15 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

14/01/2011
ΠΡΟΣ:
κ.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
και τα Μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου,
κ.κ Βουλευτές του Νομού Φθιώτιδος,
κ. Δήμαρχο Μακρακώμης,
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Μ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδος

Αξιότιμε Κύριε/Κυρία,
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» στα Λουτρά Πλατυστόμου, το οποίο αναφέρεται ως επιχείρηση «ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ Α.Ε».
Εδώ και περίπου ένα (1) χρόνο, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, επικαλούμενος διαφόρους λόγους, αποφάσισε να σταματήσει την τακτική πληρωμή του προσωπικού. Ο ίδιος, δίνοντας κατά διαστήματα, πενιχρές προκαταβολές και ψεύτικες υποσχέσεις, μετέθετε το ζήτημα της πληρωμής εις το άγνωστο μέλλον… Με τον τρόπο αυτό, κατάφερε να καρπωθεί για έντεκα (11) ολόκληρους μήνες, την “αξία” της εργασίας μας και της συνεχούς προσφοράς των υπηρεσιών μας. Αν και παραμέναμε απλήρωτοι, ο επαγγελματισμός μας και η διάθεσή μας, εύκολα επιβεβαιώνεται από τα καλά σχόλια των πελατών για τις υπηρεσίες μας και φυσικά από τους οικονομικούς δείκτες του Ξενοδοχείου που ειδικά τον τελευταίο αυτό χρόνο, δείχνουν ότι η οικονομική κρίση δεν το έχει επηρεάσει.
Από τον μήνα Δεκέμβριο 2010, έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής, ελπίδας και ανοχής, κατήλθαμε στο καθεστώς της επίσχεσης εργασίας, ως νόμιμο μέσο διεκδίκησης των δεδουλευμένων μας. Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες-φρούδες-διαβεβαιώσεις του ιδιοκτήτη που μιλούσαν για τακτοποίηση του ζητήματος. Εκτός αυτού, παρότι έχει λήξει η προθεσμία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων (31/12/2010), το οποίο ήταν δια νόμου υποχρεωμένος να μας καταβάλει, ούτε και αυτό μας έχει δοθεί. Να επισημανθεί, ότι, από πλευράς μας, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες και νόμιμες ενέργειες και ενημερώσεις στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες του Δήμου Μακρακώμης και του Νομού μας, γενικότερα.
Ωστόσο, το γεγονός της επίσχεσης εργασίας της πλειοψηφίας των εργαζομένων του ξενοδοχείου (20 άτομα –σχεδόν όλοι ντόπιοι-) και των υπολοίπων ενεργειών μας, δεν πτόησαν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος βρήκε πλάγιους τρόπους για να “κάνει τη δουλειά του” τις ημέρες των εορτών.
Την περίοδο των εορτών, το ξενοδοχείο λειτούργησε (κατά τους παραπονούμενους πελάτες, στην καλύτερη περίπτωση «υπολειτούργησε») με υπαλλήλους από άλλους νομούς, αδήλωτους στις αρμόδιες υπηρεσίες, ανασφάλιστους και χωρίς σύμβαση εργασίας.
Η κατάληξη αυτή στην οποία περιήλθε το Ξενοδοχείο που στηρίξαμε από την αρχή της δημιουργίας του, μας θλίβει και μας στεναχωρεί ιδιαίτερα! Πέραν των άλλων, μας δημιουργεί το αίσθημα της ντροπής και της οργής, γιατί δεν πονάμε μόνο τη δουλειά μας, αλλά κυρίως τον τόπο μας. Είναι γεγονός, πως η σωστή και υγιής εκμετάλλευση των Λουτρών του Πλατυστόμου, αποτέλεσε κατά το παρελθόν και δύναται να αποτελέσει στο μέλλον, πηγή οικονομικής ανάπτυξης για την περιοχή και σπουδαίος παράγοντας απασχόλησης, που θα συμβάλλει στη συγκράτηση του ντόπιου πληθυσμού. Η δυσφήμιση την οποία έχει προκαλέσει η απαράδεκτη και αδιάλλακτη στάση και συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, θα δημιουργήσει μεγάλο πλήγμα στα Λουτρά Πλατυστόμου και αυτό είναι κάτι που αφορά όλους μας!

Γιατί,

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΥΧΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να σας ενημερώσουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι, μέχρις ότου δικαιωθούμε.

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011, στις 11π.μ, στα Λουτρά Πλατυστόμου, θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ευελπιστούμε στη συμπαράστασή σας στον έντιμο και δίκαιο αγώνα μας.

Μετά τιμής,

Οι Εργαζόμενοι του Ξενοδοχείου «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

οικειοθελως προσεφεραν την εργασια τους μενωντας απληρωτοι καποιους μηνες
γιατι δεν κανανε επισχεση εργασιας πριν μηνες με αλλους εργαζομενους?
γιατι γυρισανε τις πλατες τους καποιοι εργαζομενοι στον αγωνα που εκαναν αλλοι συναδελφοι τους?γιατι επιτρεψανε να γινουν καποιες αδικες απολυσεις συναδεφων τους?γιατι καποιοι εργαζομενοι ειχαν ασκησει ΒΕΤΟ στον ιδιοκτητη για την απολυση εργαζομενης μετα την αδεια λοχειας της?γιατι συκοφαντουσαν συναδελφους τους ωστε να απολυθουνε?ο ιδιοκτητης που πληρωνε εργαζομενους μη εχωντας ξεκινησει η δουλεια,με αδειο το ξενοδοχειο, υπηρξε καλος ?οταν ο ιδιοικτητης τους πληρωνε υπερωριες με το που ξεκινησε μια ανοδικη πορεια,υπηρξε καλος? γιατι κατηγορουν τον ιδιοκτητη και δεν κοιταζουν οι ιδιοι τα παραπτωματα τους? τα δικαιωματα τους τα γνωριζουνε τις υποχρεωσεις τους? φυσικα δεν αναφερομαι σε ολους τους εργαζομενους παρα μονο σε καποια ατομα που η δουλεια τους ηταν να σκαβουν λακκους και πεσανε και οι ιδιοι μεσα!ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!