15 Ιανουαρίου 2011

Κι' ύστερα ήρθαν οι ...Γκλέτσοι !

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Το ξεσαλωμένο φαγοπότι των «συνδαιτημόνων του Πάγκαλου», έφερε τη χρεοκοπία κι αυτή έφερε τους τροϊκανούς. Το Μνημόνιο έβαλε τα πλαίσια, μέσα στα οποία, εκτός των τόσων άλλων, βρήκε τρόπο να εκδηλωθεί κάθε ικμάδα ηλιθιότητας και βλακείας των …αιφνιδια-σμένων, από τις εξελίξεις, κυβερνώντων.
Κι έτσι άρχισε το μπάχαλο!

Ο ... αλάνθαστος λαουτζίκος, τόφερε από δω, τόφερε από κει, τελικά ενέδωσε στις σειρήνες της παραενημέρωσης και της παραπληροφόρησης, ξεχέζοντας, ισοπεδωτικά, τους πολιτικούς και νάτος στο ψάξιμο για νέους εκφραστές, νέα είδωλα, νέα...πρότυπα.

Όταν γενουσιοργό αίτιο του νέου εκφραστή – είδωλου, είναι η ηλιθιότητα της εξουσίας τι περιμένεις να προκύψει, κάτι το καλό ;

Η ανατολική Φθιώτιδα χωρίστηκε στη μέση από τα διόδια Πελασγίας, χωρίς παραδρόμους, που να επιτρέπουν στους κατοίκους των από κει χωριών να επισκέπτονται την έδρα του Δήμου τους (Στυλίδα), δίχως χαράτσι. Αυτή η βασική χοντρομαλακία απέκτησε και περικοκλάδες, αφού δεν δόθηκαν ούτε οι κάρτες ελεύθερης διάβασης των ντόπιων, οι οποίοι, σύμφωνα με τους μαλάκες των υπουργείων, έπρεπε κάθε φορά που διάβαιναν τα «στενά», να πληρώνουν 2,50 € !

Τότε ακριβώς εμφανίστηκαν οι Γκλέτσοι !...

Ξεβρασμένοι νεοκούρκουλοι, ενός χρεοκοπημένου star system, στο κυνήγι της[.....]

θεραπείας της οικονομικής ξεροσταλιάς τους, έγιναν …Δήμαρχοι ! ΄Εχοντας ρολάρει από την αλα Πρέκα ακροδεξιά, έως το ΚΚΕ και αφού ψάρεψαν χρίσμα, γλύφοντας πατόκορφα το Σαμαρά, κατάφεραν να επιπλεύσουν των καμένων χαρτιών, των διασπασμένων «προοδευτικών» και των παραδοσιακών επαναστατών.

Νάτοι, εκμεταλλευόμενοι τις μαλακίες των Μαγκριώτηδων, ν΄ ανοιγοκλείνουν την πλαϊνή μπάρα στο 265ο χιλιόμετρο της Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ξεβιδώνοντας τις τέσσερες βίδες με μπουλονόκλειδο, τη συνοδεία …εκσκαφέα ! (Και γαμώ τη σκηνοθέτηση της νεοεπαναστατικής παρέμβασης…).

Η μη επίτευξη του επιδιωκόμενου αποτελέσματος με την πρώτη, έφερε και δεύτερο γιουρούσι και να το «ψάρι τσίμπησε» : επήλθε σύλληψη !...

Ο σχετικός διάλογος ….
- Α, για να σας πω… μην πάτε να την βγάλετε έτσι, θα μου περάσετε χειροπέδες !
- Τι λέτε κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε τέτοια εντολή.
- Δεν έχετε ; Να πάρετε… Θέλω χειροπέδες, ρε !
Ο αστυνομικός διευθυντής στην άλλη άκρη της γραμμής κατηγορη-ματικός :
- Είπαμε όχι χειροπέδες !
- Μα, κύριε διευθυντά, τις θέλει μόνος του, τις απαιτεί…
- Ε, τότε, τι να σας πω…

Η φωτογραφία του Γκλέτσου σιδηροδέσμιου, πάραυτα στα sites και πρωτοσέλιδο την επαύριον στις φυλλάδες. Πλήθος κι ασταμάτητα τα σχόλια επιδοκιμασίας και θαυμασμού : «επιτέλους, ένας πραγματικός αγωνιστής !...». Η σύλληψη καταδικάζεται από ΟΝΝΕΔ και ΚΚΕ…
Το κίνημα κατά των διοδίωνν ανακοινώνει, θριαμβευτικά, την ανακάλυψη του ηγέτη του… «Μα εγώ δεν μίλησα για μη πληρωμή των διοδίων, παράδρομο ζήτησα…». «Δεν έχει σημασία, είσαι ο ήρωάς μας !».
Ο ήρωας που ξεβιδώνει βίδες με εκσκαφέα και φοράει χειροπέδες, κατ΄ απαίτησή του !...

Στο γραφείο του αστυνομικού διοικητή Φθιώτιδας, όλη νύχτα …κρατούμενος, δέχεται καφέ μόνο από την DESTILE και την COZY, εναλλάξ, ενώ στα διαλλείματα βγάνει στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου και χαιρετάει τους θαυμαστές που του συμπαραστέκονται στη δοκιμασία του …κρατητηρίου.

Την άλλη μέρα η απαίτηση κατά των μπάτσων που τον συνόδευαν στα κτίρια των Δικαστηρίων, επανήλθε δριμύτερη : «ζορίστε με, ρε παιδιά, στην εκκλησία πάμε ; Κρατούμενος είμαι !».
- Μα τι λέτε κύριε Γκλέτσο, δεν μας αφήνετε να τελειώσουμε τη δουλειά μας και να πάμε σπίτια μας…
- Σπρώξτε με, ρε, σας λέω !...

Η επιτυχία της παράστασης «ο Γκλέτσος Δήμαρχος», αποτυπώθηκε σε δύο γεγονότα που ακολούθησαν: αφ΄ ενός στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «θα στείλουμε το Γκλέτσο στη Βουλή !» και αφ΄ ετέρου στην άμεση αντίδραση του υφυπουργού Μαγκριώτη, που έσπευσε την επόμενη, μόλις, ημέρα να εγκρίνει τις κάρτες ελεύθερης διάβασης των κατοίκων της περιοχής από τα διόδια, καθώς και την χορήγηση των πιστώσεων για το άνοιγμα του παράδρομου, επιβεβαιώνοντας, πανηγυρικά, τη μαλακία που δέρνει τους ασκούντες κυβερνητική πολιτική.

Ναι, μεν όλ΄ αυτά, αλλά τα περί Αθανασίου Διάκου και Θερμοπυλών, που εκστόμισε ο Απόστολος ; Ε, κοιτάξτε να δείτε, πάνω στην έπαρση του ρόλου, είπε και κανά δυο πραγματάκια, εκτός του κειμένου του σεναρίου. Αυτό είναι κάτι που συνηθίζεται στη σκηνή !...

logoplokies.blogspot.com

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΠΙΣΣΑ Η ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΡΕΓΚΙΝΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΣΕ ΤΙ ΑΠΟΣΚΟΠΟΙ Η ΜΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΑ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΡΕΓΚΙΝΙΩΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

!!!!! είπαμε να έχουμε φαντασία αλλά όχι και έτσι ρε φίλε!! άκου εκεί διόδια προς ρεγγίνι..