22 Δεκεμβρίου 2010

Προϋπολογισμός - "Βράζουν" οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Αναρτήθηκε από… kamena voyrla blogger

Με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ να "βράζει" ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από την Ολομέλειας της Βουλής ο προϋπολογισμός του 2011.

Αρνητικές εκπλήξεις για την κυβέρνηση δεν αναμένονται αφού η διαδικασία έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αλλά το ερώτημα που ανακύπτει είναι ποια θα είναι στάση κυβερνητικών βουλευτών την επόμενη ημέρα, όταν απαιτηθούν νέα σκληρά μέτρα.

Επίσης και στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, "τα άκουσε" από[.....]

τον Χάρη Καστανίδη και την Αννα Διαμαντοπούλου που ζήτησαν καλύτερη ενημέρωση.

Στη Βουλή, πιο ηχηρή ήταν η παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου: "Είναι αυτονόητο ότι ψηφίζω τον Προϋπολογισμό του 2011. Σημαίνει, όμως, ότι μιλούμε για αξιόπιστο Προϋπολογισμό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα; Όχι!" είπε χαρακτηριστικά η πρώην υπουργός για να προσθέσει ότι στήριξη δεν σημαίνει σιωπή. Περισσότερα

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος αφού σημείωσε ότι "δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός", εξέφρασε το παράπονο ότι έχει ζητήσει ραντεβού με τον πρωθυπουργό "και ακόμη δεν μου έχει απαντήσει". Ακόμα, σημείωσε ότι "συνειδησιακά δεν θα μπορούσα να δεχτώ μειώσεις μισθών και συντάξεων", αναγνώρισε πάντως ότι "είναι αναγκαίο κακό" προσθέτοντας ωστόσο: "Ξέρετε τι θα πει να πέφτει έξω κάποιος που έχει προγραμματίσει τη ζωή του και τις υποχρεώσεις του και όχι γιατί τα έπαιξε στο τζόγο;"

Από την πλευρά του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός εξέφρασε την απογοήτευσή του για την κατάσταση που επικρατεί. Το κυριότερο, όπως είπε, είναι ότι ο λαός δεν πιστεύει στην προσπάθεια σε αυτόν τον πόλεμο, όπως πίστευε δίνοντας τη ζωή του το ’40. Εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί η κοινωνική αναστάτωση και του χρόνου, την κατάσταση θα μπορεί να διαχειριστεί μόνον μια οικουμενική κυβέρνηση.

Την πρόταση να μην λάβουν για δύο χρόνια όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα την κρατική επιχορήγηση, αλλά και οι βουλευτές να μην πληρώνονται για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές της Βουλής, έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Έκτωρ Νασιώκας, προκειμένου, όπως είπε, να συμβάλουν στην οικονομική κρίση που περνάει η χώρα

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: