28 Ιανουαρίου 2011

Είδηση βγήκε από το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ολοκληρώθηκε κανονικά το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου που έγινε στην έδρα του Δήμου στα Καμένα Βούρλα σήμερα Παρασκευή 28/1/2011.

Τα θέματα δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και τα περισσότερα είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. (click εδώ για τα θέματα)

Αυτό όμως που αποτελεί είδηση είναι το προ ημερησίας και κατ επείγον θέμα που συζητήθηκε και αφορά το ΕΣΠΑ.

Έγινε η πρώτη υποβολή πρότασης ένταξης μας στο ΕΣΠΑ, μόλις μετά από τις πρώτες 19 ημέρες διοίκησης της νέας δημοτική αρχής και μετά από συντονισμένες και επίμονες ενέργειες του αρμόδιου αντιδημάρχου επί των οικονομικών και ανάπτυξης Ταξιάρχη Φακίρη αλλά και του Δημάρχου Βαγγέλη Τετριμίδα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το ΕΣΠΑ αποτελεί το μεγάλο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας για την περίοδο 2007 έως 2013 και επικεντρώνεται στην προώθηση της καινοτομίας και της έρευνας, στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στην απασχόληση και την κοινωνική συνοχή, στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, στην προστασία του περιβάλλοντος, στο σεβασμό και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Λεφτά δηλαδή προσπαθούμε να πάρουμε για έργα, για να το πω ποιο λαϊκά

Ψηφίστηκε λοιπόν από την συντριπτική πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου το θέμα, με 23 Ναι και 1 Όχι (Ο Τσαπάρας μόνο δεν το ψήφισε από το ΚΚΕ)

Συγχαρητήρια στους αρμοδίους.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ, 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΤΑ ΕΦΕΡΝΕ, ΤΑ ΨΗΦΙΖΑΝ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ. ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ, Η ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΗΣ ΑΣΤΟΧΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΔΟΚΑΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΕΤΡΙΜΙΔΑΣ ΚΟΥΚΛΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΟ ΜΩΛΟ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ),ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΚΟΜΝΗΝΑ,ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΜΩΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΜΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΩΛΟΥ,ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΝΔΕΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΜΩΛΟ(ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ)
ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΠ...ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΕΤΕ ΝΙΚΗ..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

αν δεν με απατά η μνήμη μου ο μάκης δεν έχει φέρει λεφτά από το εσπα. μπράβο στα παιδιά που το παλεύουν το θέμα

Ανώνυμος είπε...

To oti doylevoyn oi neoi to blepei olos o kosmos, oi palioi poy exoyn ejafanistei?

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο συντάκτης του κειμένου λειτουργεί ως εκπόσωπος του γραφείου τύπου του Δήμου και του Δημάρχου,η ανακοίνωση υποβολής πρότασης στο ΕΣΠΑ, καλώς έχει. Αν ο συντάκτης θέλει να εξυπηρετήσει την αντικειμενική ενημέρωση, πρέπει να μας ενημερώσει για τον τίτλο του έργου, τον προϋπολογισμό, την ωριμότητα της πρότασης (αν υπάρχουν πλήρεις και ολοκληρωμένες μελέτες, αδειοδοτήσεις, κλπ.). Εάν αυτά συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, εάν ο εισηγητής της πρότασης παρουσίασε μια πλήρη και ολοκληρωμένη πρόταση, προκειμένου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ξέρουν τι ψηφίζουν και γιατί ψηφίζουν. Διαφορετικά το θέμα είναι ένα κακό παραμύθι, κενό περιεχομένου, με ΄΄ολους τους συμβούλους στο ρόλο του κακού και τον Τσαπάρα στο ρόλο του κακού!

Ανώνυμος είπε...

blogger πες μας αν η πρόταση για το ΕΣΠΑ αφορά 2 μηχανήματα (νομίζω αυτό αφορά)

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ BLOGGER ΣΤΡΙΠΤΙΖ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΕΚΑΝΕΣ.ΔΕΝ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑΜΕ!!!ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ.........

