19 Ιανουαρίου 2011

Μειώσεις στα διόδια; - Οι αντιδράσεις οδήγησαν τις εταιρείες σε διαπραγματεύσεις

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Τελικά το κίνημα “δεν πληρώνω” μάλλον κατάφερε να αποδείξει ότι η ... οργανωμένη αγανάκτηση των πολιτών μπορεί να έχει αποτέλεσμα

Κάνοντας το “λογαριασμό” οι εταιρείες φαίνεται πως κατάλαβαν ότι ακόμη και αν κινηθούν δικαστικά το... ταμείο τους θα είναι μείον στο τέλος και έτσι όλα δείχνουν ότι θα δεχθούν να μειώσουν τις τιμές των διοδίων.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” ήδη ο επικεφαλής της εταιρείας Vinci Louis Roch Βurgard που έχει αναλάβει μεγάλα τμήματα της Ολυμπίας Οδού (Τσακώνα-Ελευσίνα) αλλά και του δρόμου από το Μαλιακό ως το Κλειδί Ημαθίας παραδέχθηκε σε ξένα μέσα ενημέρωσης ότι η εταιρεία συζητάει με το δημόσιο την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασής της.

Όλα δείχνουν ότι το Δημόσιο θα επιβάλλει[.....]

μειωμένα διόδια... δίνοντας όμως στις εταιρείες την εκμετάλλευση των δρόμων για περισσότερα χρόνια.
Εκτός από τους δρόμους στο τραπέζι μπαίνει και η γέφυρα του Ρίου, όπου το αντίτιμο των 12,20 μπορεί να είναι... λίγο μπροστά στην ταλαιπωρία της “παντόφλας” για όσους δεν κάνουν συχνά ταξίδι, αποτελεί όμως μεγάλη οικονομική αιμορραγία για όσους μετακινούνται καθημερινά από και προς τη δουλειά τους μέσω γέφυρας.
“Εδώ είμαστε και θα δούμε” λένε οι οδηγοί που σήμερα πληρώνουν το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω 50 ευρώ ή17 ευρώ για το δρόμο-καρμανιόλα από την Αθήνα ως την Πάτρα και άλλα 24 ως την Τρίπολη και πίσω.

Ας περιμένουμε να δούμε πόση θα είναι η μείωση και κυρίως πότε θα γίνουν οι δρόμοι.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: