. Η χωματερή υποβάθμιζε την περιοχή του Κέντρου Υγείας και την ευρύτερη περιοχή.
3. Πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση 3.300 φυτών σε όλο το Δήμο, σε παιδικές χαρές, σχολεία, πρανή, παραλίες, πέριξ του Κέντρου Υγείας κ.α. Σε αυτή συμμετείχαν πολλοί μαθητές και μέλη συλλόγων. Η προστασία του περιβάλλοντος, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και ειδικά των παιδιών, αλλά και η ανάδειξη του πρασίνου σε συγκριτικό πλεονέκτημα του διευρυμένου Δήμου μας αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας
4. Ανακύκλωση: Δεν λειτουργούσε σε Άγιο Κων/νο και Καμένα Βούρλα περίπου για ένα χρόνο. Την ξαναρχίσαμε από τον πρώτο μήνα με δικά μας οχήματα και προσωπικό. Έγινε ενημέρωση με φυλλάδια στους πολίτες και η ανταπόκρισή τους είναι θετική. Η ενημέρωση θα είναι συνεχής για να έχουμε το μέγιστο δυνατό όφελος από τη δράση αυτή.
Σήμερα η ανακύκλωση πραγματοποιείται: Δευτέρα – Πέμπτη και Σάββατο με απορριμματοφόρα του ΦΟΔΣΑ Λοκρίδος Α.Ε. για τις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Κων/νου και Καμένων Βούρλων και κάθε Τετάρτη για τη Δημοτική Ενότητα Μώλου με απορριμματοφόρο του πρώην Δήμου Μώλου.
Στις προσεχείς μας δράσεις θα εντάξουμε :
α)την οικιακή κομποστοποίηση και
β) την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών ( ξεκινά εντός του Ιουνίου).
Το οικονομικό όφελος του Δήμου από την ολοκληρωμένη διαχείριση της ανακύκλωσης θα είναι μεγάλο.
5.- Στις πηγές Κουνιαβίτη και Καλλυντικών . άρχισαν εργασίες καθαρισμού και ανάδειξής των. Καταστράφηκαν τα απαρχαιωμένα παλαιά αποδυτήρια στις Καλλυντικές και φτιάχτηκε χώρος parking. Σε συνεργασία με το Σύλλογο Ξενοδόχων Καμένων Βούρλων, θα τοποθετηθούν σύντομα νέα καλαίσθητα αποδυτήρια.
Στην πηγή της Αφροδίτης , έγιναν για πρώτη φορά τέτοιες επεμβάσεις , ώστε να μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για λούσεις.

Γ.- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ:
Η απογραφή του Δήμου σχετικά με την οικονομική κατάσταση αλλά και τα περιουσιακά του στοιχεία έχει ολοκληρωθεί αλλά απομένει η επίσημη έκθεση του ορκωτού λογιστή. Υπάρχει οικονομικό έλλειμμα και υποχρεώσεις προς τρίτους, που δυστυχώς δυσχεραίνει την λειτουργία του Δήμου μας και δημιουργεί αίσθηση αναξιοπιστίας του Δήμου. Οι αυστηροί περιορισμοί στην διαχείριση του χρήματος που θέτει ο Καλλικράτης είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά η γραφειοκρατία δεν έχει εκλείψει. Οι χρηματοδοτήσεις από το κράτος είναι πολύ περιορισμένες και αποτελούν τροχοπέδη σε κάθε δράση που απαιτεί οικονομική υποστήριξη .
Με την βοήθεια των υπηρεσιών μας ήμασταν από τους πρώτους Δήμους στον νομό που πέρασε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό. Επίσης έγιναν δημοπρασίες για συντήρηση βιολογικού , καύσιμα, ηλεκτρολογικό υλικό, υλικά ύδρευσης-άρδευσης. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλαμε με την βοήθεια του προσωπικού, για την ταχύτερη οργάνωση των υπηρεσιών.
Ο σεβασμός στο δημόσιο χρήμα και το χρήμα του δημότη, είναι το βασικό σύνθημα και μετά τις εκλογές. Ήδη ο περιορισμός των δαπανών και η οικονομία φαίνεται σε αρκετούς τομείς όπως εποχιακό προσωπικό(προβλεπόμενη μείωση για το 2011 κατά 40%), λειτουργικές δαπάνες όπως καύσιμα, τηλέφωνα, είδη γραφείου κ.α.(μείωση τουλάχιστον κατά 30% ).
Από τον 1ο μήνα που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή , πληρώνει τους εργαζόμενους και με την ψήφιση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 άρχισε σταδιακά να πληρώνει παλαιά χρέη και κυρίως απλήρωτους εργαζομένους του 2010.


Δ. ΕΡΓΑ-ΜΕΛΕΤΕΣ:
Οι παρακρατηθέντες πόροι για έργα (Σ.Α.Τ.Α.) αλλά και η έλλειψη χρημάτων από το κράτος για δημόσιες επενδύσεις δημιουργούν δυσμενές κλίμα για έργα σε όλους τους Δήμους. Παρά τις δυσκολίες αυτές, έχουμε ήδη με απόφαση του Δ.Σ. υποβάλλει προτάσεις στο ΕΣΠΑ και το ΕΠΠΕΡΑΑ για:
1. Προμήθεια μηχανημάτων (φορτηγό, απορριμματοφόρα, πλυντήρια κάδων και ημιρυμουλκούμενη πρέσα μεγάλης χωρητικότητας) προϋπολογισμού 885.000 ευρώ.
2. Υποβολή πρότασης για compact βιολογικούς στο Καινούργιο και Αγ. Σεραφείμ-Σκάρφεια, προϋπολογισμού 3.680.000 ευρώ.
3. Υποβολή πρότασης στο Leader αγροτικής οδοποιίας στη Δ.Ε. Αγ. Κωνσταντίνου 200.000 ευρώ.
4. Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων & ΒΙΟΚΑ Μώλου : 7.500.000 ευρώ.
5. Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων Αγίου Κωνσταντίνου : 7.200.000 ευρώ.
6. Έχουμε ήδη έγκριση της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης Καμένων Βούρλων 970.000 ευρώ.
7. Δημοπράτηση και ανάδειξη μειοδότη για συντήρηση Βιολογικού Κ. Βούρλων με ποσό 55.000 ευρώ + ΦΠΑ συμπεριλαμβανόμενων και 2 εργατών αλλά και συντήρησης σπασμένων δικτύων, με κόστος για τον Δήμο μόνο 4.500 ευρώ μηνιαίως!.
8. Έγκριση τευχών δημοπράτησης για κατασκευή όρχου οχημάτων του δήμου στον Άγιο Σεραφείμ 20.000 ευρώ + ΦΠΑ (εντός του Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή του).
9. Παρακολουθούμε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Jessica και γίνεται προσπάθεια ένταξης του έργου ανάπλαση παραλίας Κ. Βούρλων προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ.
10. Θα συντάξουμε μελέτη και πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα δημόσια κτήρια μας και ειδικά στα σχολεία μας.
11. Προβλέψαμε στον προϋπολογισμό 15.000 ευρώ(μόνο) για οριστική μελέτη εφαρμογής για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Κ. Βούρλων.
Σε αυτή θα προβλέπεται αντικατάσταση του αμιάντου, αγωγοί πολυαιθυλενίου(το πιο κατάλληλο υλικό για την ποιότητα νερού και από άποψη βλαβών). Η μελέτη που υπήρχε δεν μπορούσε να εφαρμοστεί λόγω:
• υψηλού κόστους εφαρμογής (5.000.000 ευρώ),
• σημαντικών τεχνικών ελλείψεων και
• μη υπογραφής ηλεκτρομηχανολόγου μελετητή.
12. Συντάσσονται μελέτες για βελτίωση του κεντρικού δρόμου Γερασίμου Βασιλειάδη και φρεατίου Κόρακα.
13. Δημοπράτηση εντός του Ιουνίου 2011 του έργου Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης (αμιαντοσωλήνων) Δημοτικής Ενότητας Αγίου Κων/νου
14. Παρουσίαση μελέτης ανάπλασης παραλιακού μετώπου Αγίου Κων/νου την 25-05-2011 στο Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίου Κων/νου & Ελένης και προώθηση κατασκευής του έργου μέσω του παράπλευρου δικτύου ΠΑΘΕ.
15. Συνεχίζονται ασφαλτοστρώσεις στη Δημοτική Ενότητα Μώλου


Βιολογικός Καθαρισμός Κ. Βούρλων:
Προσλάβαμε ειδικό συνεργάτη χημικό για τον έλεγχο της λειτουργίας του βιολογικού. Προχωρήσαμε σε απαραίτητες βελτιώσεις των αντλιοστασίων του ΒΙΟ.ΚΑ.(3 ομαλοί εκκινητές και αντεπίστροφα) και αποκαταστήσαμε σπασμένο τμήμα του δίδυμου κεντρικού αγωγού. Έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό την τοποθέτηση φίλτρων ενεργού άνθρακα για το κεντρικό αντλιοστάσιο(Πλαταναίικα) και σύστημα απόσμισης στο Β’ αντλιοστάσιο που δεν υπήρχε(Μουράγιο).


Δ. Διαφάνεια-Εξυπηρέτηση και ενημέρωση του Δημότη
Ήδη από τις 15 Μαρτίου αναρτούμε όλες τις αποφάσεις και προκηρύξεις διαγωνισμών στο διαδίκτυο(πρόγραμμα Διαύγεια), ενώ ενεργοποιήθηκε η ιστοσελίδα του νέου Δήμου αλλά και των Δημοτικών Ενοτήτων. Έτσι θα προβάλλονται οι δράσεις και τα νέα του δήμου και οι δραστηριότητες των συλλόγων.
Πραγματοποιήσαμε 3 ημερίδες σε Μώλο, Κ. Βούρλα και Άγιο Κων/νο για δημότες σχετικά με το πρόγραμμα Leader.

Ε. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ:
• Συμμετοχή για πρώτη φορά στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας με δικό μας Τουριστικό Περίπτερο, έχοντας ενεργοποιήσει την Επιτροπή Τουρισμού.
• Διοργάνωση και φιλοξενία εκδηλώσεων που έχουν πανελλήνια απήχηση με ουσιαστική συμμετοχή όπως:
α) το 10ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις(6-8 Μαΐου)
β) Δραστηριότητες Λεσχών Μοτοσικλετιστών(αγώνες και περιοδείες)
γ) 2 αποστολές εθνικών ομάδων των Special Olympics(20-24 Ιουνίου) αλλά και Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής φλόγας
δ)Μέρος του Διεθνούς αγώνα Rally Acropolis.
Για τα παραπάνω ο Δήμος θα προσφέρει φιλοξενία πάνω από 100 διανυκτερεύσεις αλλά και αναμνηστικά, σίτιση κ.α. με σκοπό την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής μας.
Στην προσπάθεια μας αυτή έχουμε ήδη ως βοηθούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς συλλόγους αλλά και μεμονωμένους εθελοντές και τους ευχαριστούμε για την αρωγή τους.

ΣΤ. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλες τις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί, όπως στον φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Λοκρίδας με αντιπροεδρία, και πρόταση για διαχείριση απορριμμάτων και για ανακύκλωση μπάζων.

24/05/2011
Ο
Δήμαρχος
Tετριμίδας Ευάγγελος

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπράβο σε όλους
δεν το περίμενα

Ανώνυμος είπε...

πολλά ΘΑ βλέπω αλλά οι λακούβες λακούβες

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θέλω το πόρισμα από τους ορκωτούς. Να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια τον έχετε δει τον αντιδήμαρχο Μακρυνιτσά που κυκλοφορεί με ένα ποδήλατο για να επιβλέψει την καθαριότητα στην πόλη!Πολύ γέλιο.....

Ανώνυμος είπε...

Κρίση κρίση, η βενζίνα κοστίζει

Ανώνυμος είπε...

Αυτός και ο παπανδρέου με τα ποδήλατα. Καταλαβαίνεις τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 5:43, πολύ γέλιο να κάνεις με τα μούτρα σου. Γιατί εσύ άν ήσουν αντιδήμαρχος, ούτε με το αυτοκίνητο δεν θα επέβλεπες την καθαριότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να κάνουν όσα γράφουν μακάρι να γράφουν όσα κάνουν

Ανώνυμος είπε...

μπλόγκερ ακριβώς αυτό είναι το θέμα: αν δεις το τέτρι να μπλέκει με επικοινωνιακά πλασαρίσματα πάει να πει πως το χασε το μάτς!! μακριά από τέτοια!!

Ανώνυμος είπε...

Μετα το καλοκαίρι θα δούμε τι κανατε... τωρα είναι πολύ νωρις! Και όπως λέει κ ενας φίλος παραπάνω, η λακούβες λακούβες...

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και εγώ για το τέλος καλοκαιριού που θα δείξει αν θα περάσουμε από το ταμείο εδώ στα καμένα

Ανώνυμος είπε...

Το διάβασα και ένα έχω να πω. μπράβο ρε Τετριμίδα τους έβαλες σε μια σειρά

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει οπωσδήποτε να τοποθετηθούν κολωνάκια στις ράμπες που υπάρχουν στην παραλιακή στα Καμένα Βούρλα ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΠΑΝΩ.Ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται και απο τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, γιαυτό ο δήμος πρέπει να εξασφαλίσει την ανεμπόδιστη μετακίνησή τους.

Ανώνυμος είπε...

o μάκης που εξαφανίστηκε;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 7.14 ο Μακρυ νομίζει ότι επειδή κυκλοφορεί με το ποδήλατο ο κόσμος θα του πει και μπράβο! Κούνια που τον κουναγε. Αραγε εκεί που κυκλοφορεί με το ποδήλατο δεν έτυχε να πέσει πάνω σε καμια απο τις πολλές λακούβες που υπάρχουν επι της Γερασίμου Βασιλειάδη και όχι μονο γιατι κάποτε τα έχωνε μέσω της εφημερίδας του......

Ανώνυμος είπε...

Τις έχω φυλαγμένες τις εφημερίδες του Δημητράκη. Θα έρθει και η ώρα τους.

Ανώνυμος είπε...

ti lete re papares?o makri ftaiei gia tis lakouves?oust reeeeee

Ανώνυμος είπε...

Ρε ΔΕΝ τρώγεστε με Τίποτα !
Αφήστε το freddo και πιάστε καμία σόδα μπας και χωνέψετε καλύτερα.

Ανώνυμος είπε...

Τέσσερα χρόνια που φωνάζανε κάποιοι και έξι μήνες αφότου έχουν εκλεγεί δεν αξιωθήκανε να πάρουν δυο φτυαριές άσφαλτο να κλείσουν πέντε λακκούβες.
Αυτό λέμε. Το κατάλαβες; ή να κάνω και κακά;;

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΙΣ ΛΑΚKΟΥΒΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ;ΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...!
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

Πηγα σήμερα για το πρώτο μου μπανάκι στην παραλια στο Ασπρονέρι... Ρε τι βρωμια ειναι αυτή σε ολη την ακτογραμμή??? Θα αξιωθεί ο Δήμος να βάλει κανα δυό υπαλλήλους να μαζέψουν σκουπίδια και φίκια ή περιμένουν να έρθει ο Σεπτέμβρης???
Έλεος!!! Παρεπιπτόντως η παραλία είχε αρκετό κόσμο! Ξυπνάτε και τρέξτε γιατί με τέτοιο καιρό το Σ/Κ θα έρθει κόσμος και αν αντικρίσει την σημερινή κατάντια δεν πρόκειται να ξαναπατήσει!!!

Ο άγνωστος Χ!

Ανώνυμος είπε...

Εμ για αυτό βρε Duck Rogers τους αλλάξαμε τους άλλους.

Γιάννης Φραγκούλης είπε...

Για τις 140 μέρες του Δήμου και τα προγράμματα που ανακοινώθηκαν (Jesica κλπ) θέλω να πω

α) ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα είναι με δανειοδότηση και θα πληρωθούν στο σύνολο τους από τους δημότες και

β) τα προγράμματα είναι ίδια με εκείνα του προηγούμενου Δημάρχου που ήταν καταδικαστέα από τωρινούς συμβούλους της συμπολίτευσης