24 Δεκεμβρίου 2010

Ανατροπή της σύστασης του Δημοτικού Συμβουλίου με απόφαση Πρωτοδικείου (2)

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Είχαμε προσεγγίσει το θέμα στις 5/12 (διαβάστε εδώ το σχετικό άρθρο).
Στην σημερινή εφημερίδα ’Ημέρα’ υπάρχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, για τον δήμο μας αλλά και για άλλους δήμους που έχουν ίδιο θέμα.

Γράφει λοιπόν η Ημέρα
Στο Δήμο Μώλου - Αγ. Κων/νου είναι πολύ ενδεχόμενο να αλλάξει η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου μετά την ένσταση που υπέβαλε ο Ιωάννης Συκιώτης που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κώστα Παταργιά στην δημοτική ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά κατά την ανακήρυξη των επιτυχόντων υπολογίστηκε η έδρα που καταλαμβάνει ο αρχηγός του συνδυασμού Κώστας Παταργιάς στη δημοτική ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου, πράγμα το οποίο δεν ισχύει σύμφωνα με το νόμο αφού ο νομοθέτης προβλέπει ότι ο αρχηγός του συνδυασμού παίρνει την έδρα στη δημοτική ενότητα που έχει τους περισσότερους συμβούλους και σε περίπτωση που έχει δύο συμβούλους σε περισσότερες από μία δημοτικές ενότητες, του κατανέμεται η έδρα εκεί που πήρε τους περισσότερους ψήφους.

Έτσι σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα περισσότερους ψήφους, ο κ. Κώστας Παταργιάς πήρε στη δημοτική ενότητα του Μώλου γεγονός το οποίο σημαίνει ότι στην περίπτωση που όπως όλα είναι πιθανά υιοθετήσει την ένσταση το δικαστήριο τότε αλλάζει η κατανομή και θα καταλάβει την έδρα ο[.....]

κ. Ιωάννης Συκιώτης στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Ο κ. Κώστας Παταργιάς
θα μετακινηθεί ως δημοτικός σύμβουλος στη δημοτική ενότητα του Μώλου και δεν θα μετέχει στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Βασίλης Δαλαμάγκας που σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου φέρεται να καταλαμβάνει έδρα.

Να σημειώσουμε σ’αυτό το σημείο πως αυτό το ζήτημα είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία έχουν επιβάλει καθυστερήσεις στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου αλλά ωστόσο είναι πιθανόν να προκύψει απόφαση
μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της νομοθεσίας καθήκοντα θα αναλάβουν αυτοί που έχουν ανακοινωθεί και όταν προκύψει η απόφαση του δικαστηρίου και όταν βεβαίως αυτή καταστεί αμετάκλητη τότε θα έχουμε τις αλλαγές.

Άλλωστε αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις και για όλες τις ενστάσεις
που έχουν κατατεθεί

Δεν υπάρχουν σχόλια: