27 Ιανουαρίου 2011

Έκτακτο δελτίο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

27/1 07:00 Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, και τους θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους που στο Ιόνιο θα φθάσουν τα 9 μποφόρ.

Για ταύριο προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας καθώς και σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και νότιας χώρας, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά.

Τα πρώτα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις

Σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στο νομό Φθιώτιδας, καθώς το χιόνι σε πολλά χωριά έχει ξεπεράσει τους 20 πόντους, ενώ σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Στα λευκά ντύθηκαν πολλές περιοχές του νομού από τα ξημερώματα. Το χιόνι σε πολλά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας ξεπερνά[.....]

τα 20 εκατοστά, ενώ χιόνια έπεσαν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο...Οι οδηγοί που θα κινηθούν προς Καρπενήσι και Δομοκό θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες και να είναι πολύ προσεχτικοί για να αποφύγουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Στη Λαμία ο υδράργυρος θα πέσει κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι και 3 βαθμούς κάτω από το μηδέν, ενώ αύριο θα έχουμε ήλιο με δόντια, αφού ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Τα χιόνια θα επισκεφθούν και πάλι την Φθιώτιδα την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται να χιονίσει και μέσα στη Λαμία. Το δεύτερο όμως κύμα του χιονιά, που αναμένεται από εβδομάδα, θα είναι σύμφωνα με τις προγνώσεις πιο ισχυρό, με περισσότερα χιόνια και χαμηλότερες θερμοκρασίες στην Φθιώτιδα και σε όλη την Στερεά Ελλάδα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: