20 Μαΐου 2011

Για τις εκλογές στο ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μία χρονιά οι εκλογές στο ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα βίας και νοθείας. Εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ΔΑΠ , μπράβοι έξώ από τις πόρτες να ελέγχουν ποιος θα μπαίνει να ψηφίσει, σπουδαστές να ψηφίζουν δύο και τρεις φορές, ακόμα και παραβάν που μπήκαν στο ξεκίνημα της διαδικασίας έπειτα εξαφανίστηκαν.
Επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η άποψη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για το τι είδους σύλλογος είναι αυτός και τι είδους «αυτοδυναμίες» καταλαμβάνει η παράταξη της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Τα αποτελέσματα που ανάρτησαν[.....]

μόνο το πραγματικό αποτέλεσμα δεν εμφανίζουν.
Αποδεικνύεται η απόφαση μας να μην συμμετάσχουμε στις εκλογές του απονεκρωμένου συλλόγου τους. Διαχωρίζουμε ακόμη μια φορά τη στάση μας απέναντι σε τέτοιες διαδικασίες. Είναι διαδικασίες εκφυλισμού και διάλυσης. Δεν έχουν καμία σχέση με μαζικό σύλλογο σπουδαστών, δημοκρατικό, που να μπορούν οι σπουδαστές να συζητήσουν και να οργανώσουν τους αγώνες τους.
Για αυτό ακριβώς πήραμε την απόφαση και προτείνουμε να δημιουργηθεί νέος σύλλογος σπουδαστών. Γι αυτό ακριβώς καλούμε κάθε σπουδαστή να συμμετάσχει στην Γενική Συνέλευση του νέου Συλλόγου στις 1 Ιούνη και στις εκλογές στις 8 του ίδιου μήνα.
Κατανοούμε την ανησυχία της ΔΑΠ να συνεχίζει και να εντείνει τις φασιστικές πρακτικές της. Να ξέρουν ότι οι πρακτικές τους δεν μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε δυναμικότερα για σύλλογο σπουδαστών όργανο πάλης στα χέρια των φοιτητών.
Όσον αφορά τα επίπεδα της εκλογικής δύναμης της Πανσπουδαστικής, όταν αυτά βγαίνουν μέσα από υγιείς διαδικασίες φαίνονται καθαρά από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της πόλης μας όπου οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών που συσπειρώθηκαν γύρω από το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής σημείωσαν σημαντική άνοδο. Το 21,2% των φοιτητών υιοθέτησε τις προτάσεις μας εκφράζοντας πρακτικά την διάθεση τους για να την ισχυροποίηση του ΜΑΣ και την αναζωογόνηση του φοιτητικού κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: