12 Ιανουαρίου 2011

«Κρατήσαμε την Ελλαδα όρθια»

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

«Κρατήσαμε την Ελλαδα όρθια επειδή έχουμε σχέδιο» ανέφερε την Τρίτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε σύσκεψη για τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να πάρει "και αποφάσεις που πόνεσαν", αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια. Παρά την αλλαγή των συνθηκών και όποτε αυτές κι αν αλλάζουν, "οι αξίες μας παραμένουν ίδιες, ο στόχος μας παραμένει ίδιος" υπογράμμισε επίσης ο κ. Παπανδρέου.

Ο στόχος, όπως προσδιορίσθηκε από τον Πρωθυπουργό, είναι "μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη, κράτος δικαίου, μια Ελλάδα παραγωγική, δημιουργική που σέβεται τον πολίτη και δίνει προοπτική στους νέους".

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την[.....]

αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το 2011 τις μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα και τον πολίτη και εμφανίστηκε αισιόδοξος, ότι «όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες, θα πετύχουμε τον στόχο μας».

Στο μεταξύ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο. Τη συνεδρίαση θα απασχολήσουν τα υπό κατάθεση στη Βουλή σχέδια νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, καθώς και για την επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων.

Επίσης τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων.

Κατά πληροφορίες στο περιθώριο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και Άμυνας) με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και την διάλυση της Αγροφυλακής.

skai.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι 25 χρονών και έχω μια απορία. Καλά αυτοί οι πολιτικοί μήπως ζουν στον κόσμο τους; Πιά Ελλάδα κράτησες όρθια ρε Γιώργη; Αν εννοείς την Ελλάδα που ζούμε σήμερα και στην οποία κανένας δεν μας εγγυάτε για το μέλλον , σου την χαρίζουμε!