12 Ιανουαρίου 2011

Ρε, αυτοί θα μας διώξουν και από τα σπίτια μας.

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Συζητούσα πρόσφατα με έναν δημοτικό σύμβουλο, της πλειοψηφίας, καλό παιδί και καλός επαγγελματίας.

Είπαμε πολλά, και συζητώντας για τις πολύ καλές ιδέες για πρόοδο και εκμετάλλευση εναλλακτικών πόρων που έχει (πάντα με γνώμονα το καλό του δήμου), έφτασε η κουβέντα στο λιμάνι των Καμένων Βούρλων, και τους πιθανούς τρόπους εκμετάλλευσης του.

Μου ανέπτυξε λοιπόν την κατά τα άλλα περίφημη θεωρία του, και ούτε λίγο ούτε πολύ, προέκυψε ότι το λιμάνι θα πρέπει να έχει πάντα άδειες θέσεις για να έρθουν οι επισκέπτες να ‘δέσουν’, και ως επισκέπτες να ‘καταναλώσουν’ τα ωραία euro τους στα Καμένα Βούρλα.

Ρωτώντας τον, πως μπορεί να γίνει αυτό, μιας και το λιμάνι είναι γεμάτο, ειδικά το καλοκαίρι, πρότεινε να ελλιμενίζονται κανονικά οι επαγγελματίες, μετά με κάποια προτεραιότητα τα μεγάλα σκάφη αναψυχής, ενώ οι υπόλοιποι με τις απλές βάρκες να βγουν έξω, (έτσι κατάλαβα δηλαδή) για να κάνουν χώρο λέει, για τους επισκέπτες σκαφάτους με τις μεγάλες παρέες. (για την κατανάλωση που λέγαμε).

Για κάτσε ρε φιλαράκι .Να βγει ο κόσμος που έχει την βάρκα του στο λιμάνι, για να έρθει ο σκαφάτος να σου κάνει εσένα τζίρο στο μαγαζί? Μήπως να φύγουμε και από τα σπίτια μας να τον ξαπλώσουμε το μεσημέρι τον επισκέπτη για κανα δίωρο υπνάκο? Μήπως να μην κάνουμε και φασαρία μπας και ενοχλήσουμε τους επισκέπτες?

Γράφει πουθενά, ο επισκέπτης πρώτα, και στα τσακίδια ο δημότης εδώ στα Καμένα Βούρλα?

Εμ ο δημότης σε ψήφισε για να γίνεις δημοτικός σύμβουλος, το ξέχασες?

Δεν λέω…, να βγουν όσοι δεν πληρώνουν, και να καταλάβουν με προτεραιότητα τις θέσεις όσοι δημότες είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν, και αν περισσέψουν θέσεις ας τις εκμεταλλευτείτε όπως θέλετε. Όχι όμως και να βγάλετε τον κόσμο έξω!

Πρώτα πρώτα βέβαια, πρέπει να ξεκαθαρίσει (αν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα) το θέμα με το λιμάνι, αν είναι τουριστικός λιμένας η αλιευτικό καταφύγιο, να τεθεί σε ισχύ ο κανονισμός λειτουργίας, να προκύψει το νόμιμο τιμολόγιο ελλιμενισμού και βλέπουμε.
Μέχρι τότε ο κάθε ένας, θα αμφισβητεί την όποια είσπραξη κομίστρου και δεν θα πληρώνει, και θα λέει ότι του κατέβει (όπως εγώ καλή ώρα τώρα γράφω την άποψη μου).

Υπάρχει βέβαια και άλλη λύση…, θέλεις να εκμεταλλευτείς τους σκαφάτους? Φτιάξε με ίδια μέσα ή με ΣΔΙΤ, λιμάνι στα Πλατανέικα (έτοιμα είναι τα σχέδια) 1000 θέσεων και κάνε ότι εκμετάλλευση θέλεις.

Δεν είμαι κατά των μαγαζιών που θέλουν να δουλέψουν, τώρα που τα πράγματα έχουν γίνει δύσκολα, αλλά θα γίνουν και ποιο δύσκολα, με την οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε, αλλά όχι αυτό να γίνετε σε βάρος των δημοτών και με το όποιο κόστος.
Όχι και να βγάλουμε έξω τους δημότες που είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν για την ασφάλεια που παρέχει ένα λιμάνι. Για σκέψου το λίγo...

Με τιμή
O Blogger

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπλόγκερ μπράβο για τη μεστή ανάλυση σου!! αντί να εισπράξουν ότι μπορούν αναπτύσσουν παπαρολογία για διαθεσιμότητα θέσεων ελλιμενισμού και πράσινα άλογα!! απλά πράγματα πόσοι κάτοικοι θέλουν ελλιμενισμό, πόσοι θα πληρώσουν το τίμημα που θα καθοριστεί και μετά ότι μείνει προς διάθεση!! για ΣΔΙΤ δε θέλω να ακούω γιατί βγάζω σπυριά σε όλο το σώμα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα λες ρε Bloger αλλά μέχρι να γίνουν όλα αυτά θα περάσει πολύς καιρός……

Εδώ υπάρχει κατ` αρχήν ένα πραγματικό και ένα ηθικό ζήτημα.

Γράφτηκε σε άλλο άρθρο στο Blog αυτό ότι ο κ. Μακρυνίτσας όσο δεν ήταν εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος δεν πλήρωνε στην αμαρτωλή ΔΕΠΑΚΑΒ για την βάρκα του στο λιμάνι.

Τώρα που έγινε Αντιδήμαρχος με ποια λογική το άτομο αυτό θα απαιτήσει από τους άλλους να πληρώνουν στο λιμάνι.

Πρέπει για τη συμπεριφορά του αυτή να βγει και να δώσει εξηγήσεις .

Ας πει ότι έκανα λάθος τότε που δεν πλήρωνα NEA CULPA. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα μπορέσει να επιβάλει την τάξη στο λιμάνι και στο τέλος δεν θα πληρώνει κανένας .

Ανώνυμος είπε...

Το Λιμάνι είναι παράνομο οσον αφορά την λειτουργία του. Δεν έχει κανονισμό λειτουργίας και νόμιμο τιμολόγιο ελλιμενισμού. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να τα έχει αφού απο την διέυθυνση τουριστικών λιμένων δεν υπάρχει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να λαμβάνει χρήματα. Με το σκεπτικό δε οτι οι υπηρεσίες παροχής σε τι? Δεν έχει κανονισμό ασφαλείας αλλά και υπεύθυνο ασφαλείας . Ποιός θα λογοδοτήσει σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματος?

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά έχω την εξής απορία:μιας και μιλάμε για το λιμάνι, έχω ακούσει οτι ο 'Γλάρος' θα φύγει....Ξέρετε τίποτα..?

Ανώνυμος είπε...

AX.KAMENE... ΠΑΠ..ΞΕΣΤΡΑΒΟΣΟΥ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΦΑΝΕ..............