Ανώνυμος είπε...

kalispera sas san kapoios apo thn neolaia twn kammenwn vourlwn prepei nas sas pw oti ayto pou apasholei tous neous ths perioxis einai h eyresi ergasias kai h kathimerinotita tous ayto pou prepei na katalavate einai oti akoma kai ta erga kai ta programmata na ginoun se ti tha mas dwsoun an den yparxei ergasia kai emeis oi idoi den eimaste perifanoi kai na mporoume na oneireutoume ton topo mas opws ton theloume !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πως φαίνεται ότι κάποιοι βλέπουν , και πάντα θα βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο.
Αυτοί δε οι κάποιοι, είναι αυτοί που σκέπτονται πάντα με τον τρόπο ‘να ψοφήσει’ ο γάιδαρος του γείτονα.
Εγώ θα έλεγα ότι, πολύ αυστηρά προσπαθούμε να κρίνουμε τα πάντα χωρίς να βλέπουμε την καμπούρα μας.
Να είστε σίγουροι, ότι όλοι βλέπουν, ότι κάτι επιτέλους γίνεται στον τόπο μας.
Ας το αφήσουμε να εξελιχτεί να δούμε πως θα πάει.

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΟΥΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ,ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΣΠΑ.ΚΑΛΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ......
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΕΧΕΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΣΦΕΝΔΟΝΙΣΤΗΚΕ ΔΙΑΓΩΝΙΑ,ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΣΠΑ(ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ-ΕΤΣΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ).ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

kamena voyrla blogger είπε...

Αγαπητοί αναγνώστες

Το blog διαπίστωσε μια είδηση και την κατέγραψε(σχετικά με το ΕΣΠΑ), την αποτελεσματικότητα της (της πρότασης αλλά και της νέας αρχής) θα την κρίνουμε, και εσείς και εγώ, εν καιρώ ως δημότες και ψηφοφόροι.
Το blog δεν παίρνει την θέση του καταθέτη, μην παίρνετε και εσείς τον ρόλο του αρμοδίου υπαλλήλου της περιφέρειας (όχι τόσο νωρίς τουλάχιστον).

Είμαι όμως της άποψης ότι πρέπει να δείξουμε λίγο αυτοσυγκράτηση ως πως το πώς, αλλά και ως προς το αν, (καθώς και αν είναι καλό το timing) για να κρίνουμε τους ‘νέους’.
Για να θυμηθούμε λίγο και το πρόσφατο παρελθόν, τα πρώτα δυο χρόνια ο Μάκης δεν είχε κανένα blog απέναντι του να καταγράφει το τι γίνετε, πρέπει λοιπόν αν μη τι άλλο να δείξουμε λίγο υπομονή στους ‘νέους’. Καλά να είμαστε, θα μας δοθεί η ευκαιρία στον μέλλον να γράψουμε και για αυτούς.

Αναγνώστη 4:01, τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες (ωριμότητα – μελέτη κλπ) θα πρέπει να αναζητηθούν από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του δήμου ή εναλλακτικά από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που την κατέθεσε. Αν ωστόσο μας δοθεί η ευκαιρία να συλλέξουμε αυτά τα στοιχεία θα τα καταγράψουμε και αυτά, προς ενημέρωση σας.

Αναγνώστη 4:11 Η πρόταση αφορά 5 μηχανήματα (αυτές είναι οι πληροφορίες μας)

Αναγνώστη 1:51 Τις ειδήσεις δεν τις παράγει αυτός που τις καταγράφει (το blog δηλαδή), κατά συνέπεια δεν έχει και την ευθύνη είτε της καλής είτε της κακής έκβασης.
Και για να το πω με δικά σου λόγια, αν κάτι δεν πάει καλά με την πρόταση θα ‘ξεβρακωθούν’ (κατ εσέ) αυτοί που την κατέθεσαν, αυτοί που το ψήφησαν αυτοί που την μελέτησαν κλπ κλπ. Σε όλα αυτά, το blog, ως συμμετοχή, έχει τον απλό ρόλο του παρατηρητή και απλά θα καταγράφει τα γεγονότα.

Με τιμή
Ο Blogger

Ανώνυμος είπε...

...ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΟΙ ΠΡΩΗΝ,ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΕΧΝΑΤΕ".ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΟΝ BLOGGER...
DUCK ROGERS

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ, ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΑΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΞΕΡΟΥΝ ΔΕ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΗ, ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΤΗΝΟΜΟΡΦΑΔΑ ΤΟΥ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΥΧΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΗΤΤΑ.ΒΛΕΠΕ ΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ:ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΑ ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ-ΕΙΜΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΟΥΛΠΙΚΙΟ Κ.Λ.Π.
Η ΟΠΩΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ...ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΟΥΝ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ...
DUCK ROGERS