14 Ιανουαρίου 2011

ΥΠ.ΕΣ: Κάθε μήνα ο έλεγχος στα οικονομικά των δήμων

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Ερμηνευτική εγκύκλιο για τη μηνιαία υποχρεωτική καταχώριση των οικονομικών στοιχείων των δήμων και των νομικών τους προσώπων σε κεντρική βάση δεδομένων που θα λειτουργεί στο υπουργείο, εξέδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος.
Ως εκ τούτου το υπουργείο Εσωτερικών θα ελέγχει συστηματικά τα οικονομικά των ΟΤΑ και θα μπορεί να παρακολουθήσει τις περικοπές στα λειτουργικά έξοδα της αυτοδιοίκησης, που θα πρέπει να φτάσουν τα 500 εκατ. ευρώ το 2011 και συνολικά το 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2013.

Επισημαίνεται ότι στους φορείς της αυτοδιοίκησης που θα καθυστερούν επιδεικτικά την καταχώριση των οικονομικών τους στοιχείων θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές, οι οποίες θα φτάνουν μέχρι και παρακράτηση της μηνιαίας απόδοσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ), ή θα επιβάλλεται πρόστιμο 5-15% επί των ΚΑΠ ανάλογα με τη συχνότητα και τη βαρύτητα του παραπτώματος.

Παράλληλα κάθε δήμος υποχρεούται να ορίσει άμεσα έναν υπάλληλο που θα χειρίζεται τη βάση δεδομένων, ενώ ο δήμαρχος ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ και ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας, θα επωμίζονται την ευθύνη αποστολής των στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι οι εκτιμήσεις ως προς τα απολογιστικά στοιχεία για το έτος 2010 πρέπει να αποσταλούν μέχρι την 20ή Φεβρουαρίου και τα τελικά απολογιστικά στοιχεία για το έτος 2010 μέχρι την 30ή Ιουλίου.

aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: