15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΕΡΓΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ!

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Άμεσα μέτρα για την απασχόληση ζητούν οι Οικολόγοι Πράσινοι

Επικίνδυνη έκρηξη της ανεργίας επισημαίνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των τελευταίων ανησυχητικών στατιστικών στοιχείων. Παράλληλα ζητούν μέτρα για στήριξη της απασχόλησης και πράσινη στροφή στην οικονομία με δημιουργία θέσεων εργασίας θέσεων εργασίας σε μεγάλη έκταση.

Τα στοιχεία για τον Οκτώβριο του 2010, που δόθηκαν μόλις χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν δραματική επιδείνωση στην αγορά εργασίας, την ώρα που το κυβερνητικό ενδιαφέρον εξαντλείται στη δημοσιονομική προσαρμογή. Η κοινωνία υποφέρει, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί οδηγώντας την κοινωνία και τους πολίτες σε απόγνωση. Σχεδόν 200.000 περισσότεροι συμπολίτες μας είναι άνεργοι σε σχέση με πέρυσι και πάνω από 300,000 περισσότεροι από το 2008. Πάνω από 1 στους 3 νέους είναι άνεργος.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα[.....]

σχέδιο εκτεταμένης δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας σε βιώσιμους οικονομικά και περιβαλλοντικά τομείς, που να καλύπτει τις απώλειες. Χωρίς ενεργές πολιτικές για στήριξη της απασχόλησης, η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται όλα τα κόμματα, δεν πρόκειται να επαναφέρει την απασχόληση.

Χρειάζονται άμεσα κίνητρα για προσλήψεις, με μεταφορά φορολογικών βαρών από την εργασία στην περιβαλλοντική επιβάρυνση και την κατανάλωση, καθώς και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων σε σχέση με την αναζήτηση απασχόλησης.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με εκτεταμένη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς όπως η εξοικονόμηση ενέργειας, η ήπια και ανανεώσιμη ενέργεια, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός.
Τέλος η παρακολούθηση της αγοράς εργασίας από την ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να αναδειχθεί σε βασική προτεραιότητα. Για ένα τόσο ραγδαία εξελισσόμενο φαινόμενο όπως η ανεργία, είναι απαράδεκτο να φθάνουμε στα μέσα Ιανουαρίου του 2011 για να μάθουμε τα στοιχεία του … Οκτωβρίου του 2010 και μάλιστα χωρίς τη «διόρθωση εποχικότητας» που θα επέτρεπε την παρακολούθηση της εξέλιξης μήνα με το μήνα.

«Η έκρηξη της ανεργίας δε μπορεί να θεωρείται αποδεκτή παράπλευρη απώλεια», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος.«Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε επείγοντα μέτρα στήριξης της εργασίας και στροφή στην πράσινη οικονομία για εκτεταμένη δημιουργία νέων θέσεων δουλειάς».

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Πετράκος 23850 51868
Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979 952070

Δεν υπάρχουν σχόλια: