23 Μαΐου 2011

Πως η τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται μέρος της λύσης … και όχι μέρος του προβλήματος

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο μας, με το κρούσμα της μη συμμόρφωσης συμπολιτών μας με τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης, το ψάξαμε λίγο παραπάνω το θέμα, συζητήσαμε με πολλούς, ρωτήσαμε, μάθαμε, και βρήκαμε πολλά νέα και τα καταγράφουμε προς ενημέρωση σας

Πρώτα πρώτα, σχετικά με την ανακύκλωση στον Δήμο μας, μάθαμε ότι ο προηγούμενος δήμαρχος είχε σταματήσει αρκετούς μήνες να συλλέγει κάδους ανακύκλωσης, ενώ σήμερα, με την νέα δημοτική αρχή, έχει επανέλθει ως πρακτική δυναμικά, με 3 φορές συγκομιδή την εβδομάδα (Δευτέρα – Πέμπτη – Σάββατο).

Επίσης μάθαμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών υπό την αιγίδα του Δήμου, ενώ η οικιακή κομποστοποίηση είναι θέμα που δεν αφήνει αδιάφορους τους αρμόδιους αντιδημάρχους, και σύντομα κάτι θα γίνει και σε αυτόν το τομέα.

Μάθαμε επίσης ότι[.....]

στην πρόσφατη δενδροφύτευση φυτεύτηκαν πάνω από 3,000 δέντρα.
(Μπράβο σας!!)

Μας αρέσει που ο δήμος έχει ‘πάρει ζεστά’ το θέμα περιβάλλον !!!
Μια διαρκείς εκστρατεία ενημέρωσης είναι αυτό που λείπει όμως (το έχω ξανά γράψει αυτό), σε θέματα ανακύκλωσης και φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών.

Στο επίπεδο των έργων υποδομής γίνεται πολύ καλή δουλειά, και έχουν υποβληθεί προτάσεις και μελέτες στα αντίστοιχα προγράμματα για εγκατάσταση βιολογικών καθαρισμών σε όλη την ακτογραμμή του δήμου μας. (Άγιος Κωνσταντίνος, Καινούργιο, Αγ.Σεραφείμ, Σκάρφεια, Μώλος κλπ)

Επίσης πολύ βασικό, έμαθα ότι σύντομα θα γίνει ανοιχτός διαγωνισμός για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης των Καμένων Βούρλων που είναι από αμίαντο.
(Επιτέλους)

Καλή δουλειά επίσης, γίνετε και από αυτούς που ασχολούνται με την τουριστική προβολή του δήμου. (σε καλό δρόμο είσαστε, ελπίζω να φέρετε αποτέλεσμα)

Όλα καλά αυτά, τα έργα και οι προσπάθειες να πάμε μπροστά, αρκεί να έχουν συνέχεια και συνέπεια, να στοχεύουν στο αύριο και την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών.

Των πολιτών που δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι, παρακολουθώντας απλά την προσπάθεια, αλλά να συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα επίπεδα.
Από το να κάνουμε όλοι μας ανακύκλωση μέχρι το κρατάμε την πόλη μας καθαρή.
Από τους επαγγελματίες που θα πρέπει να ανεβάσουν την ποιότητα μέχρι την δημοτική αρχή που θα πρέπει να στοχεύει ψηλά και να υλοποιεί έργα υποδομής (εκτός από την καθημερινότητα).

Είναι δύσκολη η οικονομική συγκυρία που περνάμε ως χώρα και δεν αφήνει πολλά περιθώρια, αλλά πρέπει να πάμε μπροστά. Είναι στοίχημα (για πολλούς ελπίζω) ο Δήμος να πάει μπροστά.

Φιλικά ο Blogger

Δεν υπάρχουν σχόλια: