17 Ιανουαρίου 2011

Το επάγγελμα ανοίγει, τα φαρμακεία κλείνουν

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ενώ καλούνται οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι όλης της χώρας να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να οριστούν οι μορφές των κινητοποιήσεων, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κ. Λουράντος, ξεκαθάρισε ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών θα είναι διαρκείας. Πιθανότερη μέρα για την έναρξη των κινητοποιήσεων, είναι όπως είπε, η Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι και το κοινό να εφοδιαστούν τα[.....]

φάρμακα που χρειάζονται.

Τα φαρμακεία του Πειραιά κλείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει μέσω του Βήματος της Κυριακής ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη, διαμηνύοντας ότι «τα μέτωπα διαρκείας δεν βοηθούν κανέναν, ούτε τη χώρα ούτε τους ίδιους τους φαρμακοποιούς».

Στη συνάντηση που είχε με τους φαρμακοποιούς, τους ενημέρωσε για την απάντηση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις τέσσερις επιστολές του με τις οποίες ζητούσε γνωμοδότηση για τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των φαρμακείων.

Ανέφερε ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν Σάββατο, αλλά και τα απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης. Επίσης, είπε θα πρέπει να μειωθεί το πληθυσμιακό κριτήριο για το άνοιγμα νέων φαρμακείων. Σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση, το πληθυσμιακό κριτήριο μειώνεται από ένα φαρμακείο ανά 1.500 κατοίκους σε ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, ότι θα αυξηθούν κατά 1.000 τα ήδη υπάρχοντα 12.000 φαρμακεία.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατήγγειλε τον διάλογο ως προσχηματικό και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αποκαλύφθηκε ότι υπήρχαν προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, καταστρέφουν την φαρμακευτική περίθαλψη στην Ελλάδα, ξεθεμελιώνουν το ρόλο και την αποστολή των φαρμακοποιών».

www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: