27 Μαΐου 2011

Τόνια Αντωνίου - Σχετικά με τη διαπίστευση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λαμίας

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-5-2011

Να κινηθεί η διαδικασία διαπίστευσης του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λαμίας προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων τριών νομών (Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Φωκίδας) ζητά με Ερώτησή της προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντωνίου που ενημερώθηκε σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Φθιώτιδας.
Πιο συγκεκριμένα, στην Ερώτησή της η κ. Αντωνίου επισημαίνει:[.....]

«Όπως αναφέρει σε υπόμνημά του ο Κτηνιατρικός Σύλλογος Νομού Φθιώτιδας είναι αναγκαία η ένταξη του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λαμίας σε διαδικασία διαπίστευσης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας, αλλά και των όμορων νομών Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Το Εργαστήριο είναι απαραίτητο όσον αφορά: α) στην εξέταση δειγμάτων στο πλαίσιο προγραμμάτων εξάλειψης ζωοανθρωπονόσων που εφαρμόζονται στη χώρα (όπως η βρουκέλλωση βοοειδών και αιγοπροβάτων και η Ενζωοτική Λεύκωση των βοοειδών) και β) στον τομέα διαγνωστικής και παθολογίας των νοσημάτων του ζωικού κεφαλαίου, αφού είναι δαπανηρή και χρονοβόρα η αποστολή για εξέταση σε άλλα εργαστήρια δειγμάτων γάλακτος, παθολογικού υλικού και πτωμάτων.
Πριν από λίγα χρόνια το Εργαστήριο διενεργούσε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και παρείχε άμεση επιβεβαίωση, όσον αφορά τα νοσήματα που έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ.
Στην παρούσα φάση δεν λειτουργεί, όπως θα έπρεπε, λόγω έλλειψης διαπίστευσης και μόνιμου επιστημονικού προσωπικού.

Για τους λόγους αυτούς,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με τη διαπίστευση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λαμίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: